Ђаци бесплатно на базен у Лопаре

Одборници Скупштине општине Лопаре на данашњој редовној сједници донијели су одлуку о одобрењу новчаних средстава како би се за свих 903 ученика основних и средње школе са подручја ове мајевичке општине додијелиле бесплатне сезонске карте за базене.

Република Српска 07.06.2019 | 18:23
Ђаци бесплатно на базен у Лопаре
Начелник општине Лопаре Радо Савић истакао је  да ће се за ову намјену из локалног буџета издвојити 25.000 КМ.

- Сви ученици из три основне школе и средњошколског центра са подручја Лопара као и предшколског узраста, имаће цијело љето бесплатан улаз на новоизграђене базене који почињу са радом у другој половини јуна мјесеца. Наш циљ је да се промовише здрав живот и спорт, а да дјеца науче пливати за шта имамо претпоставке изградњом базена - навео је Савић.

На данашњој сједници, одборници су усвојили Одлуку о извршењу буџета општине Лопаре за 2018. годину у износу од 5.295.758 КМ.

- Усвојен је и Зонинг план „Бусија" којим се предвиђа градња спортско-рекреативног комплекса на Мајевици - додао је Савић.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Ратко

07.06.2019 16:26

Хвала драгом Богу, не могу се сетити кад процитах позитивну вест а ова је то сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

видак

07.06.2019 19:20

Па и руководство сусједне општине је имало неких силних проблама са базенима, не знам само како из свега испливали. Научили добро да пливају и свим водама.

Name

ре

07.06.2019 21:03

Израчунали су да број продатих карата сиромапшним ученицима током сезона не би базенима донео ни 5000 КМ, а онда су са базенима склопили уговор да им дају 25000КМ народних пара из општиског буџета, и тако зараде петоструко, долазили ученици или не долазили, углавном дјеца по слелима која помажу родитељиам у пољопривреди током љета немају времена за губљење да иду на базене. Ово је толико провидно. Не живи се од базена и улагања у базене, живи се од рада и производње.а

Name

Проф. др.

08.06.2019 12:13

Општина је морала да направи студију економске оправданости изградње базена. И то у условима катастрофалне економско-привредне ситуације у општини, морали су питају народ шта им је прече, преживаљање, привреда, радна мјеста или базени. А не овако. И још да се буџетским новцем финансирају некакве улазнице непостојеће. С друге стране, у општина не ради на развоју провредних пројеката, пројектовању и развоју производњих технологија, пројектовању нових фабрика. Ништа се не раду и привреди, само се базенима замајава народа, са посебним акцентом на дјецу, па да они мисле на будуће генерације и ту исту дјецу којима плаћају улазнице, градили би фабрике, да сутра када заврше те три школе, имају гдје радити а не да буду препуштени улици, тада има базени неће помоћи.

Name

ре Проф

08.06.2019 16:56

Е мој професоре, јал ти мислиш да се може очекивати каква рационалност и разумност од људи са купљеним дипломама. Њима народ није ни на краја памети, Општина и буџет постоје само због њих и они са њим располажу по сопствном нахођењу. А народу се свете.

Name

одговор

08.06.2019 20:04

И док народ црнчи и ради земљу, гребе и ногам и рукама да прехрани породицу, пошто га је општна гашењем и неграђењем фабрика оставила на улици, општинску руковдство се разбацује новцем тог истог осиромашеног народа, народ остављеног без после, на некакве базене и још финансирање њиховог рада. Још се нигдје у свијету буџетским новцем не финасира рад базене, него је све то као профитна дјелатност препуштено тржишту, па ако неко хоће да се инфицира и добије кожна обољења у тим колективним базенима нека изволи. Веч сада је јасно да ће посећјеност тих базена бити јако мала. Није омлаина спала на те базене, имају они паметнија посла у животу. Знају ли ти што су дали толике новце за рад базена колику крвави рада народ мора да улоћи да заради 25000КМ, јеси ли они икада на тржишту зарадили 25000КМ да би знали колико је то тежак и мукотпан посао. Шта ли је следеће на реду изградња спортске дворане, од неколики милиона и нови кредити на преко леђа овог народа. А ништа од свега тога му није потребн ни спорт ни базени.

Name

поток

07.06.2019 16:29

То досла вода у Лопаре? Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.06.2019 17:46

Ето нас Брцака ове године у Лопаре на базене. У нас у Брцком градски базени једну сезону раде - једну сезону не раде. Ове године базени у Брцком неце радити.

Name

Браво

07.06.2019 17:05

Овај цовјек бар нешто ради за народ и омладину. Свака част на одлуци и пуно среће начелнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

07.06.2019 17:39

Ко зна, мозда одавде "изникне" будуци пливац олимпијац. У сваком слуцају лијеп гест. Само, да буде без пјеваљки, да се то мјесто не претвори у васаристе и кицерај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

08.06.2019 03:48

КОЛИКО ИМА СПАСИОЦА НА ТОМ БАЗЕНУ И КАКВА ЈЕ ЈЕ СИГУРНОСТ И БЕЗБИЈЕДНОСТ ЗА ДЈЕЦУ ТО ЈЕ НА ПРВОМ МЈЕСТУ ДАЛИ СЕ ЗАБОРАВИЛО КАДА СЕ УЦЕНИК ОД ЦЕТРНАЕСТ ГОДИНА УГУСИЈО У БАЗЕНУ У ЈАГОДИНИ ПА У САРАЈЕВУ ТАКОДЈЕ ДЈЕЦАК ОД СЕДАМ ГОДИНИНА СЕ УГУСИЈО У БАЗЕНУ ДОСЛА ДЈЕЦА НА СПОРСКА ТАКМИЦЕЊА И ОНДА ОТИСЛИ НА БАЗЕН МА ТУГА ДО НЕБА ГДЈЕ СУ БИЛИ СПАСИОЦИ И КОЛИКО ИХ ИМА НЕЦИЈА НЕМАРНОСТ ДА ДЈЕЦА ГУБЕ ЗИВОТЕ ПИТАЊЕ КОЛИКО ИМА СПАСИОЦА ЗА ДЈЕЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља За Рх И Ре

08.06.2019 09:01

Не могу да схватим малодусност која из вас избија. Знаци, ниста не би требало радити. Сацувај, Бозе! Испада, радио, не радио, исто му додје. Такво размисљање не води никаквом напретку. Прво, дјеца це имати могућност да науце да пливају, па и да се такмице, ако за то буду имали вољу, а онај ко је уложио средства, мора рацунати на исплативост. Како би могло другације? Друго, ваљда се подразумијева да це и спасиоци бити на базену, поготово сад, кад се позивају дјеца. Претпостављам да це и њихов рад да буде контролисан. Ја не знам ко је инвеститор, нити ми је то вазно, али радује ме сто це Лопаре конацно имати базен. Ако, којим слуцајем, не буде функционисао како треба, онда нека инспекције ураде оно сто је у том слуцају нузно. Све мозе да буде како ваља, ако за то има воље, средстава и подрске. Ово посљедње је изгледа најтезе имати. Види се из васих коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.06.2019 11:57

1. Народним парама је изграђен базен, сад се народним парама, на грбачи народа финасирају неке улазнице, фиктивне. 25000 КМ толики приход од продатих улазница дјеци не могу остварити за наредне 4 године. И то се све ради до те мере осиромашном народу, народу незапосленом, којег има 4500 радноспособног становништва на општини Лопаре. Јел можда мисле да на базенима запошљавају народ? 2. ОПштина је морала да изгради фабуку, где ће та деца имати да раде, а не да од њихових родитеља будћетским новцем финасирају фиктивне непостојеће улазнице. Да општина мисли на ту децу, она би до сада за 20 година изградила 8 фабрика и народи би имао радити, а не да се народ третира као да не постоји. 3. Ти базени су чисто промашена инвестиција, а они су један од највећих промађаја лопарске општине. Дјецу не интересују ти базени, нити им тебају, одрасле поготово, народ брине бригу како да преживи, шта ће да ради кад му држава и општина одузимају сва права, намећу стално, нове намете и хараче. 4. изградња базена и њихово финансирање је доказ неспособности општинара. Питајте народ, направите анкету, да ли су за изградњу фабрика и отаварање раадних места или за базене. 99% њих ће рећи да су за фабрике, а базени да се затворе и прогласе промашеном инвестицијом, то ће и вријеме показати.

Name

Ре ре

08.06.2019 13:08

Опстина не мозе изградити фабрику. Ми смо у капитализму. То је некада, у оном, бивсем систему, градила дрзава, а сада то ради само, ако је несто од посебног дрзавнг интереса. Једино сто би мозда могло је да на неки нацин привуце инвеститоре, а то, у оваквим малим и неразвијеним срединама, није лако. А базен? Нека постоји.

Name

ре ре

08.06.2019 16:54

Нажалост у тој општини на дјелу је бандитизам а не капитализам, да је капитализам општина би сав бужетски новац усмјеравала у изградњу фабрика и народ би радио и живио не би бјежао главом без обзира од такве власти са свог имања, а општина лопаре га је гурнула и биједу сиромаштво и умирања на рате.

Name

Ре Ре Ре

08.06.2019 18:05

Ви опет, опстина би требало да гради фабрике и бла бла. Колико цовјек мозе бити глуп да, и поред тога сто му се објасни, не мозе да схвати да опстна не мозе усмјерити будзетска средства у изградњу фабрика.

Name

ре ре

08.06.2019 19:47

Опшптина нече да гради фабрике зато што није домаћинска, зато што је расипничка и зато што буџет третирају као сопсвени новчаник, ето то је једини разлог, А 5 милиона буџета је сасвим довољно за фабрику, администрација се пресумерава на производне послове, фабрике, њива итд. Нема више паразитрања на грбачи народа, а овао са базенима је превшило сваку меру, ово је кап која је прелила чашу народно незадовољсва, народа осиромашеног, обесправљеног, народа остављеног без посла и на улици да умре. Лопаре су 90их имале 1600 раднијх мијеста у привреди, а данас немају немају ни 160.

Name

За неупућене!

08.06.2019 20:44

За вашу информацију: 1. Базене је изградио инвеститор из Швајцарске, човјек нашег поријекла, 2. Општине не могу да граде фабрике, немају право по закону, 3. У нашој општини је створена позитивна пословна клима, па стално долазе нови инвеститори, 4. Почеле су са радом готово све фабрике које су послије рата пропале, 5. Проширују се старе и граде нове фабрике, 6. У Лопаре на посао долазе и радници из Угљевика и Бијељине. 7. Буџет је сваке године све већи, Очигледно је до ове коментаре пишу потпуно неупућене особе, као да су из Бања Луке или Бијељине. Боље би им било да замоле своје градоначелнике да и они подијеле бесплатне сезонске улазнице за све своје ученике. Поједине коментаре пишу и чланови потпуно неспособне опозиције, која би могла и сама да нешто урад за своју општину. Није ово општина начелника Раде Савића, већ општина свих нас. Требали би сви да помогнемо развој опшине колико је у нашој моћи, а не само да ометамо и критикујемо сваки напредак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одг

09.06.2019 20:14

Ви ћета да дајете базенима 25.000КМ, а народ нека пасе траве. Овим гестом се најбоље показали ко сте и шта сте, нема потребе више ништа да радите.

Name

валтер

10.06.2019 18:57

У овој општини треба хитно испитати све дипломе, како су стечене, и испите како су полагани, кренути са србијанским п онда и босанске приватне и државне. ТО су информације од јавног значаја запослених јавних службеника, и у складу са законом о слободи приступа инфромацијама од јавног значаја народ има право да зна ко ради у тим оганима, са којим диплмама су запослени и примају плату од пара пореских обвезбника. Многи ће се изненадити када види како се долазило до диплма по којекаквим факултетима, и како су се полагали испити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

14.06.2019 10:49

Браво

ОДГОВОРИТЕ