Даје за Нотр Дам дупло више од мужа Селме Хајак

Богати Французи почели су да се "утркују" у донирању новца за обнову катедрале Нотр Дам, која је опустошена у великом пожару који је тек јутро потпуно угашен.

Забава 16.04.2019 | 12:15
Даје за Нотр Дам дупло више од мужа Селме Хајак
Породица француског милијардера Бернара Арноа и његова компанија за производњу луксузне робе ЛВМХ донираће 200 милиона евра за обнову катедрале, наводи се у саопштењу који је објављено у име Арноа.

"Породица Арно и група ЛВМХ желели би да покажу своју солидарност у ово време националне трагедије и придружују се пружању помоћи за обнову ове изванредне катедрале, која је симбол Француске, њеног наследја и француског јединства", наводи се у саопштењу.

Претходно је француски милијардер Франсоа-Анри Пино саопштио да ће његова породица дати 100 милиона евра помоћи за поправку катедрале.

"Мој отац и ја смо одлучили да издвојимо 100 милиона евра и учествујемо у реконструкцији Нотр Дама", саопштио је Пино, супруг холивудске глумице Салме Хајек.

Пино је челни човек компаније Керинг, која је власник познатих брендова као што су Гучи и Сен Лоран и председник компаније која поседује познату аукцијску кућу Кристис.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Илија

16.04.2019 19:21

Када су будале нека дају толики новац. Боље да дају новац онима које је НАТО бомбардовао у пследњим ратовима. У осталом тај новац сто они дају за тај угарак и није њихов новац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.04.2019 08:39

Ма могло би се и ту шта учинити Илија, ал мало је наших пљачкаша који су дали за обнову сем спортиста који су богати , ал банда је јача.

Name

ВЕТЕРАН

17.04.2019 07:26

А, ДА ЈЕ ПОВЕЋАО ПЛАТЕ РАДНИЦИМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

армагедон

17.04.2019 12:11

Долази време када паре неце вредети ниста ,бице обицан папир, а невоље це се низати једна за другом и све веце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

18.04.2019 10:58

Овај Нотр Даме су запалили Французи намјерно, исто као што су Американци срушили WТЦ у Њујорку као алиби за нове ратове. Макрон је смислио добар начин како да скрене пажњу са протеста жутих прслука и како поново да уједини Французе. Са друге стране прикупиће огроман новац од донација. Значи једним ударцем ће убити неколико мува.

ОДГОВОРИТЕ