Ревизија: У Фонду заборавили кредит

Главна службе за ревизију РС оцијенила је да Фонд здравственог осигурања РС у протеклој години није у потпуности поштовао финасијске прописе, те је ова институција добила мишљење с резервом.

Република Српска 29.05.2019 | 07:58
Ревизија: У Фонду заборавили кредит
Ревизори су између осталог истакли да Фонд здравственог осигурања РС у ванбилансној евиденцији није приказао одобрени, а у то вријеме неповучени кредит у износу од 1,2 милиона КМ, чиме је прекршен Правилник о буџетским класификацијама.

Није то једино што је у документацији Фонда “прећутано” или “заборављено”. Како су навели ревизори, уз финансијске извјештаје Фонда за 2018. годину нису објелодањене информације везане за потенцијалну имовину и потенцијалне обавезе Фонда по основу Споразума Владе РС, Фонда и Интернационалног дијализног центра Фресенијус Медицал, које се односе на условљени отпис обавеза и потенцијалну обавезу по основу затезних камата. Тиме су, оцјењују ревизори, прекршени Правилник о финансијском извјештавању буџетских корисника и међународни стандарди. 

Уочено је, између осталог, и то да су расходи Фонда здравственог осигурања РС  за пружање здравствених услуга у иностранству потцијењени за најмање 348.921 КМ, те да су потцијењене и обавезе према здравственим установама у иностранству.

– Препоручује се директору Фонда да обезбиједи да се уз финансијске извјештаје објелодане све информације релевантне за разумијевање финансијских извјештаја – наводи се у ревизорском извештају пословања Фонда здравственог осигурања РС за 2018. годину.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПОСМАТРАЧ

29.05.2019 06:33

Не постоји залуднија институција од тзв Главне службенза ревизију јавног сектора.Колико само кошта а никаквог ефекта не даје.Мишљења која дају никога не обавезују а проблеми се гомилају до коначног банктота јавног сектора

ОДГОВОРИТЕ
Name

замисли

29.05.2019 07:39

Замисли само када би ревизију у цијелој РС урадила нека независна, професионална ревизорска куца,...то би био потоп вјерујем. Овај фингирани лазни дуг који нама приказују (по директиви и одлуци врховног ревизора Додика) би се најмање утроструцио,..

Name

Робин Худ

29.05.2019 06:48

Све лажи и преваре...погледајте само шта је Шкрбић стекао и обезбједио себи пет генерација...а и сад се пита за многе ствари....доктори одоше, а они пљачкају на здањима и магли коју прдају он и кум му.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

29.05.2019 12:23

Довољно да се види ко је директор и све је јасну туга голема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.05.2019 13:26

Није дзаба здравствени фонд у великим дуговима.

ОДГОВОРИТЕ