Прогноза времена за седам дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује облачно вријеме са падавинама које ће према вечери слабити, а током ноћи и престати.

Република Српска 05.05.2019 | 16:59
Прогноза времена за седам дана
Ујутро ће падати киша, док се снијег очекује у брдско-планиским предјелима изнад 700 метара надморске висине, углавном у централним и источним крајевима, а у ниској Херцеговини могући су и пљускови.

Током дана и поподне падавине ће ослабити, у Херцеговини и престати, а током ноћи и у већини осталих крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од један до пет, у планинама око минус један, на југу до осам, а највиша дневна од четири до 10, на југу и сјеверу до 14, у планинама око један степен Целзијуса. Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова.

Метеоролози су за уторак, 7. маја, најавили претежно сунчано и топлије вријеме него претходних дана. Највиша дневна температура од 10 до 16, у планинама око шест, а на југу до 18 степени Целзијуса.

У сриједу, 8. маја, преовладаваће промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и топлије, а највиша дневна температура биће од 15 до 20, на планинама до 12 степени Целзијуса.

Слаба киша очекује се у четвртак, 9. маја, ујутро на крајњем сјеверозападу, док ће падавина мјестимично бити и током дана. Пљускови и грмљавина могући су на сјеверозападу и у Херцеговини. Највиша дневна температура од 10 до 18, у планинама до седам степени. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар