ПЛ: Солскјер тражи пет побједа из шест кола!

Манчестер јунајтед у суботу против Вест Хема мора да освоји три бода и издигне се из лошег периода.

Фудбал 13.04.2019 | 09:15
ПЛ: Солскјер тражи пет побједа из шест кола!
Оле Гунар Солскјер зимус је својим доласком на место Жозеа Муриња препородио Манчестер јунајтед.

Екипа је од гостовања Кардифу 22. децембра нанизала 11 утакмица без пораза, а закључно са тријумфом у Паризу, за пласман у четвртфинале Лиге шампиона, "црвени ђаволи" су са норвешким стратегом забележили 14 победа, два ремија и само један пораз (од Пари сен Жермена).

Међутим, подвиг на "Парку принчева" као да је био кулминација, после које су морали да уследе психолошко пражњење и пад форме.

Рашфорд, Погба и другови изгубили су четири од последњих пет утакмица у свим такмичењима, укључујући два пораза у последња три кола Премијер лиге, од Арсенала и Вулверхемптона.

Солскјеров тим се пред суботњи меч 33. кола против Вест Хема налази тек на шестом месту, иза Челсија, Тотенхема и Арсенала, што свакако не задовољава њихове амбиције.

"Потребно је да освојимо што више бодова, како бисмо завршили сезону у прва три. Наш циљ је 15 бодова из преосталих шест утакмица, а верујем да можемо бити четврти и са мање од тога. Надамо се и победи над Челсијем, али сада размишљамо само о Вест Хему", рекао је Солскјер.

Јунајтеду већ у уторак предстоји реванш четвртфинала Лиге шампиона против Барселоне, од које је изгубио 0:1 на "Олд Трафорду".

Затим од 21. до 28. априла следи кључни низ првенствених утакмица - гостовање Евертону, па дерби окршаји са Манчестер ситијем и Челсијем код куће.

"Претходних недеља смо имали добрих партија, али пред голом нисмо имали потребан квалитет ни самоувереност. Са шансама које смо створили, требало је да победимо и Арсенал и Вулвсе. Као нападач, знам колико је вера у себе важна да бисте сместили лопту у мрежу. Зато много радимо на тренинзима, не бисмо ли такве потезе поново пренели у утакмице", поручио је Солскјер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар