Забринути Репеша: С оваквом игром, тешко до краја!

Хрватски стратег на клупи Будућности после пораза од Партизана (76:67) забринут због начина на који су његови играчи "препознавали" ситуације на терену, као и због недовољног нивоа концентрације до краја.

Кошарка 11.02.2019 | 14:00
Забринути Репеша: С оваквом игром, тешко до краја!
Поразом у Београду, шампион АБА лиге "склизнуо" је на четврту позицију.

Будућност је поражена у хали "Александар Николић" од Партизана (76:67) већом разликом него што су Подгоричани пред својом публиком славили у првом дуелу сезоне, тако да би у случају подједнаког броја победа и пораза на крају сезоне - црно-бели били испред њих.

То у теорији значи и лакшу позицију пред почетак плеј-офа, о коме Јасмин Репеша није желео много да говори, бар када је у питању "избор противника" од још три претендента на титулу.

"Што се тиче плеј-офа, немам никаквих жеља... Једино што желим је да поправимо игру и да у том периоду будемо бољи него до сада. С оваквом игром и концентрацијом, тешко можемо до краја (до титуле АБА Лиге прим. аут.)".

Хрватски стратег на клупи првака Јадрана је нагласио мањак концентрације као највећу ману његове екипе у вечерашњем поразу, посебно наглашавајући детаљ из финиша меча.

"Најслабији извођач слободних бацања код Партизана је Никола Јанковић, без увреде, а ми на 15 секунди до краја не правимо фаул на њему како бисмо евентуално дошли до шута за смањења предности, пошто смо у Подгорици славили четири разлике. То је огледало читаве утакмице", понављао је Репеша који је казао да никако не жели да умањи победу Партизана.

Честитао им је на тријумфу уз поруку да у њиховој игри, како у нападу тако и у одбрани, није било ствари која га је изненадила - само играчи нису препознавали ситуације.

"Мислим да смо у првом полувремену имали сјајан резултат у односу како су они деловали. Имали су више енергије, ми нисмо имали концентрације за овакву атмосферу. Сам показатељ да зовем тајм-аут да два плејмејкера препознају ситуацију када не знају шта да раде са Јанковићем и Лендејлом, довољно говори. Не бих хтео да умањим заслуге Партизана који је одиграо добро, али оно што ми имамо у ростеру - мора боље да се одигра".

Невоља за Јасмина Репешу је и повреда Гоге Битадзеа који је још током прве чевртине напустио терен шепајући, а у овом тренутку се не зна колико је озбиљна повреда.

"Срамота би била са моје стране да тражим алиби, али фалила нам контрола обруча са Битадзеом", казао је Репеша уз коментар да му је невероватно колико је лако Ренфро успевао да напада продором на леву страну, иако су играчи у скаутингу јасно добили информацију о томе.

"Ту се једноставно морају препознавати ситуације, знамо да је добар у продору када може на леву страну и то нисмо спречили...", додао је Хрват.

ТАБЕЛА АБА ЛИГЕ ПОСЛЕ 19 КОЛА: Звезда 18-1, Цедевита 14-5, Партизан 13-6, Будућност 13-6, Мега 10-9, ФМП 8-11, Задар 7-12, Морнар 7-12, Цибона 7-12, Игокеа 6-12, Олимпија 5-13, Крка 5-14.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар