Ђоковић и Федерер се можда сретну у Монте Карлу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић могао би ове сезоне да заигра у Монте Карлу, али један од противника могао би да му буде и Роџер Федерер.  Прштаће у Монте Карлу: Стиже "опака" екипа! На мастерсу у Монте Карлу ове сезоне очекује се жестока конкуренција - уз "велику тројку" наступаће и играчи који претендују на врх.

Тенис 11.02.2019 | 13:30
Ђоковић и Федерер се можда сретну у Монте Карлу!
Познато је да најбољи тенисер света живи у Монте Карлу и да је већ освајао титулу на овом мастерсу, али он се још није пријавио за такмичење које је на програму од 13. до 21. априла.

Директор турнира Жељко Франуловић открио је ко ће све играти. Најавио је долазак Александера Зверева, Марина Чилића, Доминика Тима и Кеија Нишикорија, те Стефаноса Циципаса и Карена Хачанова. 

Он је оставио отворену могућност да се Ђоковић и Роџер Федерер ипак нађу у главном жребу такмичења на којем титулу брани Рафаел Надал. 

"Прво што желимо је да сви играчи буду здрави, а онда, спремни смо да дочекамо најбоље светске тенисере. На врху листе је свакако Рафаел Надал, он је један од првих који се пријавио и чини се да је спреман да брани пехар. Новак Ђоковић још није потврдио учешће, али он је овде, док такође разговарамо и са Роџером Федерером. Навикли смо, чуваћемо вајлд карту за њега до последњег тренутка", рекао је Франуловић. 

Комплетна листа учесника биће позната 21. марта. Федерер је прошли пут играо 2016, док је Ђоковић трофеј у Монте Карлу освајао 2013. и 2015. године.

Мастерс у Монте Карлу играће се од 13. до 21. маја, али организатори већ сада најављују да би не њему могао да се нађе најбоље што тенис има у овом тренутку.

Рафаел Надал, који је чак 11 пута освајао трофеј, већ је потврдио учешће, а директор турнира Жељко Франуловић верује да ће се на њему окупити и остали чланови "велике тројке".

"На врху листе учесника је Надал, један од првих који је потврдио наступ и који је очигледно фокусиран на одбрану трофеја. Новак Ђоковић још званично није пријавио учешће, али сигуран сам да долази, а у преговорима смо и са Роџером Федерером. За сваки случај, за њега ћемо чувати специјалну позивницу до почетка турнира", рекао је Франуловић.

Надал, који је од 2005. до 2012. осам пута у низу подизао пехар, славио је и прошле године, када је у финалу савладао Кеија Нишикорија, и поставио рекорд који ће тешко бити оборен.

Ђоковић је побеђивао два пута - 2013. и 2015, а Федерер је учествовао 13 пута, а четири пута је поражен у финалу. Три године у низу бољи од њега је био Надал, а онда и земљак Стен Вавринка 2014. године.

Последњи пут играо је 2016, када је стигао до четвртфинала.

Организатори верују да би ове године могао поново да наступи, будући да је најавио да ће играти на шљаци, наступати на Ролан Гаросу и навео да ће пре тог гренд слема учествовати на неком од турнира на тој подлози.

Сјајна тројка имаће жестоку конкуренцију ове сезоне, будући да су учешће потврдили и трећи играч света Александер Зверев, Марин Чилић, Доминик Тим, прошлогодишњи финалиста Кеи Нишикори, али и Стефанос Циципас и Карен Хачанов.

Спектакл у најави...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар