Словенци поставили заставу СФРЈ

Словеначки туристи поставили су заставу некадашње СФРЈ на Велебиту, у Задарској жупанији, која је одмах уклоњена одлуком локалних власти.

Регион 03.05.2019 | 14:29
Словенци поставили заставу СФРЈ
Заставу је скинуо локални посланик у Шкабрњи Елвис Госпић, преноси "Антена Задар".

"Сви гости лијепе наше, наше жупаније и града Задра требало би да покажу поштовање и достојанство, имајући на уму које страхоте је овај народ прошао од те исте петокраке", тврде локални политичари у тој жупанији.

Истовремено, застава са првим бијелим пољем у грбу, карактеристична за Независну Државу Хрватску, није забрањена, као ни многа друга усташка знамења у Хрватској.

Недавно је полиција одбила да уклони ту заставу са просторија странке Независни за Хрватску, чији су лидери познати десничари Бруна Есих и Златко Хасанбеговић.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

А

03.05.2019 12:33

Усташе остају усташе. Браво за Словенце. Зато и јесу 100 година испред нас,знају разликовати добро од зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашиста

03.05.2019 13:14

Браво словенци ,зна се ко је усташа и наследник ндх хрватска чланица еу која се не одриле усташтва ,оавелића и осталих кољача

Name

реА

03.05.2019 13:45

Није браво за Словенце,они су први покренули распад Југославије тако да ово је испало као спрдња са заставом бивсе Југе...

Name

Цица

04.05.2019 05:39

Словенци имају најмање право да спомињу СФРЈ.Па они су је поцели први растурати.Они немају право а реци о бивсој ЈУГИ.Па онда Хрвати....Цуј они постављају заставу....

Name

Асим

10.05.2019 18:55

Да вам није петокраке било никад не за кифле имали, та петокрака је од камењара изградила одмаралиста, хотеле, путеве које никад имали нисте, луке, градилиста, до тад сте у брдима зивјели у каменим куцерцима са земљаним подовима, највисе вам Босна и Херцеговина изградила, и опет кукате као рузно вам било онда. Ко вам је све то пунио, па босанци наравно, србијанци, е сад пољаке гањајте по плазама и цехе који хљеб у конзервама доносе и воду цак да не потросе. Хрвати су народ без образа и карактера дефинитивно.

Name

Уклонити и ШАХОВНИЦУ

03.05.2019 12:42

Сви гости лијепе наше, наше жупаније и града Задра требало би да покажу поштовање и достојанство, имајући на уму које страхоте је овај народ прошао од те исте ШАХОВНИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2019 19:01

Сто би уклонили устаска обиљезја кад се њима дице и поносе, под том саховницом је стотине хиљада срба поклано у задњи 100 година , да је БиХ дрзава како треба не би те заставе нигдје било на територији БиХ, посебно на српској земљи коју су окупирали од бивсе РСК па до западно крајиски опстина, Купреса и све до долине Неретве. Ми срби то итекако памтимо , нека нека само полако

Name

Ас

03.05.2019 13:11

Никад неце боље зивјети него сто су у Југи зивјели. Данас многи презивљавају у Хрватској. Стандард никакав а Холандија пуна Хрвата који тразе овде посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

03.05.2019 13:18

Зашто ставља ту заставу кад су баш они Словенци први изашли из СФРЈ? Тај Велебит је Крајина, и да није било олује- данас би се тамо виорила застава Републике Српске Крајине. ... Нек ту заставу понесе кући и нек је истакне на Триглав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 13:45

Јесу први изасли, али то није разлог да је мрзе. Није им било добро у Југи па су изасли. Сад им је као сто сви видимо боље. Једина од бивсих Yу република која нема проблема са комунистицком прослосцу, цак напротив; од ње су направили туристицку атракцију..

Name

Ко први...

04.05.2019 10:35

Од тих Словенаца је остатак балкана увек имао ста да науци. Само, дзаба ти је, глувом саптати и слепом слике показивати. Некад се говорило, да је лаксе балканцу, натерати пола метра у несто, него један милиметар у главу.Не тврдим да је ова прица са заставом , добра или лоса. Хоцу само да Казем да напредан,разуман и мудар цовек, никада не трази кривца за стање у којем се надје. Оцит доказ за то је, ето, та југословенска застава. Они који ову прицу не схватају или не зеле да схвате… и не морају. Сецам се,поцетком осамдесетих,кад су Словенци исказивали зељу да изадју из Југе. Они који су тад могли да виде будуцност, су говорили да це после распада, Словенци бити ти, који це основати нову југославију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.05.2019 11:15

Нема повратка Југе. Заборави!!