Ухапшен златар због разбојништва

Босанскохерцеговачки држављанин Јусуф Ћ. (43) ухапшен је на међународном граничном пријелазу Метковић када је својим приватним возилом Ауди, њемачких регистарских ознака, покушао ући у Хрватску.

Регион 02.04.2019 | 13:20
Ухапшен златар због разбојништва
Јусуф је, како пише Слободна Далмација, златар из Сарајева, а налог за његово хапшење је у марту ове године расписала Холандија због кривичних пријава поднесених због почињеног оружаног разбојништва и оружане пљачке у покушају.

"Наведена су казнена дјела почињена прошле године: у октобру је Јусуф у холандском граду Херлену (недалеко Мастрихта) разбио вртна стаклена врата једне породичне куће те дошао до кључа а потом и ушао у ту кућу. Одала га је кап крви на стаклу, а након ДНК анализе тог трага утврђено је како је починилац провалне крађе управо сарајевски златар.

У новембру прошле године у граду Еиндховену је покушао провалити у другу породичну кућу, али је одустао када је закључио да га је том приликом неко видио", изјавио је за Слободну Далмацију портпарол Жупанијског суда у Дубровнику и судија истраге Перо Милоглав.

Након оперативне криминалистичке обраде ухапшени је доведен у Истражни центар дубровачког Жупанијског суда гдје му је судија истраге одредио екстрадицијски притвор до изручења.

Ухапшени је сагласан са изручењем те се очекује да ће до екстрадиције доћи уз тзв. убрзани поступак.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар