БЛ: Опасна улица - потребан тротоар

-Стање ове бањалучке улице је више него катастрофално. Потребна је изградња тротоара вриједности од неколико хиљада марака. Док имамо у граду на десетине промашених пројеката које грађани скупо плаћају, за овакве ствари, које значе безбједност дјеце и грађана, бањалучке власти немају слуха - поручује активиста Иван Бегић.  

Република Српска 25.03.2019 | 17:17
БЛ: Опасна улица - потребан тротоар
На приједлог станара из Улице Ивана Горана Ковачића у Бањалуци, активиста Иван Бегић заједно са мјештанима покренуо је грађанску иницијативу – петицију за изградњу тротоара у тој улици.

Наиме, ради се о веома фрекфентној улици која повезује насеље Петрићевац са Лазаревом, али аутобуску и жељезничку станицу са једним од најбројнијих бањалучких насеља, неколико школа и вртића.

-Стање улице је и више него катастрофално. Овдје се не ради о инвестицији од неколико милиона, већ о неколико хиљада марака. Док имамо у граду на десетине промашених пројеката које грађани скупо плаћају, за овакве ствари, које значе безбједност дјеце и грађана, нема слуха - поручује Бегић.

Бегић додаје да ће се са мјештанима окупити у сриједу, када ће договорити правце дјеловања.

- Испоштовали смо сву процедуру, петиција траје од 23.3 – 30.3. те ћемо потписе сакупљати по принципу „доор-то-доор“, будући да у граду Бања Лука нема нигдје слободна површина за постављање штанда за овакве потребе - додаје Бегић.

Петицију ће предати крајем седмице будући да за три дана имају више од 500 потписа грађана. Најављују да ће доставити и предмјер и предрачун радова, као и тражити обраћање на сједници Скупштине Бањалука.  

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоро

25.03.2019 17:50

Бегицу свака цаст, мада је и ул Саве Ковацевица спорна јер су кафане поставиле басте на тротоар,они из Кајака ставили металну ниску ограду! Није поменута улица толико фреквентна али је у близини вртица и сколе! Граде се крузни токови од којих се великој вецини врти у глави а пропуста опасних по сигурност,посебно дјеце ,милион! И бас ме копка како це ријести басте кафица на тротоарима,кад су власници кумови,пријатељи,родјаци... Углавном петицију ТРЕБА потписати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2019 20:36

Па најавили су крузни ток код леснине и реконструкцију тог дијела пута до крузног тока код центрума. Не знам ста се има петиција писати ако је вец у плану да се ради. Једино ако не буду урадили иако су најавили онда би петиција имала смисла.

Name

Иване

25.03.2019 19:52

Вријеме је било. Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

26.03.2019 03:08

Таква Јје вецина улица у БЛ зато сто градска управа спава одувијек, Нема ријесења ни засто нити је ријесена Вода ни Струја ни канализација све пкљикљуци у властитој резији а сирина пута ни за козе, Прекопавања су најлакса кад је нови асвалт.

ОДГОВОРИТЕ