Добој: Потпуни мрак демократије

“Потпуни мрак демократије јуче се догодио у Добоју. Пријетње, физички напади, куповина и брутално застрашивање посматрача и гласача догодило се јуче. Добој је мене јуче подсјећао на ратне године. То су ми и многи суграђани рекли”, рекао је Шајиновић.

Република Српска 18.02.2019 | 15:56
Добој: Потпуни мрак демократије
Потпуни мрак демократије догодио се јуче у Добоју, рекао је на конференцији за новинаре кандидат СДС-а за градоначелника Добоја Небојша Шајиновић. Он је поручио да ће наставити политичко дјеловање у СДС-у, али да ће евентуалну кандидатуру на наредним изборима разматрати само ако буде измијењен изборни закон.

"Не пада ми на памет да честитам побједу независном кандидату Борису Јеринићу, јер је до ње дошло на непоштен начин", јасно је данас поручио Шајиновић.

“Потпуни мрак демократије догодио се јуче у Добоју. Пријетње, физички напади, куповина и брутално застрашивање посматрача и гласача догодило се јуче. Добој је мене јуче подсјећао на ратне године. То су ми и многи суграђани рекли”, рекао је Шајиновић.



Због уочених нерегуларности прије и током изборног процеса надлежним установама поднесена је пријава против предсједника и појединих чланова Градске изборне комисије, рекао је члан Изборног штаба СДС-а Мирослав Ристић.

“За оно што су они радили убацивање листића, не треба вам више од 10 до 15 минута. Нашим посматрачима или члановима бирачких одбора су рекли добићете толико и толико пара, а то је на 70 посто, можда и више бирачких мјеста, ваше је само да изађете 5-10 минута”, рекао је Ристић.

Изборни резултат са пријевремених избора за градоначелника Добоја не представља и крај СДС-а у овом граду, поручено је на данашњој конференцији за новинаре.



“Крај СДС-а? Како може бити крај кад је добио кандидат 3.354 гласа, како може бити крај? То је тек почетак, ми очекујемо да нам приђе и позивамо младе паметне Добојлије да се окану политичких партија које им не нуде ништа”, рекао је Иванчевић.

Позивамо власт да стварно размисле шта чине и шта остављају будућој генерацији, поручено је са прес конференције СДС-а.



БН ТВ

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

велико постење

18.02.2019 15:12

треба јос сдс да изгуби бијељину и онда некасе угасе видите даје ово корунпирана дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

18.02.2019 15:32

Није Бијељина СДС-ова, него је Миће Мићића, као што ни Добој није СДС-ов него је Обренов. Ти људи већ годинама не раде за СДС него за себе. Ако треба они ће прећи и у СДА само да би сачували утицај а тиме и слободу.

Name

НАША СРПСКА

18.02.2019 15:34

Наша српска политичка сцена. Ми смо баш заостали.

Name

Ре

18.02.2019 15:37

Па шта ти је сдс већ лоповска и криминална странка ко и снсд.ајми дај једног начелника сдса који није обезбиједио и праунуцадима. Гдје успону добит све у реду, а гдје изгубе кмеце.ваљда што немогу довољно накраст

Name

МУПетСхоу

18.02.2019 15:44

БиХ је рупетина без дна, ста је ту цудно?

Name

Мицо Снсд

18.02.2019 16:39

Мићо је одавно у СНСДу, има задатак да СДС руши изнутра.

Name

Преварени

18.02.2019 17:31

Цик главна снага Снсд.а ја досао на биралисте први пут након бруку времена неко се потписао умјесто мене са мојим именом и презименом казу неко погресио квадратиц

Name

велико постење

18.02.2019 15:18

јадна демократија овотије снсдрмократа свесу узурпирали нема ни д од демократији да постоји демократија неби полиција бранила дасе народ окупља на тргу крајине сазналобисе које убијо давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгце

18.02.2019 15:20

Схватите да вас народ неце ,никако то да схватите па не мозе на силу ако вас неко неце а ви упорно хоцете власт стварно не могу да разумијем овај СДС. Када сте побиједјивали онда се нико није залио на крадју а види сад годину прије избора ви одмах покрадени,смијесни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.02.2019 15:42

Одавно нисам цуо овако реалан став.

Name

Дадо

18.02.2019 15:45

Који народ. Будзет вас неце будзет. Сами себи дајемо, сами себи узимамо. Док се могу кредити узимати тако це бити. Само кад Неко казе доста бице свима јој.

Name

Директ

18.02.2019 16:03

Какав народ? Гласало испод 50 одсто бирацког тијела! Цак висе од пола Српске сморено накарадном резимском политиком.

Name

Преварени

18.02.2019 17:33

Ма који 50% ја досао на изборе гласали моја сестра мајка који нису уопсте у добоју и замислите цак и ја да се не трудим да долазим

Name

Ре

18.02.2019 18:03

Ма,наприца ти сваста.Ако прицас реално,онда реци да је секта углавном сва нерадницка,лоповска,криминална.Сваки дан убиства,афере,отимацина од народа,а то це резултирати отпором и тоталним колапсом,па це се секта сама измедју себе обрацунати.Мора да радис у стампарији,оној злата вриједној,у цувеним Лактасима.

Name

Посматрач

19.02.2019 01:03

Покрадени избори, 10:1 за Јеринића!

Name

Зоран

18.02.2019 15:22

Да сте протествовали прије десет год против криминала и корупције,излазили на улицу као цланови ПзД,бунили се против безакоња,било би данас боље свима и народу. Али ви сте сједили удобно,били сте легло прелетаца и папака,будуцих ухљеба и подгузних мува Бурлесконија. Да сте радили другације тада,не би ни досло до убистава студената и др.зртава у БЛ. Бурле вам је покрао изборе и 2010 па нисте ни писнули тада. Ста би сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јак

18.02.2019 16:36

студент убијен, иди љеци се

Name

Ре јак

18.02.2019 18:28

Кад постављас дијагнозе и правис се паметан,па нам реци :КО ЈЕ УБИО ДАВИДА И ОСТАЛЕ?

Name

Која

19.02.2019 13:13

Демократија? све је у рукама једног човјека, човјек се зове : Рудоња ,Рудоња је давно дошао да нас уништи као народ. НАТО га држи на политичкој сцени ,НАТО ће га и срушити кад изврши све задатке Питам грађане ,зашто коначно масовно мирним протестима јасно кажу :да им је доста лопова ,дезертера ,шверцера ,дроге на улици ,лажниј диплома ,исељавања становника... коначно морамо почети да цијенимо себе ,да се не продајемо за 100км (паре су отете од нас) да тражимо да на политичкој свени коначно оду лопови и угљеби да диктатор врати све што је на грбачи сиротуње стекао.. само нас правда и истина може спасити..

Name

БЛ Бањалука

18.02.2019 15:23

Господине докторе,политика је за политицаре а доктори лијеце народ.Само у БиХ,а тиме и у Р.Српској доктори сједе раме уз раме са политицарима лоповима и прицају о постењу.Док диктатор ДОДИК пријети здравственим радницима ,сто знаци и докторима,вас колега и директор клиницког центра у Б.Луци,доктор ДЈАЈИЦ се смије и пљесце.Ето вам примјера доброг и постеног доктора.Маните се цорава посла и радите за ста сте добили диполому.Поред свих вас политицара Р.Српска нестаје,само вам јос нико није јавио.Поздрав свим постеним СРБИМА,а и мало нас је да направимо несто боље за будуце генерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

18.02.2019 15:24

Сада само оправдања,да се оправда дебакл. Некидан сам био у Добоју,ниједног плаката од Сајиновица а од Јериница на сваком цоску. СДС дозивљава судбину ДС у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

18.02.2019 16:09

У Добоју је све корумпирано,ГИК и људи на бирацким одборима,а добар дио градјана склон корупцији.Побиједили би ови сто и јесу и без подмицивања само са много мање гласова то је јасно,али откуд тако велика паника у њиховим редовима???

Name

киза

18.02.2019 15:30

Лако је критиковати друге. Питање је ста је СДС уцинио за свог кандидата. Наравно ниста јер раде за СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси добојлија

18.02.2019 15:35

Пита те се људи како је могуца толика изборна крадја па реци цу наглас сто вецина зна вец годинама.Сладјан Старцевиц, Сани Спасојевиц, Давор Савиц, браца Савиц из цупријске, Дејан Старцевиц, љигави Остојиц постена Даца и њене зене из актива ...ма не могу висе ни да набрајам колики је списак.Е то су вам главни лопови који на целу са Јосицем преко својих мјесних одбора врбују јадну, оцајну и незапослену омладину(цији су родитељи годинама одвајали од уста да исколују своју дјецу), а затим истој тој дјеци прво обецавају, затим лазу и на крају уцјењују их да постану исти злотвори и лопови као сто су они.А све ради својих позиција у странци и и својих радним мјестима.И онда та иста омладима као посматрац и цлан бирацког одбора временом постаје багра као сто су они сами.А они јадни неце ниста висе добити осим послица на мјесец и два па прекид, па опет лагање и обецавање пред следеце изборе , па опет посао у некој од тих њихових фиктивни фирми и тако у круг.Ти људи су зацетници њих требате да пљунете у по фаце кад их видите на улици јер док је тај сљам на власти црно се писе и вама и васој дјеци.Неке нисам споменуо ал имате њихова имена на страници коалиција под лупом.Само тамо погледајте ко су цланови бирацки одбора и све це вам бити јасно.Ја сам своје отпремио вани а био сам у истој тој ситуацији ал нисам могао да поднесем такву пресију.То су све до јуцерањи сдсовци.Добојлије срецно са оваквим "постењацинама".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.02.2019 16:33

Све си сам рекао. То су до јучерашњи СДС-овци, а и да ниси знамо и сами да је од рата у Добоју СДС на власти. Међутим, мене интересује како до јуче увијек поштени и морални побједници а данас ти исти кажете шљам невиђени. Како? Ко ће да ми то објасни? Како је сад СДС слободно можемо рећи доживјео дебакл. Како?

Name

бивси

18.02.2019 17:49

Нико није рекао да су они постењацине.Они годинама угњетавају градајне и да сутра буду у СДА исто це радити.То су кварни људи и годинама их нормални градјани који мисле својом главом,мрзе.Оцима их не могу гледати зато сто је то једна секта која купи око себе људе који су немоцни као појединци, који немају маме и тазе на функцинама и од њих праве своје робове и марионете да раде прљав посао.Сад уопсте није ријец о странци вец о јако лосим и рдјавим људима којима ниста није свето.

Name

Милош

19.02.2019 06:32

Ако си већ тако сигуран у то што причаш зашто се кријеш иза лажног имена. Реци јавно шта мислиш ако СМИЈЕШ. Или ниси био довољно паметан,школован и интелигентан да будеш у тој екипи и да се бориш за БОЉИ ДОБОЈ, па си отишао далеко. Лијеп поздрав

Name

бивши

19.02.2019 07:01

Црни Милоше видим да си ти један од њих кад и тако срцано браниш.Моја школа није купљена ко што си ти купио своју, зато сам и отишао из Добоја јер моје знање и умјеће не заслужују људи као што си ти и теби слични.

Name

Милош

19.02.2019 07:46

Моја диплома није купљена, јер сам још увијек студент и редовно ћу завршити факултет. Али никада нећу бити као ти, који си побјегао одавде и са лажних профила прозиваш људе који искрено воле Добој. Понављам, БУДИ ЧОВЈЕК И ИЗАЂИ У ЈАВНОСТ СА ПРАВИМ ИМЕНОМ

Name

Милан

18.02.2019 15:45

Е моје момце вец си налегао на демагогију о покраденим изборима до те мјере да си и ти поцео о томе да прицас. Боље би било да казес својим да се сами запитају засто губе на изборима, па тек онда несто другима да приговарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварени

18.02.2019 17:28

Сајиновиц не лазе кад сам досао гасати примјетио сам да је моја мајка гласала која вец пар мјесеци није уопсте у Добоју .потисао неко умјесто ње

Name

Модрицанин

18.02.2019 15:53

Овим се показало да је Обрен Петровиц у Добоју дрзао странку. Ако се не промијени руководство странке на републицком нивоу исто це се догодити и у Бијељини и у другим опстинама у којима СДС јос дрзе само људи који воде те опстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.02.2019 21:08

Обрен уз сву подрску Уроса Гостица и СНСД. Паре су цудо.

Name

Букачевић

18.02.2019 17:00

Предји Сајиновицу на праву страну, на страну слоге српске. Предји као сто то уцини Борис. Знају Добојлије ко је ко, зато си изгубио од Јериница. Откаци се од некаквих Бореновица и Станивуковица и уцини несто за град и странку. Ово ти говорим као прави СДС-овац и вецег СДС-овца од Мркаља до Мокрог од мене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварени

18.02.2019 17:30

Глумис српсто а муслиманско становниство у грапској слави побједу вец увелико

Name

Букачевићу

18.02.2019 18:19

Како изгледа држава у којој су сви у једној партији и води их Баја и син.Шта мислиш колико је таквих? Једна је Сјеверна Кореја а то ћемо ми бити ускоро ако тебе слушамо. У демократским друштвима опозиција је део политичког система и без ње нема нормалног живота Букачевићу има само диктатуре.

Name

Директ

19.02.2019 13:07

Хехе, прави СДС-овац, а изасао из СДС-а и јос притом промовисе СНСД. Осим тога "Слога" је својевремено досла на власт са Босњацима и Хрватима, на тенковима СФОР-а.

Name

Објасњење

18.02.2019 18:32

Да ли је могуце народу објаснити ко је Обрен Петровиц, а ста је СДС?? Ајде да покусам сад: Обрен Петровиц је цовјек који је најодговорнији за ратни период у Добоју. Типовали су на њега странци уцијенили га и он је њихов јос од давне 2005 године, а задатак му поциње оног дана кад је убио БРАНИСЛАВА ГАРИЦА, тацније наруцилац убиства. Одрадио је добар дио посла за њих и има јос сто ста да одради. О криминалу његовом не треба тросити ријеци. Приватизовао град. Е сад, СДС је дрзавотворна странка и они који је русе, знају да тиме русе РС, јер у Дејтон унесена СДС, а не СНСД. Схвати то народе. Додик је ратни профитер исто тако подобан за странце. Они у ствари цине злоцин према свом народу сад, али не онај страсни са пускама, вец много болнији и муцнији, полако нас убијају као нацију и то пази ко, наси људи нам то раде, а не неко други. А све то раде, јер неце да одговарају за своје нестаслуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.02.2019 21:10

Они то раде за насе добро.

Name

ВОX ПОПУЛИ

18.02.2019 22:15

У Добоју је побиједио кандидат обренаурошадодика подржан од енесабајрепеје и да не заборавим бакотићких тајкуна профепекареранке и два милиона разлога подржаван током вијелог изборног дана од добојске полиције која ништа није видјела и никад на вријеме није стигла да интервенише

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗА НОСТРА

18.02.2019 23:43

Није обрен крив!Крив је систем.Ово није дрзава.Ово је приватни простор једног човјека.Овдје је немогуће било шта промијенити.

ОДГОВОРИТЕ