Не могу забранити Дан Српске

"Дан Републике нам нико не може ни одузет ини забранити, па ни Уставни суд. Једино што могу јесте да потпуно обесмисле сопствену улогу у друштву, што су данас и успјели", казао је Селак.

Република Српска 29.03.2019 | 14:19
Не могу забранити Дан Српске
Члан Главног одбора Социјалистичке партије и посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак оцијенио је срамном данашњу одлуку Уставног суда којом се оспорава 9. јануар као Дан Републике Српске.

Селак сматра да Уставни суд БиХ наставља да доноси политичке умјесто правних одлука, те да не види начин на који Република Српска може да испоштује овакву донесену одлуку.

- 9. јануар је Дан Републике и славиће се и даље, без обзира на било какве политичке одлуке домаћих или страних судија. Ради се о потезу Уставног суда који има најмање везе са правом, али зато има везе са апетитима појединих политичких субјеката у БиХ", навео је Селак.

"То што би појединци највише вољели да нема ни 9. јануара ни Републике Српске, не значи да Уставни суд треба да се ставља у њихову службу и да оваквим потезима наноси штету суживоту и напретку на овим просторима".

Селак наводи да не види начин на који би могла бити спроведена ова одлука.

"Дан Републике нам нико не може ни одузети ни забранити, па ни Уставни суд БиХ. Једино што могу јесте да потпуно обесмисле сопствену улогу у друштву, што су данас и успјели", казао је Селак.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирррр

29.03.2019 13:27

Велики цовјек, да нам је висе оваквих људи лако би било!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

забрана

29.03.2019 14:12

Наравно да се мозе забранити, итекако мозе,..пусти демагогију..

Name

Он

29.03.2019 14:05

То он и ради. Сви знају срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не могу

29.03.2019 14:09

Нарочито ако ти то кажеш., таква громада од чоека и политичара. Боље ти је бави се затвором и узми још коју миљу марака пустајуци криминалце на продужени викенд. А онда би и ти и твој шеф могли иза решетака. Крајње је вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

29.03.2019 14:11

Како неко рече:Што је више клевета и лажи 9 Јануар,нам је милији и дражи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

29.03.2019 14:12

Онда нам не требају судови!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

29.03.2019 15:48

Како ме само нервирају ови политичари из РС. Сад нам је највећа вијест и проблем 9 јануар. Па будалетине, криминалци и фукаре, дајте овом јадном и напаћеном народу хљеба да не бјеже вани јер ако већина оде нећете имати ни ским а ни шта славити. Уосталом то нам не могу забранити али немојте правити циркус од тога као сваке године и бацати паре на оне јадне параде већ као прави домаћини очитајте славу, запалите свијећу и прославите

ОДГОВОРИТЕ