Сари, сад запали, а онда на преговоре...!

Хоће ли "отписани" Италијан после освојене Лиге Европе, ипак, остати на клупи Челсија? Запали сад, чича! Први трофеј у каријери Мауриција Сарија!

Фудбал 30.05.2019 | 12:32
Сари, сад запали, а онда на преговоре...!
Већ неко време пише се о Маурицију Сарију као будућем тренеру Јувентуса, међутим, ситуација би могла да се преокрене и да 60-годишњи Италијан, ипак, остане на клупи лондонских "плаваца". 

После убедљиве победе над Арсеналом (4:1) у финалу Лиге Европе, главна тема на конференцији за медије била је наводна одлука Челсија да раскине уговор, али после Саријевих речи чини се да до тога можда и неће доћи.

"Сада је време за славље, а од сутра ћемо да разговарамо. Да видимо шта клуб жели да поправим и да виде шта ја желим од њих да поправе. Имам још две године уговора и прво морамо да седнемо и све анализирамо. У последњих 20 дана људи су говорили да сигурно идем у Рому, Милан, па тек онда Јувентус, али све је то небитно док пише само у новинама", рекао је Сари.

Да ће прво да ужива у освојеном трофеју, Италијан је наговестио већ на терену када је по прстима вртео повећи томпус:

Страствени пушач није могао да одоли, па је већ на клупи, одмах по додели медаља и пехара, запалио цигарету:



"Није било лако доћи у Челси и брзо се прилагодити овако тешкој лиги. Имао сам проблема, али од фебруара сам осетио неку промену у односу на тим. Можда сам се и ја променио, али почео сам да осећам овај тим као свој", испричао је Сари на конференцији за медије после утакмице у Бакуу и целокупну сезону у којој је Челси освојио Лигу Европе, завршио као трећи у Премијер лиги и играо финале Лига купа оценио као изванредну.

"Кроз Премијер лигу смо изборили учешће у Лиги шампиона, што није био лак задатак. Играли смо финале Лига купа након што смо избацили Ливерпул и Тотенхем и тек на пенале изгубили од Манчестер ситија. У Лиги Европе смо победили 12 утакмица, играли нерешено само на три, постигли смо више голова него било ко други. После освојеног трофеја, мислим да је сезона из добре прерасла у изванредну".

Рођеном Наполитанцу, међу првима је честитао његов бивши клуб - Наполи, који је у четвртфиналу Лиге Европе елиминисан од Арсенала.

"Драго ми је због тога, нисам сумњао да ће бити тако. Наполитанци знају колико их волим и да сам прошле године отишао у иностранство да бих избегао директан прелазак у неки други италијански клуб. Они ће увек имати моју љубав и поштовање, али ова професија значи да повремено морамо да кренемо различитим путевима. То, ипак, неће утицати на моју прошлост и поштовање према навијачима Наполија. Зато ову победу посвећујем пре свега њима, јер као тренер Наполија нисам успео да им поклоним то задовољство", изјавио је Сари и можда, ипак, наговестио одлазак у Јувентус.

Кад је 2012. тада 41-годишњи Унај Емери играо полуфинале са Валенсијом за Мауриција Сарија жив нико ван Италије није ни чуо. Имао је већ 53 лета, радио је у трећелигашу Соренту и добио је отказ после четири месеца.

Кад је италијански тренер последњи пут освојио пехар у Лиги Европе или раније Купу Уефа – а учинио је то Алберто Малезани са Пармом 1999. године – Маурицио Сари је још радио у банци и тренерским послом се бавио из хобија.

Али сада, сада је већ 60-годишњи Маурицио Сари дочекао први трофеј у тренерској каријери. И одмах након што се утакмица завршила насред терена Олимпијског стадиона у Бакуу одмотао слављенички томпус да га запали кад се камере угасе. Заслужио га је. После свих омаловажавања у Енглеској. После оне тужне свађе са Кепом Аризабалагом усред финала Лига купа. После силних медијских написа да ће га Челси “педалирати“ још и пре краја сезоне.

Баш зато, баш због свега тога било га је тако лепо видети како мерка медаљу за шампиона Лиге Европе. Како се осмехује тек након што је добро опипао и уверио да је права.

Италијански медији данима га већ селе у Јувентус, Челси се баш није упињао да га задржи. Можда се сада предомисли? Можда сада схвати да са овим тимом тешко да је могло више у конкуренцији Манчестер Ситија и Ливерпула. Можда сада схвати да ће тешко наћи бољег тренера.

Маурицио Сари више није губитник. Маурицио Сари пали победничку цигару!



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар