"Ватерполистима Звезде пријетили клањем!"

"Конобар препознао грб Звезде – играчи нападнути ножевима и шипкама"! Директор Ватерполо клуба Црвена звезда, Игор Милојевић, каже да су играчи нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима.  "Хрвати су једну ноћ били у Нишу, другу у Београду, изашли су у град и све је било у реду", подсетио је директор ВК Црвена звезда.  Детаљи напада у Сплиту: Конобар започео лов због Звездиних обележја, хулигани дошли са шипкама и ножевима! Звездин председник Игор Милојевић открио шта се дешавало приликом напада на Звездине ватерполисте.

Остали спортови 09.02.2019 | 23:45
"Ватерполистима Звезде пријетили клањем!"
Милојевић је открио да Александро Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице са фрактуром носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком. 

"Инцидент се догодио у кафићу у центру, играчи су били у цивилним јакнама, а испод су имали мајице клуба. Велика је разлика клупска обележја, а не навијачка. Најнормалније су седели, конобар је препознао обележја и обратио се Максимовићу баш због тога. Они су хтели да напусте објекат, а онда се појавила група хулигана са шипкама, мислим ножевима и палицама", рекао је Милојевић на ванредној конференцији у просторијама ВСС. 

Како је нагласио, управа клуба одлучила је да повуче екипу и откаже меч са Морнаром због забринутости за безбедност. 

"Играчи нису још кренули аутобусом, чека се да Краљ дође из полиције и болнице", рекао је Милојевић, додавши да га нико из Морнара није контактирао.

Милојевић је подсетио да гостовање Морнара у Београду и да су хрватски ватерполисти носили гаће са ознака познате навијачке групе из Сплита "Торцида". 

"Ти исти играчи су играли у гаћама Торцида, а нико није направио проблем. Као представник клуба никад не бих дозволио да неко приђе њима и додје до инцидента".

Према његовим речима поносан је што такве ствари не могу да се десе у Србији. 

"Било би ме срамота да се нешто лоше догоди у Србији. Ми никада нисмо такву слику показали и надам се да и нећемо. Долазило је и 6.000 навијача на Бањици". 

Како каже, у овом моменту се само брине за безбедност ватерполиста, а од даљим корацима није размишљао.

Директор ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић изјавио је да су хулигани данас у Сплиту ватерполистима из Београда претили клањем, а голман Александро Краљ је задобио ударац штанглом и има повреде врата и прелом носа.

Милојевић је на ванредној конференцији за новинаре у Београду рекао да су ватерполисти нападнути док су седели у кафићу у центру Сплита, јер су испод јакни носили мајице са обележјима клуба. 

"Конобар у кафићу је некако видео и препознао обележја и започео свађу. Хтели су да промене кафић, а појавила се група хулигана са шипкама и претила клањем, а једног су играча ударили са леђа неколико пута", рекао је Милојевић.

Директор Ватерполо савеза Србије Ђорђе Ђорђевић рекао је да је убеђен да се тако нешто никада не може десити хрватским спортистима у Београду. 

"Ово није први пут да дође до овако немилих ситуација. Репрезентација Србије 12. марта игра у Сиску у оквиру Светске лиге са репрезентацијом Хрватске. Ми ћемо после свега овога морати да тражимо повећане мере безбедности, јер не можемо да претпоставимо да ће све бити у реду", нагласио је Ђорђевић. 

Он је подсетио да Црвена звезда игра од 4. до 7. апрлиа финални турнир Еврокупа у Загребу и да ће клуб "морати да се обезбеди". 

"Хрвати су били код нас, у децембру смо играли меч Светске лиге у Нишу и све је прошло без иједног инцидента. Једну ноћ су били у Нишу, другу у Београду, изашли су у град и све је било у реду. Утакмице Регионалне лиге играју се сваког викенда у Србији и Хрватској и није било случаја попут овог", рекао је Ђорђевић.

У ванредном обраћању јавности, директор ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић је открио детаље напада на српске ватерполисте данас у поподневним часовима у Сплиту. Подсетимо, четворицу Звездиних ватерполиста су напали сплитски хулигани због чега су спас тражили и бежањем у море. Утакмица регионалне лиге са Морнаром је одложена, а Звездини ватерполисти се вечерас враћају за Београд.

Милојевић је на конференцији за медије открио информације о инциденту којима располаже и описао како је дошло до напада хулигана на ватерполисте.

„Желим да вас упознам са ставом Звезде да у складу са правилником лиге повуче екипу са места догађаја. Нажалост, они још нису кренули из Сплита, јер се чека Александро Краљ да дође из полиције или болнице, јер пролази процедуру. Инцидент се догодио у центру Сплита, где су играчи Звезде били у цивилним јакнама, а испод су се налазила обележја клуба, а не навијачка. Велика је разлика када се појаве играчи, а друга навијачи“, почео је Милојевић обраћање јавности.

Потом је описао како је све почело...

„Потрудио сам се да добијем најпоузданије информације... Најнормалније су седели када је конобар видео обележја испод јакне и почео да се расправља са њима. Звездини ватерполисти му објаснили да то нема никакве везе јер су дошли да одиграју утакмицу. Потом су решили да промене кафић због неугодне ситуације и тада се појавила одређена група хулигана са шипкама која је напала Максимовића, Васића и Краља који је добио више удараца у главу. Васић је добио неколико удараца са леђа песницом, нису му дали ни да се брани као човек... Има видљиве чворуге на глави, али нема веће повреде. Максимовић је добио шипку у ногу и побегао је. Немам званичне податке, али знам да су хулигани имали ножеви и дрвене моткеи да су претили клањем. Краљ има јаке болове у врату и укочен је од тог цимања“, описао је директор Црвене звезде.

Потом се захвалио нормалним грађанима који су притекли у помоћ.

„Захваљујем се добронамерним грађанима Сплита који су притрчали у помоћ и помогли да се не догоде и горе ствари. Њима се као представник Црвене звезде од срца захваљујем, али исто тако имам огромно огорчење. Поносни смо на наше навијаче који у прошлости нису подлегали притисцима ни инцидентима, јер су играчи Југа, Младости и други увек могли да се осећају добро и угодно кад год су долазили. Долазило је и 6.000 навијача на Бањицу, а њихови  играчи су играли у гаћама Торцида и нико није направио проблем. Било би страшно да било како другачије буде у будућности. Не желим да видим да се било какво понижавање догоди као што је то било данас Краљу. Поносан сам на свој Београд, на Србију, што нисмо никада показивали такву слику и могу да вам кажем да се надам да у будућности неће бити оваквих инцидената, али морамо да се организујемо и да ову децу не угрожавамо ни на какав начин“, закључио је Игор Милојевић.

Ватерполисте Црвене звезде напали су хрватски хулигани пре меча са сплитским Морнаром, због чега је дуел 13. кола Регионалне лиге одложен.

Сплитска полиција трага за петорицом нападача.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар