Само вакцинисани могу у школу

У основне школе у Сјеверној Македонији неће бити уписивани првачићи који нису вакцинисани, потврдио је портпарол Владе у Скопљу Миле Бошњаковски.

Регион 02.05.2019 | 16:04
Само вакцинисани могу у школу
Бошњаковски је рекао да се неће одступати од мјера које су донијете са проглашењем епидемије малих богиња у цијелој држави и да у наредну школску годину неће бити уписани првачићи за које није достављен картон за вакцине. 

"Вакцинација је обавезна, у први разред неће моћи да се упишу дјеца која нису вакцинисана. Закон за основно образовање, члан 46, став 2, је јасан", рекао је он.

Бошњаковски је рекао да се теренска вакцинација у школама спроводи планираном динамиком и истакао да мора да се подигне степен имунизације да би се спријечила епидемија малих богиња. 

У Сјеверној Македонији, према посљедњим објављеним подацима, од 20. до 25. априла пријављено је 95 нових случајева малих богиња, док је укупно од почетка епидемије у децембру прошле године регистровано 1.175 оболелих.

"Стопа обољелих од малих богиња је 56,8 на 100.000 житеља, што је највећи број регистрованих случајева у посљедњих 10 година", наводи државни Институт за јавно здравље.

Од почетка епидемије до 25. априла је ММР вакцине примило укупно 21.168 дјеце старости до 14 година.

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ру

02.05.2019 15:06

ОХ ОХ ФАРМАЦЕУТСКИМ КУЦАМА ТРЕБАЈУ ПАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.05.2019 18:29

Овај је народ тачно луд. Сви смо се вакцинисали, и дјецу смо вакцинисали редовно, а ови нови "паметни" родитељи сад измислили топлу воду па не желе да вакцинису своју дјецу. Као да су сектаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике оци

03.05.2019 08:50

Да,али колико вакцина смо ми примили а мозес се и распитати колико вакцина сада треба примити дијете до 7 године зивота!!!

Name

није народ луд

09.05.2019 15:16

није народ луд. Образовани људи и елита не вакцинисе дјецу. Зато сто вакцинама правис од дјеце дозивотне пацијенте за фармацеутске компаније. И насе вакцинисање је било потпуно бескорисно јер свавако морас пребољети све болести против којих се вакцинисес а једино постоји природни имунитет који настаје пребољевањем болести природним путем и као такав се природно преноси потомству. Ако ниси стекао природни имунитет немас ста пренијети потомству. Друга ствар је сто се данас у вакцине ставља много висе отрова зива, алуминијум, ткива абортираних фетуса која цесто имају проблематицан днк и увијек носе информацију смрти у днк јер су абортирани, потом фрагменти ткива и целије разних зивотиња у којима се узгајају вируси вакцинални. Кад то све убацис дјетету у крв добијас франкенстајна и кад с дјететом несто није у реду немас коме да се залис а и да имас ко да ти је то од неке користи. Производјаци вакцина су опрани од плацања икакве одстете. У Америци се плаца одстета из дзепова градјана кроз порезе. Тамо је права посаст, Мерцк је на суду за велики број вакцина и тузе га остецени људи. Требате људи мало истразити ова питања јер вецина нас је писмена, много знају и стране језике, имате интернет, немојте давати дјецу фармацији и докторима да их препарира ко како стигне. Ово у све посљедице екстрапрофита великих компаније, јер стотине милиона се свуда у свијету перу преко тендера са вакцинама и осталим фармасеутским средствима. Свако је бар једном у зивоту видио да је хемотерапија убила цовјека брзе него сам рак.....ста висе реци...

Name

Имун лимун

02.05.2019 20:58

Није проблем вакцинација већ је проблем квалитет вакцина, као у осталом и квалитет свега чиме се хранимо, пијемо итд.

ОДГОВОРИТЕ