Губитак килограма прорјеђује главобоље

Гојазним људима, који уједно пате од мигрене, губитак килограма могао би да олакша главобољу и друге симптоме у вези с мигреном, показује ново италијанско истраживање.

Здравље 30.04.2019 | 11:22
Губитак килограма прорјеђује главобоље
- Када особа изгуби на телесној тежини, број дана у месецу са мигреном се смањује, као и бол и трајање напада главобоље - тврди водећи истраживач др Клаудио Пагано.

Тим овог лекара прегледао је резултате 10 различитих студија које су укључивале укупно 473 пацијента с мигреном. Анализа је показала да је губитак тежине повезан с великим смањењем учесталости, трајања и боли мигрена.

Предности су биле сличне, без обзира на то да ли је смањење тежине постигнуто хируршким захватом или променама у исхрани и вежбању.

Намеће се закључак да ако патите од мигренских главобоља и уколико сте гојазни, губитак тежине ће да побољша квалитет личног, породичног и друштвеног живота, као и сам рад и продуктивност на послу.

Доктор Пагано истиче да губитак тежине такође смањује интензивност симптома повезаних с гојазношћу, укључујући дијабетес, хипертензију, болести срца, мождани удар и респираторне болести.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар