Грипа узима данак и у Црној Гори

Током претходне седмице у Црној Гори је пет особа преминуло од вируса грипе, саопштено је из Института за јавно здравље.

Регион 30.01.2019 | 07:12
Грипа узима данак и у Црној Гори
Како се наводи у извештају, међу њима је и двогодишњи дечак. Преминула су и два мушкарца, један стар 82 године, а други 83 године.

Од вируса грипе је, како се наводи, током претходне недеље преминуо и мушкарац од 54 године и женска особа од 46 година. 

Осим женске особе за коју се не зна да ли је била вакцинисана, остали нису били вакцинисани против сезонског грипа, наводи се у саопштењу. 

Како се наводи, пријављено је 386 особа са симптомима налик грипу, што је два пута више у односу на недељу раније и три пута више него у истом периоду прошле године. 

"Налазимо се у узлазној фази епидемије грипа и за очекивати је да ће епидемија постићи врхунац у наредним седмицама, након чега ће број оболелих поступно падати", наводи се у саопштењу. 

Највећи број обољелих је узраста од 20-64 године, око 60 одсто, док се стално повећава број оболеле деце што се објашњава повратком у школе и вртиће.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар