Лавандом против опадања косе

За лековиту моћ лаванде сви знају, нарочито Французи чији је заштитни знак
 

Мода и љепота 28.04.2019 | 13:36
Лавандом против опадања косе
За лековиту моћ лаванде сви знају, нарочито Французи чији је заштитни знак. Од ове "неодољиве господарице Медитерана", како је поклоници још зову, сами можете у кућним условима да припремите изузетно делотворне препарате.

* Против несанице: У литар воде ставите 2 кашике мешавине добијене од по 50 г сувих цветова лаванде, кантариона, корена јагорчевине и одољена. Садржај поклопите и кувајте на тихој ватри 10 минута. Склоните са шпорета, процедите и у току дана пијте од 3 до 4 шољице. Водите рачуна да чај увек буде топао, и пијте гутљај по гутљај.

* Против опадања косе: Узмите 15 г осушених цветова лаванде и помешајте са 25 г сувих цветова камилице. Прелијте их са 3 л воде и грејте док не прокључа. Затим процедите и прохладите, па у добијени чај додајте још 50 мл лимуновог сока. Овако спремљен лек додајте последњој води за испирање. Након извесног времена коса ће вам се видно побољшати, престаће да опада, а постаће сјајна и лепршава.

* Лековита купка: Кашичицу соли или меда помешајте са 10 капи уља лаванде и додајте води за купање. Ако третирате само ноге довољно је од 3 до 5 капи уља. Овако спремљена купка смирује напетост и менструалне тегобе, висок крвни притисак и грчеве у цревима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар