Након убиства Славише Крунића шок и невјерица у Републици Српској

Славиша Крунић убијен је синоћ пред улазом на породично имање у мјесту Гламочани код Трна. Незванично, сачекуша је организована са двије стране. Нападачи су сачекали да ауто у којем су били Славиша Крунић и његови пратиоци успори, а затим су испуцали најмање један рафал. У размјени ватре убијен је Жарко Павловић из Пала, који је био лично обезбјеђење Славише Крунића и један од нападача Жељко Ковачевић.

Република Српска 23.04.2019 | 19:24
Након убиства Славише Крунића шок и невјерица у Републици Српској
Славиша Крунић је у пуцњави задобио тешке тјелесне повреде виталних органа. Пребачен је у друго возило којим је одвезен у УКЦ РС, међутим доктори су могли само да констатују смрт. Други радник обезбјеђења Горан Илић је рањен, али је ван животне опасности.

Опсадно стање у Гламочанима влада од ноћас. Полиција и инспектори су на мјесту злочина били цијелу ноћ, а на мјесто трострокуг убиства стигли су и припадници Специјалне антитерористичке јединице. Специјалци су ’’чешљали’’ терен у близини куће, док је хеликоптер надлијетао Гламочане.

Према незваничним информацијама убице су на мјесто злочина дошли пјешке и направили сачекушу на макадамском путу, гдје се иначе спорије вози. Шта је мотив убиства још није познато.

Увиђај је трајао сатима. Из куће у којој живе родитељи Славише Крунића одјекивали су јауци. Комшије у невјерици препричавају да се синоћ око 22.30 минута чуло више рафала, али да нису могли претпоставити шта се десило.



Ранко Добраш је радио на имању Славише Крунића пет година.

’’Славиша је овдје одрастао. Био је добар човјек. Нема коме није помогао’’, каже комшија Ранко Добраш.

На мјесту троструког убиства био је и министар унутрашњих послова Драган Лукач, као и директор полицје РС Дарко Ћулум.

Један од напдача Жељко Ковачевић који је убијен од раније је познат полицији.

Ковачевић је ухапшен у фебруару 2011. године у акцији "Стријелац", а полиција је на породичном имању пронашла 452 предмета за која се сумњало да су украдена. Ковачевић је због овога у међувремену осуђен првостепеном пресудом на пет година затвора.

Он је раније правоснажно осуђен на 11 година затвора због разбојништва, а у КПЗ Фоча одлежао је девет и по година. Међу ухапшенима је како сазнајемо и Емилио Балдо, који је такође од раније познат полицији по извршењу тешких кривичних дјела, а ухапшен је у близини мјеста убиства Славише Крунића у Гламочанима.

Мешу ухапшенима је и Горан Милановић, док се још трага за Бенедијем Ђукановићем, за којим је расписана потјерница. Ова лица се сумњиче да су са Жељком Ковачевићем, који је синоћ смртно страдао у оружаном нападу на Крунића и његове пратиоце, директни извршиоци ових кривичних дјела.

’’Истрагу у вези са кривичним дјелом тешко убиство води Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Републичког тужилаштва Посебно одјељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала. Данас су извршени и претреси ширег подручја ове регије’’ – рекла је порпарол МУП-а РС Мирна Шоја.

Славиша Крунић био је власник неколико фирми, које су запошљавале око 2 000 радника - „Сецтор Сецуритy“ и „Житопродукт“, а имао је и ланац пекара „Житопека“. Иза њега је остала супруга и четворо дјеце. Био је познат и по хуманитарном раду.

Његова агенција „Сектор секјурити“ је за неколико година постала једна од водећих фирми у БиХ у пословима обезбјеђења особа и објеката. Крунић је годинама био под притиском људи блиских властима у РС, који су жељели да му преузму посао, а јавно је говорио да не пристаје на рекет.

Гостујући у емисији „Фаце ТВ“ 2015. године, Крунић је рекао да је „дио снага које граде ову државу, а не које је разграђују“. Тада је навео да је, пошто није пристао на услове које му је поставила власт, био суочен са проблемима.

’’Пошто нисмо препознали требам ли своје пословање усмјерити на такав начин настали су одређени проблеми, гдје сам ја као рођени бањалучанин постао неподобан, да једноставно не заслужујем ја да имам такву компанију, да она мора да буде под контролим и да неко други мора да буде власник. Наравно, ја се са тим нисам сложио ’’ рекао је Славиша Крунић гостујући у емисији ’’Фаце ТВ’’.

Из полиције и тужилаштва за сада нема назнака о мотивима овог напада.

Медији преносе да су пријетње Славиши Крунићу стизале са више страна, па чак и из Београда. Према тим тврдњама, Крунић је наводно прије три мјесеца добио позив из Београда од Љубана Ећима да „рашчисте неке ствари“, али до тог састанка није дошло.

БН ТВ

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Дј

23.04.2019 17:29

па.сигурно.да.је.сок.народ.у.страху.све убиство иза убиства цим се неце да стане у крај томе знаци ДОДИК И ЛУКАЦ СВЕ УБИСТВО ЗА УБИСТВОМ НАРУЦУЈУ ТАКО СЕ НЕ РАДИ НИ У КАМБОДЈИ ИМА НЕКИ ЗАКОН И СИГУРНОСТ А У РС НИСТА САМО МАФИЈА НАРКО ДИЛЕРИ ХУЛИГАНИ И УБИЦЕ И НАРУЦИОЦИ СТОП УБИСТВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

23.04.2019 17:34

А теске спрдацине. Специјала , хеликоптери , фрка стрка . А све се знало и све се зна. И сада глуматање ко фол полиција нестро ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.04.2019 18:38

Бас тако они крузе изнад мјеста догадјаја и возају се а убица вец одмара у Србији.

Name

Ре

25.04.2019 07:13

Цуј док и невјерица а то је нормално сукоб мафије и ниста друго

Name

Предраг Лакиц

23.04.2019 17:39

Људи будимо опрезни,колико се максимално мозе! Цувајмо се полиције,њих посебно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

23.04.2019 18:14

Хоце да нам увуцу страх у кости,то планирају,,да не смијемо ни зуцунти. Е па неце моци,СВИ НА УЛИЦЕ СТА ЦЕКАМО ВИСЕ НАРОДЕ? Па зар смо као најгори народ на овој планети који морају трпити овакву политицку мафију?

Name

Ре Војо

23.04.2019 18:26

Јесмо!

Name

АР

23.04.2019 17:54

Мозда за обицне градјане сок За власт све нормално није био пристојан није слусао главесине И ето како заврси постен цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2019 19:07

Боље ти је да ћутиш кад си глуп.

Name

Ре Ре

23.04.2019 21:08

А ти си паметан , убице , ликвидирате две који вам нису подобни , и Давид откри несто сто није смио па пуф тако и годподина нецесцс нама пуф. Зато сути боту.

Name

Е

23.04.2019 17:58

Ја ипак нисам. Мене овдје више ништа не може изненадити да би био у шоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талија

23.04.2019 18:03

Ово мо изгледа као сами поцетак обрацуна у најави. На залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.04.2019 18:05

Цуј сок и невјерица тако безбједан град и ето деси се прво убиство стварно је сок.Бјезите народа док вас није прогутала ноц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАО

23.04.2019 19:16

Зашто Рудоња иРуменка шуте изгледа да немају припремљену причу

Name

Раденко

23.04.2019 18:21

Убиство није дјело професионалца,нити је неко озбиљан наруцилац убиства. Прво,ако је досло до размјене ватре..знаци да убица или висе њих нису добро процјенили ситуацију..због неискуства или незнања.. Друго;цим је полиција(овако неспособна) ухапсила двојицу осумњицених и за трецим трага ,говори о томе да је убиство изврсено аматерски..а то пак са друге стране указује и на мотив...Такодје цињеница да је убијени Круниц имао обезбједјење говори о томе,да је знао да му "неко"ради о глави..или је пак и сам био у мутним пословима . Варијанта да га је резим уклонио је најмање вјероватна...јер да им је сметао(а мозда и јесте)имали су нацина да га унисте и без да физицки ликвидирају... Највјероватније се ради о конкуренцији или неким нерасцисценим рацунима.. Надајмо се да це полиција бити експедитивна и у разоткривању морива,као сто је била и експресном хапсењу осумњицених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

23.04.2019 19:43

Покој им дуси,као и свим неправедно убијеним градјанима.Ово све висе лици на дивљи запад.Сауцесце породицама.

Name

нада

23.04.2019 19:59

Надам се да нерадис на мјесту гдје је потребан мозак.

Name

Антисхоцк и вјера

23.04.2019 18:45

Ево ја немам пратиоца, мирно спавам и немам тих проблема ! Истина, поштено радим за плату па некако скрпим до краја мјесеца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2019 19:49

Дијаба кад си глуп

Name

Ре

23.04.2019 20:02

Тако је зивио и Никола Дјуровиц. И погину дијете док је цекао зелено свјетло.

Name

Мђ

23.04.2019 18:46

Полиција опет прави сценарио за народ. Хеликоптер, специјалци, урррааа, хватају, хапсе, а све се зна. Народ неупуцен, глуп, неписмен, вјерује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не бре

23.04.2019 20:32

Није ово пос'о за специјалу..

Name

Ацо б

23.04.2019 19:07

Додик поново убија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

23.04.2019 20:51

Сјаши виш са Додика и чувај себе.

Name

горан

23.04.2019 19:22

Хеликоптер беy уредјаја yа ноцно працење. Хахахаах. ИАсто да голубом гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

23.04.2019 19:27

Класицно Филмски. 1.Врбујес криминалце да одраде посао 2.Зртва страда 3.Полиција дизе све на ноге и у року 12 сати ухапси двојицу убица. 4.ујутро представа Лукац стизе на имање зртве као на кафу да је крено. 5.Убијен од Власти исто као и Милан Вукелиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беспослицари

23.04.2019 19:27

Јесте скоцили окривљивати власт за све. Беспослицари! Да вам је сједити по кладионицама 24 сата. Дај ми мама 5 марака за кафу и тако то, а крив вам Додик? Мислили сте ако опозиција додје на власт да це одмах заци по кафицима и дати вам националне пензије да сједите и коментарисете све и сваста. Ухватите се ви неког посла па полако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2019 20:07

Ево нек мени Додик да милион и ја цу наци неки посао. Мсм мозе и неки од својих локала. Не мора бити у БЛ. Мозе и неки у БГ или НС. Или на Копаонику. Или пак на Кипру. Кунем се нецу му обилазити певаљку.

Name

Нострадамус

23.04.2019 20:10

Не свидја ми се неразјасњена убиства сто је то теби цудно.Нормално власт је одговорна за ред и мир то сто је сада ова власт требао би да их хвалим.Па нека сутра додје неко други на власт ја цу и њих критиковати ако се овако настави.Ста је цудно.Давид казу био дрогерас па ста убијен Вукелиц Дјуровиц па ста ако су убијени Убијен Круниц е он је лопов тајкун мафија.Ко је следеци гдје су институције дрогераси иду на лијецење криминалци у затвор.Код нас се све рјесава метком свако свакога мозе да укока премлати опљацка е докле.Не одлазим него бјезим вратиле се деведесете јебига.Зао ми те народе.

Name

коц Кар

23.04.2019 20:27

Полако момак, немој тако, ипак су кладионице и угоститељство нај јаце гране привреде у цијелој БИХ.

Name

Ре

23.04.2019 20:52

Тако је Сад иди по свој сендвич.

Name

Браво за полицију.

23.04.2019 19:32

Експедитивност на нивоу.Неко покусава,послије Давида ,да направи гузву у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

23.04.2019 20:02

Засто полиција није ријесила слуцај Милана Вукелица,Давида,Арбутине,Дјуровица,Сијана итд итд Све је то БАЊА ЛУКА...БАС БРАВО ЗА ПОЛИЦИЈУ ХАХАХАХ

Name

Ре

23.04.2019 23:10

Није то Бања Лука то је Бајина Лука некад давно прије 20-етак година је била Бања Лука.

Name

БЛ

23.04.2019 19:34

СМРТНА. УБИСЕ НЕЉУДИ ОНАКВУ ВЕЛИЦИНУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

23.04.2019 20:54

Кукавице убиијају бољег од Себе.

Name

иван 001

23.04.2019 19:41

Чуди ме да власт незна мотив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијаска посла

23.04.2019 19:43

НА Дан града, док криминална мафија хвалоспјевима о самој себи, баца прасину у оци градјанима и продаје гнусну манипулаторску прицу, на другом крају града страсни крвави злоцин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицији и Радојицицу нула

23.04.2019 20:47

Какав црни дан града. Колико су неспособни најбоље знамо ми који смо морали ици транзитом у недјељу. Питам се како би тек обезбиједили Путинов долазак. Слијепци, ста да је неком позлило, а мозда и јесте само се о том цути. Тај не би сигурно досао до Паприковца.

Name

Борба за слободу

23.04.2019 19:51

Сауцесце породици Павловиц и Круниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

23.04.2019 20:58

Саучешће породицама Крунић и Павловић.... Жарко је био један од бољих момака у Палама, велики губитак за породицу и за нас град. Вјечна ти слава друже...

Name

Марко

23.04.2019 20:22

Баја ојацо немозе му нико ниста док се крије иза позиције предсједниства БИХ поцео је брутално да се обрацунава са конкуренцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

23.04.2019 20:29

цист МАФИЈАСКИ ОБРАЦУН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2019 22:06

Засто мислис да је полиција упетљана?

Name

РИП из Тузле

23.04.2019 20:41

Искрено саучешће породици . Жао ми је Круне , то је био велики реалан и поштен човијек , Баја стоји иза овог нико други , ко год је упућен и мало , зна да је Крунић био поштован као прво прави Босанац и Херцеговац ,прави Србин Бањалучанин .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брандо

23.04.2019 20:49

Убицама треба поставит питање?? Ко вас посла да убијете цовјека . Не лице ми ове главе да су то саме смислиле..правда за Давида драгицевица вукелица круница и све остале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

23.04.2019 20:50

Налогодавци исти ко и код Давида драгицевица..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

23.04.2019 20:54

то полиција експресно откри и ухспси убице? Преко ноћи постаде стручна и брза? Мени ту нешто смрди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

23.04.2019 22:48

Постени народ у РС није сокиран јер је ово само мафијаски обрацун они то тако раде кад средују рацуне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

23.04.2019 23:25

Постени народ нетреба да се секира ово је само мафијаски обрацун они тако раде када средују рацуне

ОДГОВОРИТЕ