Син Алешевића пријавио пријетње

Син Нермина Алешевића пријавио је данас пријетње МУП-у Унско-санског кантона у тренуцима док је његов отац давао исказ у Тужилаштву Босне и Херцеговине у Сарајеву у случају "Тегелтија", односно снимка који је начинио током сусрета са инспектором СИПА-е Марком Панџом и предсједником Високог судског и тужилачког вијећа Миланом Тегелтијом.

Босна и Херцеговина 24.05.2019 | 19:18
Син Алешевића пријавио пријетње
Како је за Н1 потврдио портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић, Алешевићев син се обратио Полицијској станици у Великој Кладуши и пријавио радње које је окарактерисао као могуће пријетње.

"Наиме, лице које он не познаје му се обратило испред породичне куће и питало га гдје му је отац. Он је рекао да није ту и упитао зашто му треба. Лице је одговорило да ће он знати кад буде требало зашто им треба. То је била сва конверзација и на основу тога је Алешевићев син на неки начин посумњао да би се могло радити о лицу које би можда могло на неки начин наштетити породици", казао је Шиљдедић за Н1.

Како је навео, у конкретном слушају није било директне пријетње или разговора који би одао да би то могло бити неко узнемиравање или пријетња.

"Он је нама дао опис возила и лица, полиција на терену ради и покушава лоцирати наведно возило и лица. У току данашњег дана и наредном периоду појачат ћемо позорност с обзиром на специфичност догађаја.  За сада не можемо потврдити да је то била пријетња или директно угрожавање сигурности према било коме", навео је Шиљдедић за Н1.

На упит Н1 да ли ће бити појачане мјере заштите породице Алешевић након посљедње афере чији су актери инспектор СИПА-е и предсједник ВСТС-а, Шиљдедић је навео да полиција предузима мјере да заштити и сигурност грађана и имовине.

"Сам овај догађај, односно пријаву, ћемо узети озбиљно и на терену са појачаним присуством полиције покушати лоцирати ово возило и лица па да видим о чему је стварно ријеч", навео је Шиљдедић.

Бизнисмен Нермин Алешевић данас је дао исказ у Тужилаштву Босне и Херцеговине у случају "Тегелтија". По изласку из Тужилаштва БиХ новинарима је кратко поручио да је "без коментара".

Алешевић је потврдио аутентичност снимка на којем се види разговор између њега и Тегелтије те предаја новца инспектору СИПА-е Марку Панџи. Рекао је да се оригинални снимак налази у Амбасади Велике Британије.

Онлине магазин Журнал је раније писао да је Панџа узео двије хиљаде КМ од Алешевића како би, код тадашње главне тужитељице Тужилаштва Кантона Сарајево Далиде Бурзић, убрзао рад на Алешевићевом предмету.

Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија одбацио је све наводе о умијешаности у коруптивне радње те рекао да снимак потврђује његов деманти.

(Н1,СБ)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Бакица

24.05.2019 17:54

Па стварно је ово за малу дијецу .Ово су прљаве Босанске подвале .МА ДЕЦКО ХАЈДЕ ОЛАДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

24.05.2019 18:19

Коме одговара тужилаштво које не може ни Насера Орића осудити? о чему ти баја причаш?

Name

Тако је

24.05.2019 19:21

Ми срби пуцамо од постења

Name

Зиле

24.05.2019 20:25

Нема везе из којег народа долази такви ко тегелтија и слицни њему су опљацкали овај народ ако има доказа треба онда да одговара сваки за своја дјела док се нерјеси овакви нема нам напретка они узивају а ми састављамо крај са крајем зато нека одговара за своја криминална дјела

Name

ревис

25.05.2019 06:22

Најгоре је када лопови који владају овом земљом поцну да стављају свој народ и фол националне интересе испред себе, знај да су несто велико згрјесили. Никад ми нецемо у напредак док ово пролази код нас. Остацемо овцице за сисање док год они управљају насим националним осјецањима.

Name

ЦАРЕВИ

24.05.2019 18:17

Мало сте се зањели са тегелтијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

25.05.2019 13:59

Неможесе ни хоџама вјеровали пре три године су у бихаћу добили донације из арабије за градњу ђамији у бихаћу и њих тројица хоџа су подијелили тај новац покуповали себе Станове и аута.

Name

израелац

24.05.2019 18:18

Ако се непознато лице није представило по бонтону онда и јест пријетња... ал не мора да бидне да је пријетњу Тегелтија наручио нит је то могуће доказати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУДИЈА

24.05.2019 19:43

Ово је напад на лик и дјело једног поштеног некорумпираног и надасве стручног српског кадра како би се наштетило РС.Одбраниће њега миле.

Name

Све је могуће

24.05.2019 19:31

Ћелави се већ годинама дружи са разбојницима, зеленашима док је још био Предсједник основног суда у Бања Луци. Његово друштво и његовог кума и Владе су и бањалучки инспектори криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2019 07:35

Ајој брате, открио су Америку. Тегелтија се одувијек са таквима дружио. Ал није он крив. Крив је Милорад Новковић који је такве увукао у правосуђе и он је највећи кривац за овакво стање. Новковић је био предсједник Вијећа које је ослободило Додика и то није било Долче Џабана. Овај Муцо је мала маца наспрам старог удбаша Новковића.

Name

Еј мој глупи народе!

24.05.2019 19:49

Једна је банда на цијелој БиХ. Банда се зове Власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревис

25.05.2019 06:24

Љепо организовани а све по закону ко неслуса под земљу га саљу експресно. Драгицевиц Грујиц итд итд

Name

Хехе

24.05.2019 20:16

Све похапсити,па нову поставу запослити,али провјерити ко је из коријена испитати,ови су се доста напљацкали немогу ни унуци потросити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тт

24.05.2019 20:39

Тегелтија се друзи са криминалцима и тајкунима сумњивог поријекла.Зато и јест постављен ту гдје јест да мозе да слуса сто му се казе.А народ је овца за сисање па ето,зато људи бјезе са балкана трцецим кораком.

ОДГОВОРИТЕ