ЕЛ: Радоњић побиједио Обрадовића!

После два продужетка! Кошаркаши Бајерна победили су Фенербахче 90:86 после два продужетка вероватно најбољег меча у Евролиги ове сезоне.  Фенер пао пред Радоњићем и Србима! После 50 минута игре у "Ауди дому", тек трећи пораз водећег тима Евролиге.  Лудачка утакмица у Минхену и победа Бајерна после два продужетка на “гостовању“ код Фенера! Баварци први пут у клупској историји савладали истанбулског великана.

Кошарка 31.01.2019 | 23:17
ЕЛ: Радоњић побиједио Обрадовића!
Невероватну утакмицу одиграли су тимови Дејана Радоњића и Жељка Обрадовића, која је решена тек после десет минута додатне игре.

Од старта меча водила се неизвесна борба пуна преокрета, 12 секунди пре краја меча Немања Дангубић половичним учинком са пенала доноси Бајерну 66:64, али три секунде пре краја Костас Слукас погађа за први продужетак.

Фенер након тројке Калинића диктора темпо у додатном периоду, али Владимир Лучић узвраћа тројку за 80:79 на четири секунде пре краја.

Жофри Ловерњ успева да избори фаул, али погађа само једно слободно бацање, након чега Лучић погађа само обруч уз звук сирене па се улази у други продужетак.

Након коша Бартела и промашаја Датомеа, Дангубић погађа тројку за 85:80, али Фенер преко Калинића и Диксона смањују на 87:86.

Вилијамс и Бартел повећавају на +4 пред последњих 90 секунди, током којих Турци промашују два шута уз једну блокаду и изгубљену лопту и Бајерн први пут побеђује Фенер у својој историји.

Бајерн су предводили Дерик Вилијамс и Стефан Јовић са по 19 поена, 14 је додао Данила Бартел, 11 Немања Дангубић, а 9 је убацио Владимир Лучић.

Најефикаснији у саставу Фенера био је Боби Диксон са 23 поена, 13 је постигао Луиђи Датоме уз 8 скокова, 12 је додао Жофре Ловерњ, док су по 11 убацили Никола Калинић и Костас Слукас који је имао и 7 асистенција.

Други српски играч из турског тима Марко Гудурић је постигао само два поена у Минхену.

Играло се у Минхену, а свуд по трибинама жуто-црни дресови Фенербахчеа и звиждуци кад Бајерн напада. Турски навијачи извршили су инвазију на Бајернов дом, али су Баварци барем на паркету одбранили домаћи терен. У лудој и сигурно једној од најбољих утакмици досадашњег тока Евролиге најбољи тим Немачке је тек после два продужетка успео да сломи чврст отпор Фенера и победи са 90:86.

Заслужено, мада је комотно могло да оде и на другу страну да је, само примера ради, Жофри Ловерњпогодио оба бацања при заостатку Фенербахчеа 79:80 пред сам крај првог продужетка. Истина, у регуларном току утакмице у сличној, мада не баш истој ситуацији био је и Немања Дангубић, али је и он погодио само једно бацање, па је Костас Слукас успео да Фенеру уопште избори продужетке.

Први ништа није одлучио, у другом је заблистао Данило Бартел, који је са шест поена у тих пет минута – укупно 17 уз седам скокова – повео Бајерн до коначног тријумфа. Он ипак није био најефикаснији у победничком тиму, пошто су по 19 поена убацили Стефан Јовић и Дерик Вилијамс. Запажену улогу је са 11 кошева имао и Дангубић, док је Владимир Лучић стао на девет.

У Фенербахчеу је Али Мохамед предњачио са 23 поена,  Луиђи Датоме је убацио 13, а имао је и осам скокова. Уз име Жофрија Ловерња 12 поена, по 11 су дали Слукас и Калинић.

Није вредело вечерас, Фенер је морао да се помири са првим поразом у сударима са Бајерном, тек трећим у овој сезони Евролиге.

Дејан Радоњић у првој сезони Евролиге играној по новом формату, "за длаку" није успео да се пласира у Топ 8 са Црвеном звездом.

Али, после победе над вицешампионом Европе и актуелним лидером, Фенербахчеом, црногорски стручњак и екипа Бајерна налазе се на добром путу ка априлском плеј-офу елитног континенталног такмичења.

После два продужетка и 50 минута сјајне кошарке у Минхену, Бајерн - Фенербахче 90:86 (80:80, 66:66)!

Баварци са скором 11-10 заузимају седмо место, налазе се у сјајној форми, али њихова плеј-оф кандидатура биће на великом испиту у наредних шест кола, у оквиру којих чак пет пута гостују.

Фенербахче и Жељко Обрадовић су између првог и другог пораза ове сезоне у Евролиги имали серију од 12 победа, док су после пораза од Химкија у Москви "везали" свега три победе, пре него што су поново изгубили.

Осетило се одсуство Јана Веселог, кога неће бити у тиму неколико недеља, али Фенер и без њега има квалитет, можда не да сачува прво место, али Топ 3 статус свакако.

Бајерн, који је играо сјајну одбрану, могао је до тријумфа и у регуларном току и у првом продужетку, али се после половичног учинка Немање Дангубића са линије за слободна бацања (66:64) "испречио" Костас Слукас, док је после тројке Владимира Лучића за 80:79, његов некадашњи саиграч из Партизана, Жофри Ловерњ, искористио једно бацање и послао меч у други додатни период.

Можда су неки очекивали да дођу до изражаја Фенерово веће искуство и Обрадовићево тренерско умеће, али Радоњићев тим је баш тада "додао гас", повео 85:80 и 87:82 и онда гранитном одбраном - без примљеног поена у последња два минута - сачувао стечени капитал.

У последњем мечу дана Басконија је убедљиво победила Макаби 97:73 и наставила борбу за пласман у плеј-оф.

Баске је до десете победе предводио Јоханес Војтман са 20 поена, 19 је додао Дарун Хилијард, док је 16 убацио Лука Вилдоса.

Најефикаснији у редовима великана из Тел Авива био је Скоти Вилбекин са 19 поена, 15 је додао Џони Обрајант, а двоцифрен је био још само Тарик Блек са 10 уз 7 скокова.

РЕЗУЛТАТИ 21. КОЛА:

Химки - Жалгирис 74:64
Олимпијакос - Барселона 55:76
Бајерн - Фенербахче 90:86 (80:80, 66:66)
Басконија - Макаби 97:73

у петак:

ЦСКА - Будућност 18.00
Дарушафака - Реал Мадрид 18.15
Панатинаикос - Ефес 20.30
Гран Канарија - Армани 21.00

ТАБЕЛА: Фенербахче 18-3, Реал 16-4, ЦСКА 15-5, Ефес 13-7, Барселона 12-9, Олимпијакос 12-9, Бајерн 11-10, Басконија 10-11, Армани 9-11, Макаби 9-12, Панатинаикос 8-12, Жалгирис 8-13, Химки 8-13, Гран Канарија 6-14, Будућност 6-14, Дарушафака 3-17.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар