Барсин тренер тугује: Сносим и ја одговорност!

Да смо дали гол прошли бисмо. . . Четврти гол нисам видео! Ернесто Валверде покушавао да објасни још један дебакл у Лиги шампиона. . .

Фудбал 08.05.2019 | 11:15
Барсин тренер тугује: Сносим и ја одговорност!
Прошле године је Барселона у Риму доживела нешто што јој се никад пре није десило, ни у најсрцњим сновима не слутећи да ће јој се ове сезоне догодити још гори преокрет. После луде ноћи на Енфилд Роуду, многе очи су упрте у тренера Ернеста Валвердеа.

Нешто што се тренерима деси или не деси једном током каријере, њему се десило два пута за две године. Покушавао је да објасни пораз после меча...

„Другу годину заредом нам се дешава. Ужасно. Ово је болан резултат. Дали су нам први гол одмах, али смо успели да умиримо утакмицу. А онда су опет кренули агресивно у друго полувреме и дали нам други. Док нас је други „болео“, дали су и трећи... Почели су у јаком ртиму, док смо ми били ван баланса. Тражио сам да од играча да крену више напред. Имали смо опције, али их нисмо искористили и нисмо успели да се снађемо са њиховим притиском. Нисмо успели да се концентришемо на оно главно - постизање гола. А имали смо шансе на почетку другог полувремена када је њихов голман два пута сјајно интервенисао“, пожалио се Валверде после меча.

Посебно је изненађен четвртим голом.

„Тај четврти гол нас је потпуно избацио из утакмице. Био сам изненађен. Нисам знао да ли је пао директно или индректно из корнера. Не знам шта се десило, само сам видео лопту у мрежи. Изненадила нас је најбоља екипа Премијер лиге из прекида“.

Многи сматрају да Валверде после овакве две елиминације треба да поднесе оставку.

„Када доживиш шок оваквих размера, знаш да те чека неколико ужасних дана. Биће потребно време да се све смири. Не знам како ће овај резултат утицати на мене. Нисам имао времена да размислим о томе. Али свако треба да сноси одговорност, па и тренер. Сада су главе вруће због елиминације. Морамо да охрабримо играче и стручни штаб за финале Купа краља. После тога ће бити времена за анализу. Причаћемо интерно, сада морамо да подигнемо дух“.  

На питање да ли је даље прошао бољи тим, Валверде је одговорио.

„Не можемо да причамо о томе. Када те овако окрену, онда немаш никаква права да се жалиш. Немамо право на изговоре! Били су бољи. Уосталом, победили су 4:0. Могли смо да одговоримо на терену, али нисмо то урадили. Да смо постигли гол, били бисмо у финалу. Изгубили смо прву утакмице ове сезоне у Лиги шампиона и испали“.

Многи критикују Валвердеа због одлуке да стартује са Артуром Видалом који је касније замењен.

„Артуро је био веома добар у првом полувремену. Одржавао нас је у утакмици, али се касније уморио, а нама су биле потребне другачије опције на терену“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар