Богданић слагао чак и Додика

Права истина је само једна: из Теслића је према Влади Републике Српске упућен велики број пројеката, а прошли су само они које Драган Богданић није успио на вријеме да спријечи, о чему смо поуздано обавјештени из самог врха СНСД-а и Владе Републике Српске, од патриота који воле ову земљу и који се и сами згражавају над таквим понашањем бившег министра здравља према својој родној општини.

Република Српска 02.03.2019 | 08:48
Богданић слагао чак и Додика
Од свих лажи које је понављао протеклих мјесец дана, схвативши да му нити једна не пролази код народа, Драган Богданић се зауставио на једној: да Теслић под руководством Милана Миличевића није сарађивао нити покушавао да сарађује са Владом Републике Српске.

Чак је ту лаж предочио Милораду Додику, који ни сам није упознат са правим стањем, тачније сујетом Драгана Богданића који ради против свог Теслића и Теслићана, ни због чега другог него због својих личних, професионалних и политичких комплекса.

Права истина је само једна: из Теслића је према Влади Републике Српске упућен велики број пројеката, а прошли су само они које Драган Богданић није успио на вријеме да спријечи, о чему смо поуздано обавјештени из самог врха СНСД-а и Владе Републике Српске, од патриота који воле ову земљу и који се и сами згражавају над таквим понашањем бившег министра здравља према својој родној општини.

Ако кренемо од почетка присјетићемо се да је тадашња премијерка Жељка Цвијановић 2013. на почетку мандата начелника Миличевића имала љубазан састанак и разговор са њим у Станарима, на којем је као један од првих корака да се заједнички уради нешто за Теслић договорено да се зграда бивше управе „Борја“ препише на општину Теслић, како би се реновирала и од ње направио музеј и културни центар. Међутим, договор је блокирао Драган Богданић, преко људи у надлежним министарствима, како се могло сазнати из кругова блиских Жељки Цвијановић, која је и сама хтјела да доведе овај посао до краја, као дугогодишњи радник из сектора просвјете и културе.

Начелник Миличевић је неколико пута слао ургенције и упите за овај случај, предлажући чак да свечану врпцу за музеј у нашем граду пресјеку или тадашња премијерка Цвијановић или министар Богданић, само да се нешто од великог значаја попут музеја направи у нашем граду, али одговора није било и ништа није урађено по овом питању ни након 6 година, због сујете министра Богданића који је то видио као пријетњу позитивног ефекта за политичког конкурента у јавности.

То је недуго затим и признао пред камерама, када је против Теслића начинио још већу штету у случају продаје Дрвне индустрије „Борја“ једној од највећих италијанских корпорација АГСМ. Подсјећамо та корпорација има годишњи промет од око милијарду евра, а 2013. године је понудила Влади РС да купи „Борја“ за 7 милиона КМ, запосле 800 радника уз просјечне плате од око 800 КМ, па је и премијерка Цвијановић изразила вољу да прихвати ову понуду.

Међутим, све је блокирао Драган Богданић, који је јавно пред камерама изјавио, као што можете чути и видјети, да би у том случају Милан Миличевић био поново изабран за начелника, јер је све покренуто на његову иницијативу, а СНСД и Богданић у том случају не би имали шта да траже у Теслићу, ако би то било тако:



Пет година послије „Борја“ је продато локалним тајкунима за биједних 350.000 КМ, а радници који тамо раде имају исто тако биједне плате од по 400 КМ, које касне и по неколико мјесеци...

Богданићу није било довољно што је упропастио државни дио „Борја“, па је путем Владе РС покушао да од општине отме и општински дио пословне зоне „Борја“ у формирању, путем судског спора који је општина након 2 године добила пуноправно против Владе Републике Српске, али је штета начињена тако што су за то вријеме из ове пословне зоне отјерани сви потенцијални инвеститори, као и Италијани неколико година раније.

Ништа боље Теслић и Теслићани нису прошли због Драгана Богданића када је 2015. године на спрату Спортске дворане „Радолинка“ у простору од око 1.000 м3 изнад „Кошуте“ требало да се отвори Економски факултет и универзитетска библиотека, Влада Републике Српске је на инсистирање Драгана Богданића одбила да изда дозволу уз образложење да „Теслић не испуњава услове за отварање факултета“, иако факултети ничу као гљиве послије кише и у 5-6 пута мањим општинама од Теслића.

Сам Драган Богданић је својим ријечима за Алтернативну ТВ изјавио да у свом ресору за његовог мандата министра здравља од 6 година за свој родни Теслић није урадио ништа, па чак ни реновирао једну једину амбуланту или прибавио једно санитетско возило, што је иначе чинио широм Републике Српске. Драган Богданић својим ријечима о резултатима његовог шестогодишњег рада за свој родни Теслић:



Бројни су пројекти које је општина годинама упорно кандидовала према Влади Републике Српске за развој Теслића, а који су исто тако упорно одбијани, нити због једног другог паметног разлога осим хира и сујете Драгана Богданића. Набројаћемо само оне најважније у мору одбијених пројеката за развој Теслића:

Пројекат туристичке сигнализације, након што је неколико пута одбијен од стране Владе Републике Српске у периоду од 3 године, овај пројекат је у потпуности реализован средствима Општинске управе Теслић.

Такође није одобрен пројекат енергетске ефикасности у школама (О.Ш. „П.П. Њагош“, О.Ш. у Очаушу и стари дио средње школе). Није одобрен ни пројекат реконструкције паркета у спортској дворани из 2017. године и набавка опреме за одржавање паркета. Упућен је према министарству породице, омладине и спорта, без икаквог одговора до дана данашњег.



Још 2013. године кандидован је пројекат за реконструкцију Основне школе „Петар Кочић“ у Угодновићу, Влада Републике Српске је чак одобрила реализацију овог пројекта исте године, али ни након шест година средства нису одобрена, наравно хиром Драгана Богданића, без икаквог образложења иако су редовно од стране општине достављани упити и ургенције према Влади. Овај пројекат ће се ове године без обзира на то, реализовати средствима општине Теслић и УНДП-а, чија је помоћ нашој општини нажалост много већа него од стране Владе РС у периоду када је њен члан био Драган Богданић.

Друга фаза изградње спортске стрељане у Теслићу, у сврху развоја најтрофејнијег теслићког спорта – стрељаштва и организовања међународних такмичења, ни након бројних ургенција према Влади Републике Српске не одобравају се потребна средства за овај пројекат.

У 2017. години такође је према Инвестиционо-развојној банци РС кандидован пројекат водоснабдијевања сјеверног дијела општине Теслић, али је елиминисан без икаквог објашњења. Није одобрен ни пројекат изградње канализационе мреже у Барићима, а иста ситуација је и са пројектом набавке тунела за смрзавање малине.



С обзиром да је Влада Републике Српске у 2018. години (изборној) донијела закључак о додјели милион КМ за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Теслић, родила се нада да ће се однос према Теслићу ипак промијенити на боље, па је Општинска управа кандидовала према Влади РС седам путних праваца и за све путне правце доставила документацију:

1. Локални пут Блатница-Раскршће, дионица Козилски мост- Раскршће у дужини 1.500 м и вриједности 250.000 КМ;

2. Некатегорисани пут Милан Поље – Цвијићи – Блатница дужине 1.200 м и вриједности 150.000 КМ;

3. Некатегорисани пут у МЗ Очауш, дионица Берача – Гостићи дужине 1.000 м и вриједности 150.000 КМ;

4. Некатегорисани пут Укриница – Градина дужине 2.400 м и вриједности 170.000 КМ;

5. Некатегорисани пут у МЗ Булетић, дионица Булетић – Нова Пасјача дужине 1.200 м и вриједности 90.000 КМ;

6. Некатегорисани пут у МЗ Горња Радња, дионица Глигоревићи – Радоњићи, дужине 800 м и вриједности 80.000 КМ;

7. Некатегорисани пут Гомјеница – Радешићи, дионица Гомјеница – Гај дужине 1.000 м и вриједности 130.000 КМ



Међутим, нада да се однос према Теслићу промијенио није дуго трајала, те након неколико ургенција и других дописа према Влади РС о статусу ових пројеката и додијељених милион марака средстава за њихову реализацију ни до дана данашњег у 2019. години нема никаквог одговора.

Дакле, из свих ових примјера јасно је да комуникација од стране Општинске управе Теслић према Влади Републике Српске кандидовањем пројеката за развој Теслића итекако постоји, али да све одговоре Владе Републике Српске према Теслићу зауставља један сујетан човјек, који као надурено дијете које одбија да дијели своју играчку, не дозвољава без икаквог паметног образложења реализацију свих поменутих пројеката за развој Теслића на добробит свих његових становника.

Јасно је дакле, да у релацијама Општинска управа Теслић – Влада Републике Српске, проблем није у на страни Теслића или Милана Миличевића, већ да је особа која блокира ову сарадњу искључиво Драган Богданић из тако примитивних, себичних и приземних разлога као што је то јавно признао, опет понављамо, у случају спречавања продаје „Борја“ једној од највећих италијанских корпорација:



У недељу 3. марта Теслићани ће искусити још један хир сујете Драгана Богданића који ће коштати грађане 160.000 КМ, а којим се вријеђа њихов здрав разум и интелигенција да само прије двије године нису добро изабрали плебисцитарном већином од 15 хиљада према 10 хиљада, већ да Драган Богданић за само двије године заслужује јако скуп поправни испит.

Када у недељу Драган Богданић падне на поправном испиту, а Теслићани кажу да су „ПРОТИВ ОПОЗИВА“ начелника Милана Миличевића, надамо се да ће све искрене патриоте и часни људи у СНСД-у такође рећи „НЕ!“ самовољи једног човјека који из личне сујете већ шест година кажњава Теслић и да заједно покушамо учинити од наше општине и града једно боље мјесто за живот свих његових становника.

(БН)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

ботицели

02.03.2019 07:57

централизовани систем за сваку ситницу се мора питати Бања Лука и онда се попријеци овакав локални Сериф кабадахија,п,,,м се на такав сиситем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

02.03.2019 08:22

Тај Богданиц је стрпао паре у дзеп на реконструкцији и модернизацији Бање Вруцица. Кад би неко направио ревизију ста је урадјено, а ста фактурисано и помпезно објављено овај би лезао одавно. Овако је наградјен министарском фотељом, а ста је ту радио то ни он сам не зна. Гдје је извукао лову сазнаце се за пар година.

Name

Ре Дадо

02.03.2019 08:44

Заједно са тајкуном коме су предали Борје

Name

Суки

02.03.2019 09:12

Најгоре од свега је сто це народ и после свих ових цињеница сутра изгласати неповјерење овом дивном цовјеку Милану Милицевицу.Дзаба све цињенице,све истине масинеријаради по инструкција неколико људи.Газе све пред собом.

Name

.И.

02.03.2019 11:01

Ни један од вас нисте ни заста, Теслиц нема будуцност то је једино сигурно 100% или 110% како казе Зељка

Name

Ре Дадо

02.03.2019 11:01

Није реконтрукција купио ју је он себи.Смрад је то све.

Name

Крмак

02.03.2019 11:07

Дје си земљаце?

Name

Радован ИИИ

02.03.2019 11:48

Таква ситуација је и у Лопарама гдје Ц.Саво исто о многим стварима лаже Додика, а овај не може то да сконта.Битно је њему да је добро запослио је своју дјецу, а ради против интереса Лопара и дође у Лопаре да паламуди.Тај човјек је потрошен за Лопаре и нека их пусти на миру, да могу да напредују. Вјерујем да би влада нешто уложила и у Лопаре али захваљујући оваквим као што је Саво не може јер лажу.Не могу схватити да је он још председник ООСНСД а има толики пад у странци, а тамо има много паметнијих људи.Што се тиче њега не може ништа више ухватити за ратне заслуге јер онима коим је требао помоћи није, него је помогао другим који нису заслужили.Ако он буде кандидат за идуће изборе за начелника то ће бити опет лака побједа за опозицију, а као има памети то ће препустити неком другом.И ваљда ће једном оставити Лопаре на миру да им не одмаже својим лажима.

Name

Ко

02.03.2019 13:38

га овако утови ? ко је произвођач товне хране ? ако је товна храна бренд снсд онда је сасвим уреду да је мунистар овако утовљен.

Name

Кмер

02.03.2019 17:56

(за Радована ИИИ), Зато је локална власт у Лопарама морала сама отворити ,Фабрику Вуне, Фабрику тврдог сира ,,тврдан,,Спортску арену,Фабрику воде,Пилану,Циглану...

Name

Милојко

02.03.2019 07:58

Тески је то болесник, који егзистира на туђој муци , све му то иде на душу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2019 15:23

идеалан кандидат за нацелника. Видјецес да це народ подрзати Богданица. Јер бољег није ни заслузио.

Name

Брезовљан

02.03.2019 08:04

Све је ово истина за богданица али сам сигуран да је купио не само он него снсд на целу додосенком људе у теслицу за 50 км да гласају за опозив зао ми је нацелника добар цовјек доктор нацелник али не вриједи немозес против мафије она у теслицу пфеузима и заузима све конце тек теслицу долазе црни дани видјет цете

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови светски поредак

02.03.2019 08:06

Милан Миличевић представља формат политичара ЕУ и тренутно је у веома малој групи образованих грађан РС , који се интелигенцијом , способношћу и поштењем брани од најезде лицемјерних , расипних , циничних и полуписмених тзв.политичара. Грађани Српца требало би да се поносите што имате начелника таквих умних и образованих квалитета , неће ваљда овом крмету са слике задриглом у салу и свим пороциам које су тренутно у моди да вам бира начелника . Само једна приједлог , господине Милене и друга господо у СДС-у , који сте на истој валној дужини зашто се не удружите , па полуписмене кадрове СДС , не замолите да се напокон приклоне застави коју љубе од самог почетка, црвеној застави СНСД-е под коју је ступио сав шљам " интелигенције" РС , у којој застрашујући ликови као што је Мијићка, обнашају веома битну функцију , одицајући се при томе вјере, нације и културе. Ал , само човјек који то име може се тога и одрећи, ликови попут ње никад ништа у животу нису имали, осим пожуду за ловом, а то им је омогућио друг члан , који је први и развио црвену заставу СНСД-еа . СНСД-е је правни сљедник реформисата Анте Марковића, значи од Анте до Додига. Једина разлика је што је Анте воли каро дезен , а Додиг више једнобојан, само је питање тренутка, кад ће се дезен изменити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2019 08:33

100% истина, али шта то вриједи? Нема спаса за народ. Хоботница СНСД је побиједила.

Name

Ре ре

02.03.2019 08:45

Падали су и озбиљнији режими и играчи. Ничија није горила довјека.

Name

Приједор

02.03.2019 11:10

Питајте Приједорцане који су цланови Сдс-а какав је Милицевиц. Ста је тај урадио и какву стету је нанио сопственој странци у Приједору. То се не мозе описати.

Name

Србац?

02.03.2019 16:40

Не разумијем. Мислила сам да је Милићевић нацелник Теслица??????

Name

Ре Србац

03.03.2019 06:30

Цовјек је из Теслица, не из Приједора, ал се ботови нису стигли припремити за задатак.

Name

Дарко

02.03.2019 08:21

Није сарадјивао са Владом РС, па и боље сто није, та влада је увалила РС у такве дугове да неколико генерација то неце моци вратити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

02.03.2019 08:27

У Братунцу син од министра Трниница гласа за предлог сдс а не својих партнера социјалиста и уједињене српске.О овоме бих требало налравити прилог.Цовјек је и просли пут Додику показивао да је цовјек који ради по свом а не како Додик казе.У Братунцу је и даље све по старом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

02.03.2019 09:52

Цуј слаго цак И Додика Па ово је творевина са највисе лазова И лопова

Name

Несо Република Српска за АР

02.03.2019 14:26

Творе,ово није творевина,ово је РЕПУБЛИКА СРПСКА!!!!!!

Name

митар

02.03.2019 16:20

Сви су они исти ни једни ни други никад ниста нису направили за насеље изнад Ланаре у којем зиве људи. Нема насеља близе градском центру у цијелој Републици Српској па и у цијелој БиХ а да јос увијек људи газе по блату тј. макадаму. Недај бозе никоме овакве власти

Name

И Ја

02.03.2019 19:26

и ја би. да имам две три фирме две три кафане фабрику за поцинцавање и сва фамилија на дрзавним јаслама.Такав вам је Братунац са папцима.

Name

Ауууу

03.03.2019 10:15

Па ту је луда кућа.Ту су једино СДА и СДП БиХ у позицији тј држе власт.Све друго ником није јасно ништа,почев од начелника па до такозвани одборника СНСД-а.Као узели су тај дрес али некако им се не носи.

Name

Нн

02.03.2019 09:22

Љигав цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сутра знамо

02.03.2019 09:29

Видјецемо сутра ко "лазе, а ко истину казе"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАШТО САД!?

02.03.2019 09:58

Зашто тек сад ПИШЕТЕ О ПАКВАРЕЊАШТВУ БОГДАНИЋА!? О свему томе, и сам садашњи градиначелник је могао ДИРЕКТНО интервенисати на ОПСТРУКЦИЈЕ Богданића!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свиће

02.03.2019 11:32

Људи немојте се продати за 50 или 100км.кад наредних цетири нецете имати ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матриx

02.03.2019 11:36

Богданића је снимила БИА, постоји звучни запис, у БГ како тражи 10 милиона еура од Кинеза који ће градити болницу у Добоју. О том невиђеном случају корупције је упознат и Додик али ето из неког разлога, само њему познатом, он ову битангу и наказу од човека чува. Наводно је дебил Богданић плакао код њега у Палати кад је позван на рапорт, кад је Додику јављено из БГ да му је снимљен министар како тражи мито...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

02.03.2019 12:43

Сви који су на функцијама,имају задатак за који су одговорни Рудоњи, да уплаћују за странку и наравно ,прво о себи! Јер да би постали то што желе....па то кошта,то се плаћа директно њему,слуша се што се нареди и.....онда тзв."хеликоптерских сервис" превезе новчанице гдје треба.....а то несмијете нико ни да пита,тражи,провјерава.....регистрован и људи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букачевић

02.03.2019 15:29

Сви Теслицани треба да подрзе Милана Милицевица, СДС-овца старог кова и тиме да прокрце пут опоравку странке. Нек Милицевиц поведе СДС из те регије да се изабере ново руководство, да се смијене кадрови који су странку довели на историјски минимум. Милицевицу, само се не позивај на Мектица и Вукоту, то ти само мозе умањити подрску. Па це у слуцају твог тријумфа сви искрени цланови странке славити и запјевати - Клице вила од Теслица, Срби хоце Милицевица. Поздрав за све искрене симпатизере и цланове СДС, а посебно за Цицка и Мирка Саровица Рогатицанина славног. А вецег СДС-овца од Мркаља до Сјемеца од мене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

02.03.2019 17:38

Економски факултет у Теслицу?Трагикомицно.Свако селендра хоце да има факултет.Не волим Богданица,мислим о њему све најгоре,али по питању факултета потпуно је у праву.Мислим да их у РС има и превисе,с обзиром на број становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миле

03.03.2019 17:27

Па зашто да не? Било би им ближе да купују дипломе, овако сви Богданићеви морају да се цимају до Широког Бријега, Травника, Источног Сарајева. Треба диплома за посао на буџету, е сад каква ко те пита!

Name

Огорцена

03.03.2019 20:59

Голим оком се види да је др Милицевиц постен цовјек.Ови из СНСД су ко помахнитали ваљда це и њима доци крај.Унистилу су цијелу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕСЛИЋ

04.03.2019 08:51

ИЗ АВИОНА СЕ ВИДИ КО ЋЕ ПОБИЈЕДИТИ И КО ЈЕ ПОШТЕН ЧОВЈЕК, НАРАВНО ОВАЈ ДИВНИ И ДОБРИ ДОКТОР СДС-ОВАЦ МИЛИЧЕВИЋ. ТЕСЛИЋАНИ СУ ТО НИСУ ИЗДАЈНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ