Прва лига РС: Двојац са врха ''минималан''!

Милутиновић покренуо Борац, први гол у Јањи! Тек у четвртом првенственом мечу у Јањи, Бањалучани успјели затрести мрежу Подриња. Слога минималном гостујућом побједом у дербију против Рудар Приједора сачувала наду да може стићи лидера.

Фудбал 04.05.2019 | 23:00
Прва лига РС: Двојац са врха ''минималан''!
Гледаоци на претходна три дуела Подриња и Борца у Јањи нису видјели поготке, али је лидер Прве лиге РС данас прекинуо "пост" у Семберији и голом Зорана Милутиновића остварио тријумф којим је наставио поход ка шампионској титули.

Бањалучани су до сада тријумфовали само једном као гости против Подриња, али у Купу РС 2010. године, а данашња побједа била им је прва у борби за прволигашке бодове.

Мреже су мировале након првог полувремена, да би у наставку тим Дарка Војводића стигао до једног, али три бода вриједног гола, и то преко Милутиновића осам минута прије краја.

"Црвено-плавих" тако нису примили гол ни у деветом узастопном мечу и сигурно корачају ка повратку у Премијер лигу БиХ.

Успјешна је била и другопласирана Слога, која је донијела бодове са тешког гостовања у Приједору. Тим из Горњег Црњелова такође је славио 1:0, и то голом Елмина Хаџикадунића, тако да је разлика између двије првопласиране екипе остала 12 бодова.

Головима Милована Новаковића Козара је пред својим навијачима поразила Жељезничар 2:1, а утјешни гол за бањалучке "плаве" постигао је Игор Кузмановић у судијској надокнади.

ПРВА ЛИГА РС, ЛИГА ЗА ПРВАКА - 3. КОЛО:

Козара - Жељезничар 2:1 (1:0)
/Новаковић 15, 55 - Кузмановић 90+1/

Подриње - Борац 0:1 (0:0)
/Милутиновић 82/

Рудар Приједор - Слога 0:1 (0:0)
/Хаџикадунић 49/

ТАБЕЛА: Борац 64, Слога 52, Рудар Приједор 40, Жељезничар 39, Козара 33, Подриње 29.

У Лиги за опстанак на све три меча радовали су се домаћи.

Сутјеска је била доминантна и ефикасна против "фењераша" Слободе, а по два поготка постигли су Марко Мргуд и Дејан Рашевић, за убједљивих 4:0, којим су Мркоњићани дошли на руб елиминације из Прве лиге РС с обзиром да сада за "сигурном" зоном заостају огромних 12 бодова.

Алфа Модрича је до побједе против Текстилца стигла голом Драгана Радића, док су у дуелу Дрине и Славије виђена два једанаестерца, оба за домаће.

Зворничани први нису успјели да искористе (најстрожу казну промашио је Новица Марковић), али је на одбијену лопту натрчао Огњен Стјепановић и повисио на 2:0. Претходно је вођство домаћину осигурао Слађан Ступар.

Тим из Источног Сарајева заиграо је тада боље и преко Тихомира Лаловића смањио на 2:1, да би овај пут Драган Миливојевић био сигуран са "бијеле тачке" и поставио коначних 3:1, чиме су фудбалери Дрине сачували лидерску позицију у "доњем дому".

ПРВА ЛИГА РС, ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 3. КОЛО:

Дрина - Славија 3:1 (0:0)
/Ступар 47, Стјепановић 58, Миливојевић 75 пен - Т. Лаловић 64/

Алфа Модрича - Текстилац 1:0 (1:0)
/Радић 42/

Сутјеска - Слобода 4:0 (2:0)
/Мргуд 26, 56, Рашевић 29, 83/

ТАБЕЛА: Дрина 31, Алфа Модрича 29, Текстилац 28, Славија 28, Сутјеска 23, Слобода 16.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар