Италијани смањују Серију А?!

Занимљива идеја челника елитног такмичења. . .

Фудбал 08.02.2019 | 09:45
Италијани смањују Серију А?!
Први човек италијанске Серије А Гаетано Мићиће затражио је од Интера и Милана да буду конкурентнији према Јувентусу у борби за титулу и истовремено најавио да би елитна италијанска лига могла да буде смањена са 20 на 18 клубова.

Подсетимо, у Серији А још 2004. године наступа по 20 екипа сваке сезоне, али се у последње време јавила идеја да се тај број клубова смањи како би такмичење постало конкурентније.

"Постоји велика броба за Лигу шампиона и Лигу Европе пошто су се многи тимови поређали у врху табеле. То ће сигурно изазвати и веће интересовање публике и јавности. Али, која је сврха такмичења у којем доминира један клуб? Зато квалитет увек мора да буде приоритет у фудбалу. Уверен сам да два водећа миланска тима морају и могу да буду предводници новог таласа, пошто Наполи и Рома и поред добре воље нису успели да нашкоде Јувентусу", рекао је Мићиће за једну радио станицу.

Потом је конкретно говорио и о реформи и скраћењу Серији А.

"Све топ европске лиге, изузев Немаца, имају по 20 тимова. На последњем састанку ФС Италије подржали су иницијативу да се Лига на неком од наредних састанака изјасни око скраћења броја учесника са 20 на 18. Коначну одлуку донећемо на скупштини, након што размотримо све аргументе за и против, али лепо је што је Фудбалски савез Италије омогуићио Лиги да сама донесе одлуку о одговарајућем формату такмичења", истиче Мићиће.

Први човек Калча прокоментарисао је и иницијативу председника Наполија Аурелија Де Лаурентиса да се казни последњепласирани тим у лиги.

"Не слажем се са њим. Шарм Серије А је и у томе што у њој могу да учествују и мањи клубови. Тога има у сваком спорту чак и на Олимпијским играма у трци на 100 метара, последњи је далеко иза првог, али и то је такмичење ма колико било неравноправно", закључио је Мићиће.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар