''Њихов газда је Милорад Додик''

Српска демократска странка остаје опозиција на нивоу Републике Српске, јер РС треба јак корективни фактор, изјавила је потпредсједница странке Александра Пандуревић.  

Република Српска 07.03.2019 | 11:40
''Њихов газда је Милорад Додик''
– Треба извршити корекције у односу на претходни период. Имали смо и периоде претјераног критицизма. Треба да разговарамо са влашћу у циљу проналажења рјешења. Премијер РС Радован Вишковић чује шта му опозиција каже, мислим да можемо много урадити под условом да власт има слуха. СДС треба да буде корективна опозиција СНСД, а не опозиција Републици Српској – изјавила је Пандуревићева за Н1.

Што се тиче Савјета министара, она је рекла да постоји закључак СДС да је спреман на разговоре са свим странкама, али СНСД треба да упути иницијативу.

Према њеним ријечима, резултати избора кажу да је СНСД доминантна партија.

– С друге стране, Додику можете много пребацити као политичком противнику, али он је технократан. Способан је да убаци своје прсте. Свим партијама које су дио власти у РС – њихов газда је Додик, и Демоса и ДНС. Додик има и одређене утицаје у СДС, одређене везе и људе – изјавила је Пандуревићева. 

Њено мишљење је да Додик вјешто влада по матрици „завади па владај“.

– Што се СДС тиче, након избора се атмосфера слијеже, било је турбуленција, превирања, проблема. Оно што ме радује из разговора са колегама и људима који су имали различита виђења – те страсти се слијежу. Заједнички интерес свима је како сачувати странку и унутрашње јединство. Приоритет СДС треба да буде да среди инфраструктуру, да ојача и да се позиционира – рекла је Пандуревић.

Коментаришући резултате референдума за опозив за начелника Теслића Милана Миличевића, рекла је да је он био сам против свих.

– Знала сам да грађани бирају локалну власт, много су критичнији него када бирају Републичку. Бирају људе код којих иду да рјешавају проблеме. Бирају између комшија. Знам доста и о Богданићу, али сам знала да ће изабрати Миличевића – казала је Пандуревићева.

(Српскаинфо/Н1)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Милан

07.03.2019 10:57

Знаци тебе бас брига за своје људе који су на републицком нивоу имали одредјене функције као посланици па остали без посла, вец те само интересују преговори са СНСД-ом на дрзавном нивоу да себе ухљебис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2019 13:11

Знаци Милане ти би да се боре за твоје ду.е да остане у фотељи. Управо су такви и довели до кризе у СДС-у јер су за фотељу постали "ефендије".

Name

Стево

07.03.2019 14:09

Треба мислити и на себе . Александри честитам Осми март -Дан жена .

Name

ЗА МИЛАН

07.03.2019 14:30

ДА. СВИ ОСИМ ДРАСКА И ВУКАНА, СВЕ САМО ГЛЕДА ДА УГРАБИ КАКВУ ФОТЕЉУ. ГАДЕ МИ СЕ.

Name

ТОРРО

07.03.2019 14:42

ИМАЛА СИ ГОСПОЂО ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ВЛАСТИ НА НИВОУ БИХ ДА ИЗМЈЕНИШ ИЗБОРНИ ЗАКОН... НИШТА ОД ТОГА НИЈЕ НИСИ НИ ПОКУШАЛА, ФИНГИРАЛА СИ СА БАБАЉОМ НЕКУ ЖЕСТОКУ БОРБУ И ЗАПОШЉАВАЛА УЛИЗИЦЕ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА, А НА КРАЈУ МИРНО СИ ГЛЕДАЛА КАКО СЕ КРАДУ ГЛАСОВИ... ПОДНЕСИ ГОСПОЂО ОСТАВКУ ОДМАХ АКО ИМАШ КАРАКТЕРА !!!

Name

Ре ре

07.03.2019 15:35

Тако је друже, није битно како је народу, важно је да је мени добро. Врхушка стално говори: народе снаго, народе стоко.

Name

Колико?

07.03.2019 15:48

Колико си оно добила гласова у Братунцу и која је по снази СДС у Братунцу.Капирас ти,ал са неколико година закасњења,док си ти ту,и такви као ти,спороконтајуци СДС и јесте на мјесту гдје је сада.

Name

Бања Лука

07.03.2019 11:04

Сви сте ви Додиикови... Не би висе изасао на изборе и гласао за било ког...прије цу руку одсјец нег иком од вас дат свој глас...само за неке нове људе који нису оптерецени прослосцу....гласам за људе а не за хрвате..србе..муслимане и остале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2019 22:18

Браво Бања Лука истог смо мисљења!!!

Name

Како да не?

07.03.2019 11:05

Драга Александра ту прицу требала си раније испричати. А не цекати самоунистење и крах СДС-а. Док си била свих ових година у Парламенту БХ све је било потаман. А партија се изнутра свакодневно урусавала. И сада крив Додик!? Криви сте ви и сво цланство СДС-а. Додик треба одати признање на успјесном водје своје партије а и дрзаве. Доста це воде проте и док се врати, ако се врати, рејтинг странке! Старо оснивацко цланство има своју странку, ово садашње изгубљено у акцији, нових младих готово да и нема! Поглед младих је у властодрзци или преко границе. Свесни сте или ипак нисте, колико треба времена рада на терену са народом па да би несто постигли. Идуце године су локални избори вец сада треба кренути са припремама. А ви у Главном одбору подељени!?! Па како да вас народ подрзи када једни о другима трацате и не верујете висе ни себи! Дај Бозе да у будуце вријеме буде каквих помака. Успут СРЕТАН Вам 8. март!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

07.03.2019 12:13

Касно зборис !! А лијепо зборис али за свој интерес !!странка је птопала пола СДСа је у СНСДе а разнијена странка танка опозиција као да је и нема а ти зборис !!! Касно зборис !

Name

Ре

07.03.2019 14:07

Па и она је бакитова.сра би од оне тужбе муслиманске против ње? Нешто се не спомиње више.зато она ради на штету Срба због своје гузице

Name

Новитет

07.03.2019 12:41

Ово је нова технологија како се опозиција "бори" против позиције: слизи се са њима да би задрзао фотеље. Милицевицу, побриси прваке СДС и установи праведну СДС и бори се на нацин који си показао у Теслицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л

07.03.2019 13:18

Јел икад Додик "убацио прсте" бесплатно? Никад. Мозда је Давор Драгицевиц једини цовјек који је одбио његову понуду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Л

07.03.2019 14:32

ТАКО ЈЕ!!!

Name

Робин Худ

07.03.2019 13:23

Слажем се да је технократан и аутократан....заправо је изузетно сујетан и не подноси било какав облик и став који није у складу с његовим "погледом " на практични начин дерања и извршавања свега што замисли...и ако изгледа да разумије,жели то су само неке од његових облика трансформације и продаје магле у балама свима онима који вјерују и који се с њим одушевљавају....његова патологија и облик испољавања ставова захтјевају свакодневни надзор и контролу ....у противном ће сав његов цинизам и халапљивост доћи до изражаја у пуној форми......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

07.03.2019 13:25

Дудук нам је свима газда.Па ми смо га већином и изабрали.Сад сути и трпи.Није свако зло до вијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

07.03.2019 14:46

Зено знас ли ста прицас?По теби је СДС био опозиција РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

Name

Драско

07.03.2019 14:53

Зено знас ли ста прицас.По теби је СДС био опозиција Републици Српкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

07.03.2019 15:24

Јадна је та партија кад неможе самостално да се позиционира него чека пизив Додика. Како сте само неспособни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

07.03.2019 19:04

Лука,цутао си у Зворнику,кад си био цлан СДСа,тад кад ти је странка дала све тад си био захвалан.Сто си се пребацио у Црвене Кмере????До 2008 ниси имо за аутобуса,а сад имас два локала,скуп аутомобил,сваке изборе ти стимају одборник да будес,и слицно.

Name

Директ

07.03.2019 19:13

Са Висковицем и Радојицицем сарадјивати, уз опрез и конструктивну политику док са Додиком, Цвијановицевом, Цавицем и Стевандицем никако.

ОДГОВОРИТЕ