Грана убила старца у шуми

Миленко Павловић (74) из мјеста Горњи Шеховци, општина Мркоњић Град, погинуо је током сјече шуме када га је, по ријечима мјештана, у главу ударила сува грана.

Република Српска 19.04.2019 | 21:11
Грана убила старца у шуми
Мјештани кажу да је сахрана ове суботе, те да је ријеч о поштеном мушкарцу, великом домаћину, који је пензију стекао у Аустрији.

"По оном што сам чуо, ишао је са даљим рођаком да себи сијече дрва. Како је оборио дрво, одозго је пала сува грана, те га ударила у главу и остао је мртав на мјесту", рекао је за "Независне" један мјештанин, који нас је замолио да му не наводимо име. По ријечима нашег саговорника, иза Миленка је остала бројна ожалошћена родбина, а све у селу је шокирала ова трагедија.

"Супруга му је жива, а мислим да има још и двије или три кћерке, те сина. Велика је ово трагедија. Био је добар човјек, наравно да нам је свима жао", каже саговорник "Независних".

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука у петак је саопштено да се ова трагедија догодила дан раније, око 14 часова, у мјесту Горњи Шеховци, општина Мркоњић Град. Како је саопштено из ове правосудне институције, шуму су сјекли страдали седамдесетчетворогодишњак, те педесетогодишњи Р.П.

"Усљед пада стабла смртно је настрадао М.П. из мјеста Горњи Шеховци", нагласили су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Како се додаје, увиђај на лицу мјеста обавио је Жељко Блажић, дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, с полицајцима Полицијске управе Мркоњић Град.

"Увиђају је присуствовао и љекар мртвозорник", рекли су из Окружног јавног тужилаштва.

Како додају, тужилац је наложио да се изврши обдукција смртно настрадалог у Заводу за судску медицину Републике Српске, те да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности догађаја.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Знам

20.04.2019 06:56

Шта ће човјек нека му је душа проста није сигурно био у шуми зато што није морао све нам је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

20.04.2019 08:07

Нека му је лака земља али да је имао сљем неби погинуо колико људи треба да погине на исти нацин да би наси политицари увели закон да уз моторну тестеру обавезно иде сљем у супротном пријети драконска казна. на западу када би видјели некога да резе дрва без сљема прво би га послали код психијатра па тек онда казнили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

20.04.2019 10:28

Ма браво мајсторе, закон ће то да среди. А ко ће да иде у шуму да провјерава поштује ли се? Имаш закон којим се забрањује употреба мобилних у вожњи па де изађи, стани пореде неке прометне саобраћајнице 15 минута па броји колико си их видио са мобилним на уву или куцају поруке. Није проблем у закону, проблем је у глави. Углавном шупљој.

Name

Директ

20.04.2019 13:38

Да је имао сљем, у оваквој ситуацији, погинуо би и са сљемом на глави или опет без сљема на глави посто сљем помазе само ако ти цекиц падне на главу, док дрво, које у старту много тезе од цовјека, плус убрзање, дакле јос толико, ту је смрт у 95 посто слуцајева, ако не и у 99 одсто тако да сам никада не сијеци дрва у суми и постовати сва правила струке приликом сијеце истих, то је једини лијек у оваквим ситуацијама и наравно носити кацигу, али то је само један мали дјелиц ове прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

20.04.2019 16:08

ви би били у праву кад би му балван пао на главу са 5 до 6 м. али суве гране које нису тако теске ако је бас нека огромна ок али у вецини слуцајева падају лаксе суве гране.А сто се тице закона ако цемо размисљати као код мобилних тел. није ни цудо гдје се налазимо али има и оних људи који би постовали закон али им треба прво да проради навика исвијст а ако цемо размисљати „сам је крив“ нецемо се извуци из средњег вијека јос дуго.

ОДГОВОРИТЕ