ФА Куп - Игуаин дебитовао за Челси: Није хтио пенал!

Аргентински шпиц први пут обукао плави дрес. Није постигао гол, али јесте испраћен аплаузима.  Два комада Вилијана, Пипита на дебију одбио да шутира пенал, али како да славиш кад губиш оваквог играча? Хадсон-Одои навијачима показао без чега остају.

Фудбал 28.01.2019 | 10:00
ФА Куп - Игуаин дебитовао за Челси: Није хтио пенал!
Гонзало Игуаин остварио је жељу да поново заигра за Мауриција Сарија.

Искусни Аргентинац дебитовао је за Челси неколико дана после доласка у Лондон из Милана, односно Јувентуса, и задовољио је навијаче на стадиону "Стамфорд Бриџ", иако није постигао гол.

"Пипита" је на терену провео 82 минута и заслужио аплаузе охрабрења са трибина, од навијача који од њега очекују много. Свој први наступ у плавом дресу имао је у 4. рунди ФА купа, коју је његов тим рутински прескочио:

Челси - Шефилд Венздеј 3:0 (1:0)

Сари је комбиновао састав и то се није одразило на резултат, којим су "плавци" наставили одбрану трофеја. 

Челсијев пласман у следећу рунду најавио је Вилијан у 26. минуту, голом из пенала који је изнудио Сезар Аспиликуета. Интересантно је да је Бразилац нудио Игуаину да изведе најстрожу казну и да се тако "упише", али Аргентинац то није хтео, већ је инсистирао да се не мења извођач најстроже казне.

Био је то леп гест великог нападача.

Догодило се то средином првог дела, а средином другог, у 64. минуту, предност домаћих на 2:0 је дуплирао Калум Хадсон-Одои, ударцем после лепог дриблинга петом и добре "дубинске" лопте Андреаса Кристенсена.

Уследила је измена којом је Игуаин отишао на клупу, а Оливије Жиру ушао у терен и одмах је асистирао за коначних 3:0. 

Француз је у 83. минуту одиграо "дупли пас" са Вилијаном на малом простору, оставио лопту Бразилцу, а он је са ивице казненог простора послао у мрежу, за рутински тријумф Саријевог тима.

Шансу да дебитује за Челси у Премијер лиги Игуаин ће имати у среду, на гостовању Борнмуту.

Не баш равноправан ривал, али не баш ни најјачи састав Челсија, а без обзира сасвим уверљивих 3:0 против Шефилд Венздеја у четвртом колу ФА купа у коме је Гонзало Игуаин коначно дебитовао за Плавце и из сада не баш разјашњених разлог одбио да изведе једанаестерац при резултату 0:0. О томе ипак нешто касније да додамо за почетак још да је Вилијан био двоструки стрелац за Челси, док је трећи гол потписао Калум Хадсон-Одои због кога су се навијачи домаћег тима вечерас загрцнули, терајући себе да наставе да га воле бар још неко време, иако је он јуче званично затражио трансфер у Бајерн из Минхена.

Да се враитмо ипак прво на Игуаина и гест који су навијачи одмах приписали великодушности Вилијана и скромности Пипите. После прекршаја над Цезаром Аспиликуетом наиме Бразилац је Игуаину понудио да он шутира, али се овај захвалио. Можда заиста због скромности, али можда ипак и зато што се није осећао сигурним или зато што добро познаје Мауриција Сарија, а овај баш није љубитељ импровизација. Како било, Челси је већ у 26. минуту повео са 1:0.

Утакмицу је преломио у 64. када је Андреас Кристенсен дугом лоптом гађао Хадсон-Одојија тачно где треба, а овај брзином муње заломио петом чувара и потом матирао Кејрена Вествуда за 2:0. Други његов гол у дресу сениорског тима, али онај први против ПАОК-а у Лиги Европе није био привукао толико пажње, пошто је јавност тада још гледала на Хадсон-Одојија као на Челсијево дете које сања да заигра за први тим. Сада га гледају другим очима. Виде као као суперталентованог вундеркинга за кога је Бајерн спреман да понуди 45.000.000 евра и који је од Челсија одбио 5.000.000 годишње како би потписао нови уговор. Садашњи му истиче тек 2020, али ако не продужи боравак на Стамфорду мораће Плавци да га продају следећег лета како им не би побегао за мале паре. Судећи према овоме што смо данас видели колико год да узму  могло би на крају да се испостави као мала пара. Уосталом, није га Бајерн случајно безецовао.

За крај још један погодак Вилијана, немилосрдног убице тимова који баш и не спадају у класу врхунских. Овог пута на асистенцију Оливијеа Жируа са пуно осећаја, тек да и Француз поручи Игуаину да му се неће тек тако склонити из стартне поставе. Мада је свима јасно да је Пипита дошао да игра.

Резултати и парови 4. кола ФА Купа:

Бристол - Болтон 2:1
Арсенал - Манчестер јунајтед 1:3

у суботу

Акрингтон Стенли - Дерби Каунти 0:1
Манчестер сити - Барнли 5:0
Њукасл - Вотфорд 0:2
Брајтон - ВБА 0:0 (меч се понавља)
Свонси - Џилингем 4:1
Мидлзбро - Њупорт Каунти 1:1 (меч се понавља)
Шрузбери - Вулверхемптон 2:2 (меч се понавља)
Портсмут - Квинс Парк 1:1 (меч се понавља)
Донкастер - Олдам 2:1
Милвол - Евертон 3:2
Вимблдон - Вест Хем 4:2

у недељу

Кристал Палас - Тотенхем 2:0

Челси - Шефилд Венздеј 3:0

у понедељак

Барнет - Брентфорд 20.45

Жреб за четвртфинале је 18. фебруара, а утакмице ће бити одигране 16. марта.

Полуфинала су 6. априла, а финале 18. маја.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар