Дембеле отворено - зашто је напустио Тотенхем...?

На крају, има осећај да му је све слично као у Тотенхему!

Фудбал 18.02.2019 | 20:00
Дембеле отворено - зашто је напустио Тотенхем...?
После више од годину дана честих спекулација о могућим трансферима у Серију А, Лигу 1 или Примеру Муса Дембеле је ове зиме донео одлуку да напусти Тотенхем после шест и по година и преко 250 мечева у дресу Певаца и пресели се у кинески Гуангџоу Р&Ф код Драгана Стојковића Пиксија, где је добио трогодишњи уговор и велику плату.

Мада је јавности одмах било јасно каквим се мотивима водио Белгијанац када је Премијер лигу заменио кинеском Суперлигом, али он истиче да је у питању нешто сасвим друго.

"Искрено верујем да сам комуникативан човек и ствари не схватам превише озбиљно. Не волим када сам озбиљан. Изван терена могу да се насмејем и будем добар са свима. Себе видим као човека отвореног ума. То је један од разлога зашто сам изабрао да после свега одем у Кину. Хтео сам нешто другачије", каже Дембеле и наставља:

"Хтео сам да искусим другачији стил живота. Чуо сам толико тога доброг о храни у Гуангџоуу. Пробаћу све што могу. Верујем и да ће се мојој породици допасти у Кини".

Дембеле је открио и како му је текао процес адаптације и како га је свлачионица прихватила.

"Осећај је добар, од првог дана сам осетио да сам добродошао. То ми је било јако важно, као и увек када долазите у нови клуб. Људи овде помажу ми у сваком тренутку и чине све да се осећам као код куће", прича Дембеле и открива како је почео да учи и кинески језик:

"На телефону имам апликацију која ми помаже да разумем неке речи. Надам се да ћу кроз шест месеци знати течно да изговорим неке фразе. Засад знам 'Ни хао', што значи 'У реду'. Лепо ми је овде".

На крају, мало и о раду са Драганом Стојковићем и новим саиграчима.

"Супер је. Свиђа ми се што су сви шаљивџије и ту енергију преносе и на терен. Наравно, када се ради озбиљно, онда смо сви фокусирани на циљ. Али, између вежби, тренинга, сви су супер расположени и то ми се посебно допада. Слично је као у Тотенхему. Верујем да сви у тиму имају прави менталитет и да су добри људи, поред тога што су добри играчи".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар