Славни кувари у посјети Бањалуци

Познати амерички кувар – шеф Арт Смит те оснивач и директорка кулинарско дипломатског пројекта у Државном секретаријату САД Лаурен Бернштајн боравиће у наредна два дана у Бањалуци како би се дружили са грађанима и представили им своје кулинарске вјештине, али и пробали традиционалне специјалитет овог града.

Република Српска 08.04.2019 | 15:36
Славни кувари у посјети Бањалуци
У оквиру дводневне посјете Бањалуци планирано је низ активности, које ће почети у продавници здраве хране коју је недавно отворила ЦЕО Здрава логика.

Смит и Бернштајнова ће потом посјетити МЦБ пивницу – гдје ће им домаћини представити безглутенско крафт пиво “Јокер” и храну.

Током другог дана боравка, у плану је обилазак Угоститељско – туристичке школе у Бањалуци, а за крај своје “Бањалучке туре” посјетиће ресторан Ротквицу, гдје ће Смит имати могућност да покаже и нека своја умјећа.

Након Бањалуке, Смит и Бернштајнова ће обићи и Сарајево и Мостар. У сва три града организоване су активности које ће на адекватан начин представити БиХ у кулинарском и традиционалном смислу.

Шеф Арт Смит јавности је познат као кувар који је кувао за многа свјетска имена, између којих се посебно издвајају Опра Винфри и бивши амерички предсједник Барак Обама.

Смит је познат и по томе што је током своје каријере издао неколико књига са рецептима, које су биле награђиване више пута. Међу награђиваним књигама су: “Враћање на сто”, “Кухињски живот”, “Права храна за праве породице” и “Враћање породици”. У свом посљедњем издању шеф Смит се бави темама здраве исхране и здравог начина живота. 

Лаурен Бернштајн је оснивач и директор Кулинарско дипломатског пројекта у Државном секретаријату САД. Овај пројекат ради на моделу изградње разумијевања и повјерења између људи кроз храну и традицију.

Са својом идејом успјела је да направи мини серију, која је премијерно приказивана у Пакистану и коју су погледали милиони гледалаца. За ову серију Лаурен каже да је један од ријетких пројеката који је успио да пренесе једну позитивну причу из Америке на други крај свијета.

Смит и Бернштајнова у Бањалуку су дошли на позив Маје Миљевић, директорке СПАРК Бусинес Парка и ЦЕО Здраве логике и Ирме Зулић, директорке Цхакула онлине гастро магазина, које су учествовале у YТИЛИ програму (Тхе Yоунг Трансатлантиц Инноватион Леадерс Инитиативе), у којем им је ментор била управо Бернштајнова.

– С обзиром да програм YТИЛИ подразумијева и посјету ментора својим студентима, Маји и Ирми је припала част да организују и осмисле план доласка њихове менторке којој се придружио и сам шеф Смит – појашњавају у Здравој логици.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

2yy

09.04.2019 03:40

КОЈЕ.УБИЈО.ДАВИДА.ДРАГИЦЕВИЦА

ОДГОВОРИТЕ