Традиционални дефиле матураната

Више од хиљаду чланова породица, пријатеља и осталих градјана србачке општине вечерас је на свечан начин испратило 55. генерацију матураната Центра средњиих школа „Петар Кочић“ из Српца на прославу „матурске вечери“. Након последњег заједничког дружења у холу школе, приредјен је традиционални дефиле матураната обучених у свечана одијела и хаљине са букетима цвијећа до градског трга, гдје је одржана централна свечаност испред зграде општинске управе.

Република Српска 17.05.2019 | 22:32
Традиционални дефиле матураната
Матурантима и њиховим родитељима, професорима и осталим градјанима први се обратио директор школе Миленко Живанић, који је изразио задовољство што је из ове обвразовне установе изашла још једна успјешна генерација младих људи, оспособљених да закораче у будућност.



„Пред вама је живот у који самостално ступате, у живот у којем се нећете моћи крити иза својих родитеља или школских зидова. Нека вас у живот воде најсвјетлији идеали и квалитети. Врата су вам отворена и спремно закорачите нову степеницу на свом животном путу“, поручио је матурантима Живанић.



Завршетак средњошколског образовања, србачким матурантима и родитељима  честитао је и начелник ове општине Младјан Драгосављевић, који је посебно нагласио да су млади људи најзначајнији дио друштвене заједнице.

„Настојимо и улажемо напоре да у датим околностима и могућностима  помогнемо, стварајући боље услове  за живот у нашој општини  Данас када сте закорачили у свијет ораслих ја вам желим, али и замољавам, да буидете истински борци за праве вриједности нашег друштва. Да будете особе које ће ширити позитивну  енергију, које ће стварати више толеранције, јер то је прави пут у будућност“, рекао је Драгосављевић.



У име матураната, пригодним ријечима се обратила матуранткиња Андреа Ивановић. Она се, прије свега, захвалила на подршци родитеља и професора.

„У животу је најбитније  бити искрен према другима. Током нашег образовања то смо могли научити. Можемо да раздвојимо шта је добро а шта лоше. Читаво школовање било је једна лекција, а и ученици и професори су имали велику улогу у овом периоду нашег живота. Једна врата нам се затварају, а друга се отварају“, порука је  ученице 4. разреда гимназије Ивановић. 



Неко од присутних родитеља полугласно добаци : „нажалост, та врата воде нас у неизвјесност. Сретни смо, али брига и даље остаје“.

Србачки матуранти  своје „матурско вече“ прослављају са својим наставницима у једном прњаворском ресторану.

(БН/С.К.) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Злаја

18.05.2019 06:24

Наш радник у Еу вриједи за једног од сколованијих и паметнијих радника ,само се код нас наш човјек понижава и угњетава за 450 марака мјесечно. Наша омладино,наша љепото,због ових билмеза а власти ,за вас већину има једино мјеста на бироу јер индустрија и фабрике овде скоро да и не постоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.05.2019 07:13

Срецно матуранти! Зелим вам пуно среце и успјеха у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

18.05.2019 07:59

Је ли то срецно да се спреме за Њемацку или нешто друго. Младост овдје у оваквој Републици Српској нема шта да тражи.Ето гдје ће сад та омладина кад им нико ништа није ново отворио ту у Србцу, осим трговине и шверца.Да буду продавачице по бутицима, а момци да ринтају негдје за 200/300€ и да се гурају у странке тражећи спас.Странке су те које су уништиле морал,поштење име и презиме.Творац ове биједе од живота је Милорад Додик и нико други јер ово је стил који њему и онима око њега одговара. Па док иде иде јер тако они виде живот. Корупција и непотизам, лаз и трговина образом,крадја из буџета народног новца,постављења неписмених ал партији оданих нељуди на руководећа мјеста, неморал и безобразлук такозваних привредника( пријава пола запослених на минималац а пола на црно), поткупљивих и гладних инспектора,лажних величина са купљеним дипломама, тендера који служе за крадју и корупцију,и свега и свачега само не одговорности и законитости. То је створио Милорад и нико други.

Name

Милан

18.05.2019 09:20

Препорука : Настој уносити у. себе позитивне енергије и оптимизма . С оптимизмом требамо гледати у будуцност.

Name

Маx

18.05.2019 13:33

@Ре није теби добро! Са таквим размисљањем и оптимизмом и најинтелигентнији и најоптимистицнији би поклекнуо. Најгора је ствар сто такви као ти јос од малих ногу усадјују у дјеца како ту нема зивота и та одрастају без имало мотивације да се боре у зивоту! Срам вас било! Треба да запусите своја уста. Гдје јесте лако у данасње доба??? Зивите у заблуди! Матуранти само напред. Зивот је пред вама . Борите се и зелим вам сву срецу овога свијета. И не слусајте ове кукумавке.

Name

Перо

18.05.2019 14:59

Ре маx, хаха, вири ти партијска књижица снсд-а из џепа будало. Срећа па ова омладина има мозга и такви као ти их неће заврбовати у секту...

Name

Маx

18.05.2019 16:27

@Перо Вири теби ‘увијек ми је неко други крив’ из глупих уста. За твоју информацију ја сам одавно напустио насе просторе јадни цовеце а никада нисам ни гласао у зивоту на изборима насим а каноли да имам партијску књизицу. Ако ико мозе да пљује по власти могу ја и да те подсјетим сдс ниста нису бољи! Исти сви. Али јадан је онај цовјек који цека да му власт обезбеди зивот. Никад било!!! Моја поента је да трујете мозгове омладини и пре него сто су поцели да зиве. Јадно и бедно!!

Name

Странац

18.05.2019 07:38

И у Швајцарској млади људи завршавају средње школе али нико не прави циркус од тога. Само Балканска сиротиња измишља шта ће све да слави. И чему разлог за славље кад ће већина њих чучати годинама на бироу или код приватника кулучити за 300 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

18.05.2019 08:17

Бауштелац, позобај сендвич на брзака и за послом,мјешалица и лопата те зову. Немој да си завидан ником.

Name

СТРАНАЦ за РЕ

18.05.2019 10:06

Немаш ти појма о животу. Само још код вас имају мјешалице и лопате и преко Гоогла те видим како лопаташ за 30 марона и месни нарезак. Само ви тамо славите а кер вас зашта бема ујести.

Name

Ето њиха

18.05.2019 14:48

Чувај се странац. Ето њиха тамо. Има дневница да падне, појефтиниће рад и твој. Фукара уз фукару, зарада пада.

Name

Маx

18.05.2019 16:36

@Странац ста је поента твог јадног коментара??!! Матура се увијек славила. У цему је проблем? Ако ти се не свидја немој гледати. Оставите омладину на миру и узивај у свом ‘дивном зивоту’ гастарбајтеру. Да казем , ево и ја зивим вани али ако ме икада иста нервирало то су наси људи из Њемацке , Аустрије и Свицарске јелте који зиве за дан да догју ‘куци’ и да се фолирају! Овај комснтар не да нема везе са логиком него је толико јадан да је то страсно!!! Ето буди ти срецан да радис за бољи новац туго! Омладино само напред! Не слусајте ове јадне људе који вам ‘сијеку крила ‘ а тек треба да летите. Срецно вам било и само напред!!!

Name

Суцо

18.05.2019 20:27

Све је тако Милане,која залост,куд сад та дјеца да иду,гдје да раде,ста да студирају кад нема гдје да се записле.