ФРА: Париз овакву кризу не памти!

Не помаже ни пенал у 92. минуту! На страну освојена титула, Свеци настављају да расипају углед! Генган вуче Каен у понор! Велика победа Нима у Ремсу.

Фудбал 05.05.2019 | 09:00
ФРА: Париз овакву кризу не памти!
Само једна победа у последњих седам утакмица у свим такмичењима биланс је фудбалера Пари Сен Жермена који су овог поподнева наставили да крчме свој углед. Без обзира што је шампионска титула давно обезбеђена очекивало се да у финишу сезоне фудбалери Томаса Тухела буду ефикасни и убојити и да карактером покажу да су суверени владари француског фудбала.

Међутим, из утакмице у утакмицу Париз игра све слабије, мучи се, а данас је наставио са том неславном серијом и на утакмици са Ницом. Екипа с Азурне обале однела је кући бод, заслужено, после ремија 1:1 и задала нови ударац Свецима који ће опет бити мета критика јавности. Играли су данас домаћини без Килијана Мбапеа, али тим звезда предвођен Нејмаром, Каванијем, Ди Маријом и Вератијем, морао је и могао боље.

Али у првих 45 минута само су једном конкретно запретили и то преко Нејмара у уводних десетак минута, док се Ница организовано бранила и играла на контре. Занемео је за Парк принчева одмах по наставку игре када је Игнатијус Ганаго довео госте у вођство. Питање је у ком би смеру отишла утакмица и да је Алан Сен Максиман у 59. минуту искористио зицер, а његов промашај Свеци су казнили само два минута касније.

И то Нејмар са беле тачке после чистог прекршаја над Ди Маријом, изједначио је на 1:1 у 60. минуту.

Иако је ПСЖ доминирао у последњих пола сата игре тешко је долазио до прилика за гол. Један поништен Каванија из офсајда у 63. минуту и покушај Нејмара у 88. биле су изгледне шансе до надокнаде утакмицце када је Данте фаулирао Нејмара у надокнади, а главни арбитар показао на белу тачку после ВАР-а.

Лопту је узео Единсон Кавани, наместио на 11 метара, распалио, али је голман Бенитез прочитао ударац и постао јунак утакмице. Заслужено, имао је аргентински голман неколико врхунских интервенција данас, доводио је до лудила домаће нападаче и сачувао бод борбеној екипи Патрика Вијере.

Генган вуче Каен у понор! Велика победа Нима у Ремсу.

Броји Генган последње дане у француској Лиги 1, али је решио да повуче за собом и Каен, чисто да не иде сам... Каен је имао шансу да победом над „фењерашем“ приђе тик уз леђа Монаку и Амијену, али ту прилику није искористио – 0:0.

Сада Дижон има шансу да победом у Нанту прескочи Каен и избије на то место које води у бараж.

Сјајан меч одиграо је Ним, који је као гост разбио Ремс са 3:0. Домаћин је у катастрофалној форми, ово му је шеста утакмица у низу коју није добио.

Ним се пробудио у финишу првенства, добио је четврту утакмицу у шест кола и скочио је у горњи део табеле.

Четврти узастопни пораз уписао је и Бордо, који је код куће изгубио од Анжеа – 1:0.

ФРАНЦУСКА 1 - 35. КОЛО

Петак

Стразбур - Марсељ 1:1 (0:0)
/Лала 65 - Жермен 48/

Субота

ПСЖ - Ница 1:1 (0:0)
/Нејмар 60. пенал - Ганаго 60. пенал/
 
Генган – Каен  0:0

Ремс – Ним  0:3 (0:2)
/Фери 26, Рипар 43, Буанга 46/

Бордо – Анже  0:1 (0:1)
/Бахокен 40/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар