ЦГ: Нова марина од милијарду евра

У Бококоторском заливу ове сезоне отвара се нова марина за суперјахте која је направљена у оквиру луксузног ризорта “Портонови” који ће се простирати на 26 хектара, а вриједност инвестиције тог пројекта износиће милијарду евра.

Регион 19.05.2019 | 11:13
ЦГ: Нова марина од милијарду евра
У питању је ризорт мјешовитог типа који ће у свом саставу осим марине за 238 луксузних јахти величине од седам до 120 метара, имати и 10 луксузних вила, посебно насеље с кућама, плажу, ресторане, радње, јавне паркове, као и хотел “Оне анд онлy” с пет плус звездица, а који ће бити отворен сљедеће године.

Портпаролка “Портонови” Адријана Хусић каже да је будући најлуксузнији и највећи ризорт у Црној Гори, али и у региону, смјештен на мјесту некадашње Војне касарне Кумбор.

Каже да је током његове изградње, која је почела 2014. године, пронађена омања црква која је заштићена током радова и чија се обнова очекује ове године, те ће, истиче, као таква представљати споменик културе те регије.

Такође, током радова пронађени су и римски новчићи и поједине скулптуре које ће бити изложене у јавним парковима ризорта.

Међутим, према пројекту. центар свих збивања биће смјештен у Марини “Портонови”, који је преузела турска компанија Д-марин, и гдје има простора за 238 јахти, као и за пристајање крузера.

Хусићева наводи да је марина отворена за све посјетиоце, а не само за оне с луксузним јахтама, те да ће сви моћи да уживају у домаћој кухињи бројних ресторана који ће окруживати марину.

Такође, марина ће служити и као гранични прелаз и пумпа за гориво.

У наставку марине, радници увелико завршавају радове на резиденцијама А, Б и Ц категорије које се налазе поред обале, затим главна улица од марине води до насеља гдје се такође радови приводе крају, док је на крају улице у изградњи хотел “Оне анд онлy”.

Хусићева каже да је ријеч о хотелском бренду са пет плус звездица и чији власници бирају најбоље локације у свијету, те су њихови хотели смјештени на Малдивима, Бахамима, у Мексику, Дубаију, Руанди, а од сљедеће године први такав хотел у Европи биће отворен у Црној Гори.

“Њихови хотели представљају врхунац луксуза, имају вјерну клијентелу, јер подаци показују да се 70 одсто гостију враћа у њихове хотеле гдје год да се налазе у свијету”, рекла је Хусићева.

“Портонови ризорт” представља мали град за себе, објашњава она, с мјешовитом архитектуром, од најмодерније, с највећим нивоом луксуза, до кућа које су права слика медитеранског насеља.

“”Портонови” прича причу Црне Горе. Све што тражите у Црној Гори, биће у овом ризорту и то вас може и мотивисати да даље истражујете љепоте црногорског приморја”, рекла је Хусићева.

Пројекат гради Азмонт инвестментс компанија из Азербејџана.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар