Нема одустајања, траже убице

У Бањалуци је настављено протестно окупљање грађана који траже да се расвијетли убиство Давида Драгичевића.  
 

Република Српска 18.04.2019 | 20:39
Нема одустајања, траже убице
Запаљеним свијећама и високо подигнутим песницама грађани опомињу да је ово 388 дан како надлежни органи не раде свој посао и остављају ово свирепо убиство неразјашњеним.

Поручују да нико од њих неће напустити Давидове родитеље и да ће са окупљањима наставити док истина не буде јавно речена.

Давид Драгичевић нестао је 18. марта 2018. у Бања Луци, а његово тијело пронађено је шест дана касније, на ушћу рјечице Црквене у Врбас.

Према оптужници коју је бањалучко Окружно јавно тужилаштво подигло против непознатих извршилаца, младић је или бјежао од починилаца, па пао у Црквену или је гурнут у њу.

Од 26. марта родитељи младића и група "Правда за Давида" на Тргу Крајине у Бања Луци организирали су окупљања с циљем откривања истине о убиству.

Родитељи за убиство и саучесништво у убиству оптужују припаднике Министарства унутрашњих послова РС те представнике институција тог ентитета.

Окупљања грађана забрањена су од 25. децембра прошле године, а неколико дана након тога Давор Драгичевић напустио је Босну и Херцеговину након што је полиција растјерала и привела окупљене грађане.

Отад се сваке вечери у 18 сати грађани Бање Луке окупљају испред храма Христа Спаситеља, гдје пале свијеће.

БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Били...

18.04.2019 19:13

Браво постени људи. Казе нас народ буди уз мене кад плацем а кад пјевам оцес нецес. ПРАВДА И ИСТИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

18.04.2019 19:16

Итреба дасе откриу убице момакје убијен само стоје поцео зивит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.04.2019 19:40

Ајде висе сјасите. Зар немате ниста паметније да објављујете. Секта је прослост. Стварно смарате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.04.2019 20:23

Не смије се посустати у борби за истину и правду.Убица или убице Давида Драгицевица морају бити ухапсене и процесуиране.Али,како стоје ствари ова борба це трајати и до наредних избора,до промјене власти,ако поново не успију покрасти изборе.Док је резимска власт актуелна ово и друга убиства сигурно неце бити ријесена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранко

18.04.2019 22:41

Људи храбри сте.Стварно жалосно да нико није дао оставку.То им је образ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.04.2019 05:04

Правда за Давида а казна за убице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

19.04.2019 09:31

У историји српског народа,није било да народ воде,убице,који и дјецу убијају,јер Давид није био одрастао цовјек,зрео,вец дијете,БОГ це судити Србима,за овакво убиство,и питају се засто смо најлошије просли, најмање постовани,и полако и сигурно затире се сјеме, одговор је јасан ГРИЈЕХ,плата це свако примити,по дјелима,нека убице знају,да их цека плац,и скргут зуба",са Богом на Суду нико није се могао оправдати"Свето Писмо

Name

срецко

20.04.2019 19:26

Имали смо јако залосну историју далеко висе су други нама владали него ми сами са собом али и о оно мало кад нам се указала прилика да владамо „ сами са собом“ висе зла смо сами себи нанијели него они окупатори,јер неболи много кад те удсри странац али кад те твој удари много боли.

ОДГОВОРИТЕ