Острво најсрећнијих бића на планети

Онима који траже неизвикану дестинацију с предивном природом, гомилом неодољивих животињица и много сунца, аустралијско острво Ротнест може се чинити као занимљива идеја.

Путовања 29.05.2019 | 15:38
Острво најсрећнијих бића на планети
Неистражено и нетакнуто: Острвце на којем живе најсрећнија бића на свету 

Оно што треба да знате пре него што се упутите ка овом рајском врсту јесте да је смештај потребно резервисатии чак 18 месеци унапред.

Путници на одредиште могу да стигну за оквирно 17 сати. Ако се одлучите за путовање у Аустралију, оставите довољно времена за Перт, али и за истраживање његове околине попут споменутог острвцета. Како бисте стигли до Ротнеста, потребно вам је двадесетак минута пловидбе трајектом за град Фримантл или 90 минута од Перта.

Могућности за забаву у води има прегршт, од проматрања егзотичног подводног света кроз ронилачку маску, до јахања тиркизних таласа на дасци.

Више од 400 врста рибе, 20 типова корала, 9 различитих морских трава изводи “представу” за све оне који пожеле да зароне, преноси “Пункуфер”. Басин, Паракеет Баy, Паркер Поинт и Литтле Салмон Баy познате су дестинације међу поштоваоцима "култа плавих дубина”, а последња у низу омиљена је и због делфина, као и таласа по мери сурфера.

Најбоље место за посматрање делфина је Кејп Вламинг, а за сурфовање крените на заливе Стрикланд, Салмон или Старк. Довољно је стаза и за пешачење, за почетнике - али и за оне који с лакоћом прелазе километре ходајући сатима.

Ротнест је познат и по куокама, преслатким торбарима који се толико добро забављају да су их љубитељи животиња прогласили најсрећнијим бићима на свету. Длакави староседеоци југозападне Аустралије потпуно су безопасни и пријатељски су расположени према људима.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уаааааа

29.05.2019 20:03

Јел био ту Тегелтија са супругом?

ОДГОВОРИТЕ