Бореновић са Вигемарком

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас у Сарајеву са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларсом-Гунар Вигемарком.

Република Српска 22.03.2019 | 12:43
Бореновић са Вигемарком
Тема разговора је била европски пут Републике Српске и БиХ, перспективе и могућности. Вигемарк је упознао Бореновића са активностима које Делегација ЕУ у БиХ континуирано спроводи на плану социјално – економских реформи и поршке европском путу БиХ.

„Наша будућност је у Европској унији и требамо све своје капацитете ставити у службу достизања европских стандарда, више инвестиција, радних мјеста, већих плата и пензија да би грађани имали финансијску и сваку другу стабилност“, казао је Бореновић.

Бореновић је током разговора истакао да је кључни предуслов за реформе постојања професионалних и демократских институција:

„Зато је неопходан нови Изборни закон који би омогућио фер и поштене изборе који су полазна тачка за потпуно слободне и демократске законодавне и извршне институције. Пуна владавина права, којој морамо да тежимо, гарант је будућности у којој ће грађани имати загарантована права, сигурност и повјерење у, посебно, правосудне и безбједносне институције“.

„Без независних, непристрасних и професионалних јавних медија немогуће је постићи пуну демократију, зато један од основних праваца политичког дјеловања у Републици Српској и БиХ мора бити и законско регулисање рада јавних емитера“, закључио је Бореновић, саопштено је из ПДП-а.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ре

22.03.2019 12:02

Хајде ти и Вукота брзо дајте подржку шефу свега лошег у РС,да се на овакав посебно лош живот народа и бораца стави једном на све тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

22.03.2019 12:06

Европа може да прогура нови изборни закон гдје би о реултатима стварно одлучивали бирачи а не бројачи.Да ли стварно то хоће Европа?Прије да неће него хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли си?

22.03.2019 13:03

Да ли си разговарао са саговорником о убитству бањалуцког студента. Теза, да стајање власти иза убитства српског дјетета (Драгицевица) треба да доказе да су срби геноцидан народ, јер ако убијају своје онда це лако убити друге, а Ви о томе не разговарате??? Супља вам је прица!!!!

ОДГОВОРИТЕ