Слични интереси обичних људи

- Интереси обичних људи су идентични. Сви хоће боље плате и боље услове живота овдје, без обзира на нацију", казао је Аврамовић.

Република Српска 17.02.2019 | 09:52
Слични интереси обичних људи
-Ми живимо неку своју репризу већ дуго година. Овдје живимо фазу полуратног стања, гдје нам не дају да почнемо живјети као нормалан свијет", казао је политички аналитичар из Београда Жељко Аврамовић.

Он је госујући синоћ у емисији ТВ Фаце, рекао да је ово земља најсретнијих политичара на свијету и најнесретнијег народа.

"Народ не пита и не тражи, све прихвата", казао је Аврамовић.

Највећи проблем је то што је, како каже, све што није нормално постало нормално.

"Када један краде сви краду, а када један лаже, сви лажу", казао је он, наводећи да није у животу све дозвољено, па се запитао зашто би било у политици.

Говорећи о БиХ, казао је да су Додик, Изетбеговић и Човић фино удружење 20 година.

"Да нема једног не би било ни друге двојице. Јако добро се забављају. Када неко буде од њих извиждан престат ће се тако понашати. До тада им сви аплаудирају", казао је Аврамовић, додајући да су њима потребни национални торови само да опстају на власти.

Говорећи о рјешењу лошег стања у једној земљи, он је за илустацију навео Италију, која је била пред банкротом.

"Италију је спасило праводуђе. Италијанске судије су ухапсиле “неприкосновене владаре” Италије. Босну највише “рјешавају” они којима су само уста пуна Босне и Херцеговине или Републике Српске...

Рјешење види у смјени генерација и доласку младих политичара.

Изетбеговић каже нема њега, нема Бошњака, Човић каже нема њега, нема Хрвата и Додик каже нема њега, нема Срба...

"Биолошки сат откуцава и не могу вјечно бити на функцијама. Назиру се младе снаге политичара у сва три народа", казао је Аврамовић, апострофирајући да је управо због тога под великим ударом се сада нашао Говедарица (Вукота)...

По њему овдје је највише затајила интелектуална елита.

-Интереси обичних људи су идентични. Сви хоће боље плате и боље услове живота овдје без обзира на нацију", казао је Аврамовић, наводећи да у истом аутобусу заједно путују и Срби, и Хрвати и Бошњаци тражећи управо бољу плату и боље услове живота у некој од земаља западне Европе.

-Упркос дјеловању политичара у региону владају добри односи. Колико год се политичари трудили да изјавама направе атмосферу која је за људе неприхватљива, ипак има будућности", закључио је Аврамовић.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Горан

17.02.2019 10:31

Па таква је била и Југославија, муслимани и Хрвати су је зверски уништили, што би пропала бих, била света крава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.02.2019 11:30

Ти Горане послије 30 година још ниси ништа схватио, сазнао и научио. Мислим да и никад нећеш, а и ти то и не можеш.

Name

006

17.02.2019 10:38

Овдје треба направити систем, а не култ личности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

17.02.2019 10:54

Ове наше тзв. политичаре треба звати правим именом оно што јесу: криминалци, злочинци, петоколонаши, домаћи издајници, преваранти итд. , а не каљати назив политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан.Б

17.02.2019 11:20

Е ово це да прогласе "дрзавним ударом" ,Америцким плацеником,анти демократом,сепаратисто,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рисовић

17.02.2019 11:27

Народи заједно раде, пију кафу а има и кућног дружења као некада. Давно би све дошло на своје да није гладних политичара. Гладних власти наравно.

ОДГОВОРИТЕ