Порибили Стублају са 1,7 тона рибе

Чланови србачког Спортско-риболовног удружења „Стублаја“ порибили су овај истоимени риболовни ревир на Бардачи са 1,7 тона конзумне рибе.

Република Српска 25.02.2019 | 18:47
Порибили Стублају са 1,7 тона рибе
Данас је убачено око 600 примјерака амура просјечне тежине од 900 грама, а прије неколико дана ревир је обогаћен са око 800 примјерака шарана чија тежина прелази један килограм.

„Рибу смо набавили преко фирме `Сирена фиш` из Српца у Хрватској, а за ову намјену смо издвојили око 12.000 конвертибилних марака.Средства су обезбјеђена из чланарине, али и од годишње накнаде за коришћење риболовних чека“, каже предсједник Удружења Мирко Зец. Он додаје да је порибљавање и законска обавеза, али се увијек убаци више конзумне рибе и рибље млађи од прописане обавезе.

Ово удружење има 60 активних спортских риболоваца, а избором новог руководства управљање ревиром је знатно побољшано, нарочито када је ријеч о дисциплини чланова.



„Има још неких проблема које ћемо ријешити, како би се у потпуности примјењивала правила понашања и поштовао кодекс спортског риболовца. Поготово што су риболовци истовремено обавезани да чувају природу и боре за еколошке стандарде“, каже Зец.

Ово удружење има и квалитетну рибочуварску службу, која брине, не само о води и риби, већ и заштити риболовних објеката на Стублаји.

Термин отварања риболовне сезоне још није одређен, мада је до сада била пракса да пецање почне нешто прије званичног рока 1. јуна, који важи за лов шарана и амура. Стублаја гарантује сигуран улов и право рибарско уживање.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

26.02.2019 12:12

Свака част. Све похвале!

ОДГОВОРИТЕ