Дијета која је опчинила свијет

Банане, то фантастично супервоће, садрже три врсте шећера: фруктозу, сахарозу и глукозу, али и влакна, а управо ова комбинација чини да осећај ситости дуго траје. Истраживања су показала да су само две банане дневно довољне за 90-минутни тренинг.

Здравље 23.05.2019 | 10:14
Дијета која је опчинила свијет
Уколико сте и ви љубитељ банана, ова дијета ће вам вероватно пријати, а најбоље под свега је што заиста нећете осећати глад. За недељу дана можете скинути и до пет килограма вишка, али пре него што почнете да је практикујете обавезно се консултујте са својим лекаром и нутриционистом.

Доручак

Поједите само банану. Уколико будете гладни и након 15 минута, слободно поједите још једну. Не би требало да једете друго воће за доручак, али ако мислите да вам банана неће бити довољно, можете појести и две-три кашике куваног пиринча. Једите само зреле банане.

Ручак и вечера

Вечерајте најкасније до осам сати увече, мада би било идеално да једете до 18 часова. Што се тиче намирница за ручак и вечеру, нисте ограничени избором и можете јести оно што бисте и иначе јели. Међутим, трудите се да порције буду мање, као и да избегавате десерте. Јапанке су познате по виткој линији, али оне се труде да након ручка никада не буду сасвим сите. Такође не би било лоше да избегавате угљене хидрате, бели хлеб, бели пиринач, шећер и бело брашно.

Само вода

Током дијете једина течност која вам је дозвољена јесте искључиво вода, минерална или обична. Трудите се да вода коју пијете буде собне температуре. Када је пијете, пијте је у малим гутљајима, немојте се наливати. Током дана можете попити једну кафу, чај или свеже цеђени сок. У посебним приликама дозвољена вам је и чаша пива или вина.

Ужина

Око три сата после подне можете појести две коцкице црне чоколаде или нискокалорични колачић. Крофне, сладолед, чипс, грисине и сличне грицкалице нису дозвољене. Наравно, било би биље да за ужину поједете једну воћку, али уколико жудите за слаткишима, немојте се устручавати.

Рано у кревет

Трудите се да одете на спавање најкасније до поноћи.

Вежбајте ако желите

Током ове дијете није неопходно вежбати, али уколико желите, само напред. Ипак, трудите се да што више пешачите.

Водите дневник

Водите дневник о томе како се осећате и шта сте јели током дана. Такође, на интернету можете наћи доста форума и разменити искуства са другима који су на овом режиму исхране, преноси Еспресо.рс.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустриа

05.06.2019 18:40

Тосу зиве заблуде сјетите се коју смо храну јели кадје мотика била у рукама а видите сада Са пестицидима хибрицидима тразили смо сад изволите

ОДГОВОРИТЕ