Временска машина: Ко су најефикаснији клубови Купа/ЛШ?

И где су Црвена звезда и Партизан! Још један сјајан видео од аутора Фоотбалл дор. . .

Фудбал 25.03.2019 | 23:10
Временска машина: Ко су најефикаснији клубови Купа/ЛШ?
Пре неколико дана представили смо вам занимљиву временску машину са Јутјуб канала Фоотбалл дор. Имали сте прилику тада да видите који су то европски клубови потрошили највише новца на појачања од 1991. па до данас, а сада још занимљивији видео од истог аутора. И опет нека врста временске машине, путовање кроз време. Обрађена тема: најефикаснији клубови у Купу/Лиги шампиона од настанка елитног такмичења (1955) па све до актуелне сезоне. 

За нас чак интересантнија тема, јер се у различим периодима на листи ТОП 15 у одређеном тренутку(одређеним епохама) налазе Црвена звезда и Партизан. Црно-бели су били учесници првог Купа шампиона и важили за озбиљног такмаца педесетих и шездесетих, све до оног чувеног финала у Бриселу, док се црвено-бели ка врху листе пробијају почетком седамдесетих и у самом врху остају све до последњег издања КЕШ-а. 

Закључно са сезоном 1992/93. најтрофејнији српски клуб пласиран је на четврто место (171 гол) и испред њега су само неприкосновени Реал Мадрид, Бенфика и Бајерн Минхен. Можда још интересантније какве су але остале иза - Милан, Ливерпул, Ајакс, Јувентус, Манчестер Јунајтед... 

Када се црта подвуче, дакле, Звезда је четврти најефикаснији клуб Купа шампиона! Милан ће је престићи тек 1994, а Ајакс 1995, када се већ играло по групним фазама и било много више утакмица. Без обзира на ту чињеницу црвено-бели у ТОП 10 остају све до 2003. године... 

Испод погледајте овај сјајан видео и сазнајте који су тренутно најефикаснији клубови Купа и ЛИге шампиона, закључно са сезоном 2018/19. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар