Њемачка легализовала вожњу електричних тротинета

Ови практични и економочни двоточкаши за превоза на краћим релацијама моћи ће да се користе на јавним саобраћајницама у Немачкој.

Занимљивости 21.05.2019 | 10:17
Њемачка легализовала вожњу електричних тротинета
Горњи дом немачког парламента изгласао је закон којим је дозвољено да се електрични тротинети користе на јавним путевима, али и на бициклситичким стазама.

Вест је обрадовала компаније као што су Бирд Ридес, Лиме, па и Волксwаген, који се недавно укључио у бизнис производње ових двоточкаша.

Ова одлука немачких власти убрзаће производњу и повећати продају електричних тротинета на том највећем европском тржишту.

Новим законом је дозвољено да се е-тротинети крећу брзинама до 20 км/х, а овим возилима могу управљати особе узраста од 14 година па навише. Како се наводи, одлука ступа на снагу у јуну.

Е-тротинети изузетно су погодни као допунско индивидуално превозно средство у урбаним срединама, пре свега на краћим релацијама и у комбинацији са другим средствима јавног или сопственог превоза.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Азем

21.05.2019 20:33

Изузетно погодно средство које је у Француској узроковало несреце са до сада око 300 повредјених и 5 мртвих особа. Уз то их компаније изнајмљују без обавезног осигурања сто је приликом удеса катастрофално како за возаца тротинета тако и за зртву удеса. Ово сто писем је горко искуство моје супруге којој је тај тротинет сломио ногу на пјесацком прелазу у Паризу. Операција, висе од три мјесеца боловања, адвокатски троскови против возаца тротинета и компаније, мјесеци рехабилитације... Најглупљи изум у задњих сто година ... вертикалан полозај возње, непостојеце коцнице, необавезна заститна опрема, уцесце у саобрацају без обавезне обуке и познавања основних правила... као кад би мајмуну дали пун каласњиков и пустили га да се игра у комерцијалном центру.

ОДГОВОРИТЕ