Нови детаљи у случају Крунић

Мета напада био је Крунић што указује и чињеница да нападачи нису пуцали на Тоyоту када је у њој био сам Илић који је сат и по прије злочина ишао до имања свог шефа.

Република Српска 03.05.2019 | 12:40
Нови детаљи у случају Крунић
Жељко Ковачевић, који је погинуо након убиства бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, погођен је када је пришао изрешетаном возилу да види да ли је усмртио своју мету.

Извор близак истрази је казао да је на њега тада запуцао тешко рањени члан Крунићевог обезбјеђења и возач аута Горан Илић. 

"Након што су он и саучесник испалили рафале на Тоyоту у којој су били Крунић, Павловић и Илић, Ковачевић је кренуо према возилу да види да ли су жртве ликвидиране. Претпостављамо да је пришао да их 'овјери'. Тада је Илић запуцао на њега и погодио га у стомак", казао је извор близак истрази.

Због овог злочина, који се десио 22. априла у Гламочанима код Лакташа, ухапшен је и притворен Емилио Балдо.

Још се трага за Бенедијем Ђукановићем који је са мјеста злочина побјегао у бијелом голфу 7. Претпоставља се да су Ковачевић и Ђукановић били директни извршиоци убиства, док им је Балдо јавио када је "мета" кренула према мјесту сачекуше.

Нападачи су чекали скривени у жбуњу на путу за Крунићево имање недалеко од капије у Гламочанима. Када је Тоyота у којој је он био наишла осули су рафалну паљбу. Мета напада био је Крунић што указује и чињеница да нападачи нису пуцали на Тоyоту када је у њој био сам Илић који је сат и по прије злочина ишао до имања свог шефа.

Истрагом је утврђено да су кобне вечери непосредно прије убиства Балдо, Ковачевић и Ђукановић сједили у једом кафићу у Гламочанима. Полиција је до сада пронашла  двије пушке с оквирима, за које се сумња да су коришћене у убиству, подсјећа "Глас Српске".

(Независне новине)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Скептик

03.05.2019 10:52

Ма дај, тај Жељко Ковачевић јесте био криминалац али није био убица, поготово не обучени убица, атентатор. као и ова двојица што су била сњим. Ово не све СЦЕНАРИЈ који треба да буде ЗВАНИЧАН. Али, као и у случају убиства Давида Драгичевића. И тада је саопштен СЦЕНАРИЈ. За оба СЦЕНАРИЈА је карактеристочно то што је презентован јавности ХИТНО, на брзину без детаљне истраге. Логићно би било да је полиција само саопштила да је истрага утоку. И онда након неког времена да се саопшти некакав СЦЕНАРИЈ. Да није било оног срамног изнишења СЦЕНАРИЈА на оној срамној конференцији за штампу послије убиства Давида Драгичевића вјероватно би цијела јавност и прогутала ту полицијску причу. Али превише су пожурили као и сада. Некоме је стало да се што пре спинује одређени СЦЕНАРИЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

03.05.2019 11:27

Ето мени није јасно, како онда Ђукановић није пришао да "овјери" Илића, или тај трећи убица, него свјесно остављају свједока живог??? А остављају, и овог криминалца и убицу, мада мртвог, ал и такав "одаје траг"!

Name

Дупли скептик

03.05.2019 11:34

Изврсиоци су увијек небитни , заврсају зивот у каналу или добију по 20 година . То су углавном пропали зивоти и малоумници . Без мотива и налогодавца ниста а то овај МУП никад неце распетљати . Цовјеку су пријетили годинама и малтретирали му дјецу морбидним порукама , ко је реаговао ? Нико . Ово је порука свима у РС да слободе и правде нема да ко не мисли тако мозе одмах да иде.

Name

Глуп си

03.05.2019 11:41

Ко хоце украст спреман је и на убити.

Name

БУШАЧ

03.05.2019 11:52

Диспечер Вишковић је већ у подне изјавио да очекује до вечери да ће случај бити ријешен,потражите изјаву. Шефу се жури обећао је свашта!

Name

Ма хајде!

03.05.2019 12:07

И онда је овај други, Ђукановић сјео у голфа и лагоно се одвезао магистралом преко Дервенте.

Name

маса

03.05.2019 12:21

Презивјели Илиц је покварио план!!!! Сад се смисља план Б!!!!

Name

ЖИКА Ж

03.05.2019 13:08

Вишковићу поднеси оставку? Срам те било, још си ту...!

Name

Ре Лаик

04.05.2019 08:13

Вјероватно му било ризично прилазити. А вријеме истиче, психоза, ваља се склањати..

Name

Дадо

04.05.2019 09:56

Цовјек је био максимално цуван са преспремним момцима. За ово су требали бити и са друге стране јос бољи. Да ли су ови били спремни за овај напад то је питање. Има ту нелогицних ствари много. Прво како је могуће да неко буде толико прецизан у то доба ноци из рафалне паљбе? Друго како су знали да у куци нема јос обезбједјења? Треће како је неко дојавио куд се креће? И цетврто сто је изабрано село за напад?

Name

Ре

05.05.2019 07:46

Убиство су извршили професионалци.Ковачевић је ангажован као погодна личност ,јер је имаодосије а и није више био потребан МУП-у.Послат је да оровјери и овјери и исти су пуцали у њега да би био алиби,затим покупили оружје,његово ауто корса и одвезли,да би као два дана касније било пронађено.У сваком случају има довољно материјала да се докажејер и поред свега не постоји савршен злочин!

Name

Злаја

03.05.2019 11:04

То што је утврдјено више уопште и није ни важно,да сад и чујемо ко су налогодавци овог злочина ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 17:47

То нећеш чути никад!

Name

Јасно

05.05.2019 07:54

Поред низа пропуста у организацији извршиоца,квалитетна истрага даје и све одговоре.Нпр ко је пуцао у Ковачевића,шта је видио преживјели возач,ко је одвезао Ковачевићево возило....итд.Откуд Вишковић зна да ће случај бити ријен у току дана,нека каже гдје,са ким и када је вршена анализа сценарија убиства,јер да напоменем оње за двадесет година научио све те гадости са шефом Дукичем!

Name

Стјепан

03.05.2019 11:28

Онај каран патолог самк паре згрце птодајуци српске кости по федерацији потурајуци их као муслиманске док се пни зиви и здрави сепуре по европи и другим континентима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 13:36

Не боли свака болест!

Name

Скептик

03.05.2019 14:05

Зашто полиција не саопштава битне информације, ИЗ КОЈЕГ ЈЕ ОРУЖЈА УБИЈЕН ЖЕЉКО КОВАЧЕВИЋ!!?? Тј, шта каже балистика? Који је био калибра метак? Из којег је оружја пуцано? Ко је користио то оружје? Да ли је рађена реконструкција? И за остале убијене вриједи исто. Кажу, Крунић је настрадао од рафала!? Добро, из које пушке је убијен? Чији су отисци на пушци, тј ко је пуцао из ње? Онда шта каже обдукција? Ко је обавио те обдукције? Опет Каран? Ако је опет он, да ли је коначно добио лиценцу за рад? Ма има ту гомила питања. Само ме чуди да се Васковић а поготово Боро Радовановић, више и студиозније не позабаве са овим крајње сумњивим убиством.

Name

за Скептик

04.05.2019 17:16

А засто би информације требале бити објављене, ако у интересу истраге не треба да се објаве сада ? Да би ти био задовољан...

Name

Логицно

03.05.2019 12:00

Логицно је,на основу свих потеза МУП-а, да је Ковачевић убијен по налогу ИСТОГА НАЛОГОДАВЦА који је налозио и Крунићево убитство. То свједоће понашања МУП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 14:11

Браво циста логика

Name

маса

03.05.2019 12:07

Ако је слависа круниц убијен у 22 и 30 а возац исао сат и по прије на имање, без њега, знаци око 9 сати, сто води закљуцку да су убице морале доци раније и сакрити се, знаци прије 9 сати, а то знаци да јос није био мрак и да се могло несто видјети? Улица је прометна, јесте село али ипак има или аута или пјесака. Посебно је битно сто неко ко није из села привлаци пазњу, сто одмах изазива сумњу било које врсте или бар радозналост мјестана. Казу да су убице досле пјеске на мјесто гдје су се скриле, па како то да нико не види? И носиле орузје???? Убице планирале и пратиле славису круница из локала Пинк у Гламоцанима који је у близини локала у којем је покојни Круниц цесто наврацао? Засто се не испита газда локала и његова зена јер у изјави у записнику се наводи да су били ту ноц присутни у кафани, а да су осумњицени долазили цесто у кафану и да је убијени Ковацевиц имао пословне везе са газдом локала? Какве пословне везе газда локала има са плаценим убицама, а јос је и он послован цовјек који поред кафица има и фирму у непоресредној близини????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

03.05.2019 13:24

Стварно лупају људи сваста. Како оцекивати да наводне убице запуцају у самог возаца око 21х када је Балдо изјавио да су сви осумњицени сједили са газдом у кафани до 21х???? Ови осумњицени немају везе са овим убиствима, ко зна ста се ту иза брда ваља?

Name

Ре Маса

03.05.2019 14:07

Имаш слике из ваздуха, па мало погледај - та сеоска улица је скроз опасана шумом са обе стране, а у том дијелу гдје су чекали Круница, има једна велика окука (ту се мора смањити брзина, па су то искористили), а нигдје куће у близини!

Name

преспреман

03.05.2019 12:16

Чух негдје или прочитах да је покојни госп.Крунић изрешетан у предјелу главе , ко може са даљине од 10-15 метара рафалом погодити човјека у главу , притом се тај човјек налази у аутомобилу који се креће , ја немогу и већина људи неможе , ко може , само онај ко редовно вјежба гађање , ко може од цивила редовно вјежбати гађање аутоматском пушком , нико , само наша драга полиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЗА

03.05.2019 13:30

Круница је убила власт бурле и лукац

Name

Ре

03.05.2019 17:53

Каквих 10-15 метара? Кад је Крунићево возило, због уласка у окуку смањило брзину, дотичне убице су поискакале из јарка у ком су се крили и пришли ауту на пар метара, и одатле су пуцали! Тако је писало, у новинама, а и најлогичније је да се тако десило!

Name

Зоо

03.05.2019 12:25

Ма ста мудрујете апсите Милокрада И Лукаца они све знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозда

03.05.2019 13:11

Претпостављам да би могли да надју тог дјукановица цак и мртвог или убијеног онда би сеслуцај затворио без доказа и свједока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реприза убиства Давида Драгицевица

03.05.2019 14:10

Народе до кад да цекамо и ста висе цекамо да додјемо на ред да нас багра крене убијати убили су десет људи од Бобана Благојевица Вукелица па до Давида и Слависе Круница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

03.05.2019 14:38

Ни ово убиство,као ни остала убиства се неце ријесити! Ко је убио Срдјана Кнезевица? Риста Југивица? Зељка Марковица? Сијана? Вукелица? Ко??? Срамота за правосудје и дрзаву!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марјановиц

03.05.2019 15:47

Наравно да неце, само замазују оци људина са информацијама о убиству а у ствари ниста не знају. Да не убисе овог јада не би ни ове насли.

Name

Ре

04.05.2019 11:43

Знају они све, ништа ти не брини, и ко је убио и ко је наручио! Само нама неће никад рећи, али на њихову жалост, знамо и ми, ал ништа ту не можемо!

Name

Пале

03.05.2019 14:38

Ни ово убиство,као ни остала убиства се неце ријесити! Ко је убио Срдјана Кнезевица? Риста Југивица? Зељка Марковица? Сијана? Вукелица? Ко??? Срамота за правосудје и дрзаву!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О_о

04.05.2019 00:09

Возач Илић је кључ рјешења и ту се круг затвара. Ковачевић рокнут сат времена раније, да не буде баш леден. Остале 2 мртве главе не говоре, а нико да саопшти гдје и с колико метака је "рањен" возач? Обично у таквим ситуацијама то буде један метак у вањски дио ноге. Лоша режија, лоша глума, али је циљ постигнут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издајица

04.05.2019 15:54

Породица треба платити способним особама да из Илица истину извуку. Илиц је један од убица, Ковацевиц је настрадао од Илица а није ни знао ста це да му се деси.

Name

Издајица

04.05.2019 15:51

Илић је сауцесник. Уопсте није теско рањен. Зна се ским се Илић у задње вријеме видјао. Није нико ником дојавио када ко креце јер на базним станицама ГПС мрезе нема активитета. Илић Илић Илић Илићуу. Ковацевица јесте убио Илиц јер је Ковацевиц зртвован а није ни знао да це бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2019 21:08

Циста логика да је Илић саучесник а и презиме му све говори