Она ради најтеже физичке послове

Несвакидашња прича о младој дјевојци из Козарске Дубице која се радећи најтеже физичке послове свакодневно бори да помогне својој породици, многе је у том крају оставила без ријечи.

Република Српска 18.06.2019 | 17:39
Она ради најтеже физичке послове
Мирсада Хаџић ученица је првог разреда средње школе. Од своје десете године била је приморана да научи све пољопривредне послове. Отац јој се разболио, а она је заједно са мајком и сестром, још као дијете, имала само један циљ - олакшати оцу његову нимало лаку свакодневицу.

- Тада ми је био период кад сам највише радила. Узорала сам цијелу земљу 100 дунума. Они који ће знати за дунуме, знају колико је то, прича Мирсада за дневницк.цом

За ову храбру и изузетно вриједну дјевојку многи у Дубици имају само ријечи хвале.

Она сама тањира, оре, сије, вози трактор, кречи куће брине за сву стоку.

- Послове радим преко дана а навече прије спавања узмем и прочитам пар лекција да не добијем јединицу. Омладина данас гледа како би ишла у кафану, пила, проводила се, каже Мирсада.

Њени вршњаци, који углавном слободно вријеме проводе на другачији начин, не разумију баш најбоље Мирсадине навике.

- Најгоре ми је и то ми је најжалије што се други исмијавају на мој рачун, мало ми смета оно, али онако, пустим их нека раде шта хоће. Њима на душу. Ја да сам на њиховом мјесту мене би било срамота. Неки ми кажу што не излазиш у град, ја кажем не могу. Прије бих помогла оцу него трошила паре около, кроз сузе објашњава Мирсада.

Због много посла којег има сваки дан Мирсада не стиже да се максимално посвети ни школи али ни свом приватном животу.

- На море никад нисам отишла. Нисам осјетила тај мирис мора, тај пијесак који су сви у мом друштву осјетили и ушли у то море, а ја зависи да ли бих отишла на море, пошто имам све више и више послова у пољопривреди, каже Мирсада.

- Помозите родитељима док их имате, кад их не будете имали, жалићете - закључује ова средњошколка која својим примјером многима одржала лекцију о томе како би требало да се дјеца опходе према својим родитељима и животу уопште.



(дневницк.цом)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Аустриа

18.06.2019 15:43

Свака ти цаст зива И здрава била својим родитељима сведно од ових папирни мускараца нема ниста Сами уљези И папуцари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

19.06.2019 09:54

Ста вриједи ово златно дијете у овој дрзави лопова и превараната, а и народ је покварен до кости. Ови олоси за 20 година владавине су толико деморалисали и покварили народ да је све окренуто наглавацке. Залосно је ово видјети али поуцно за многе да се нека дјеца овако муце да презиве. а дјеца политицара, судија,тузиоца и осталих дрзавних јајара возају дзипове од 100 000 еура и љетују на егзотицним острвима.

Name

Ре Робин Худ

19.06.2019 10:31

Народ је и сам покварен, јер да није, не би му требало тако мало да оде у блато, у каквом ми данас јесмо! И још нешто, народ, овај овдје, је добио баш онакву власт, какву заслужује, јер да је заслужио боље, не би га овакви пробисвијети запали! Теби, драго дијете, свака част, само ти ради, и поштуј родитеље, и Бог ће ти дати,а ти што ти се смију што не идеш с њима у кафану и не дрогираш се,нека знају, да ко се задњи смије најсладје се смије!

Name

Са стране

18.06.2019 15:51

Бог ти дао свако добро у животу, дете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За РОБИН ХУД

19.06.2019 18:00

Нема гдје политичари нису покварени на овој кугли земаљској само је народ поштенији у многим земљама него у овој вукојебини од државе. Научило се само на давања и помоћ са стране.

Name

Коментар

19.06.2019 08:22

Камо среце да се и Милорад дрзао само трактора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.06.2019 07:54

Сањас Милорада оцито!

Name

Драшко,

19.06.2019 08:28

свака част лијепо дјевојче! Нека те драги Бог чува и награди за сву љубав коју несебично пружаш својим родитељима! Жао ми је што тако тешко и напорно радиш и ако могу само Те молим - немој запустити школу! Заврши школу.тако ћеш помоћи породици још више,боље! Свака част - имаш свој став о животу и храбро се хваташ у коштац како са животним проблемима тако и са вршњацима који су можда у бољој материјалој ситуацији али су они сигурно ускраћени за љубав коју Ти несебично дајеш родитељима а сигурно да и они тебе веома воле! Па ко не би волио тако добро и вриједно дијете!!???? Желим Ти од срца сву срећу,да завршиш школу и да нађеш животног сапутника који ће да Те поштује,чува,воли...да се једног дана оствариш као мајка и да те дјеца воле и поштују као Ти своје родитеље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

19.06.2019 08:29

Благо оном ко те озени нек те среца пази

ОДГОВОРИТЕ
Name

трули

19.06.2019 09:05

Браво легендо, да је висе оваквих а мање лопова све би било боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

А и паметно збори

19.06.2019 09:19

Бас си лијепа и вриједна. Свако добро ти зелим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

19.06.2019 09:53

Душо моја добра,доћи це и теби љепши и бољи дани,видјецес,сви ти то желимо од срца,само храбро гледај напријед и не осврћу се на свачије коментаре,ти си једна једина,браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

19.06.2019 09:54

Душо моја добра,доћи це и теби љепши и бољи дани,видјецес,сви ти то желимо од срца,само храбро гледај напријед и не осврћу се на свачије коментаре,ти си једна једина,браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

19.06.2019 11:02

свака цаст зива и здрава била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успјецес у зивоту.

19.06.2019 16:14

Од тебе це бити велики цовјек . Зивот је пред тобом . Ја сам много Радио кад сам био твојих година и многи су ми се смијали али ево сада све је другације .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

19.06.2019 21:18

Ко се смије оваквој дјевојци,обицна је и безвриједна будала.Зива и здрава да будес јос стотину година.Бог ти дао срецу и здравље.