Декларација ХНС-а неприхватљива

Хрватски народни сабор усвојио је данас Декларацију којом се траже измјене Устава и Изборног закона. Декларација коју је усвојио Хрватски народни сабор и у којој се траже измјене Устава БиХ је неприхватљива, каже у изјави за БН ТВ предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 27.01.2019 | 19:31
Декларација ХНС-а неприхватљива
“Не могу да се сложим са опсервацијом која дефинише Републику Српску као једну сепаратистичку творевину која заговара иступање из БиХ, како то декларација између осталог говори и напросто вам неко пришива да сте ви ти који правите нестабилност и нефункционалност”, изричит је Говедарица.

С друге стране, додаје он, заговарање неке нове административно – територијалне цјеловитости је у потпуности неприхватљиво. Истиче да на тековинама Дејтона БиХ једино има шансу и да је било какво уставно преуређење у погледу додатне федерализације неприхватљиво.

“Према томе, покушај да на дејтонским темељима изградимо “бриселску надградњу” у овом сегменту је немогуће”, каже Говедарица.

Ипак, додаје да има дијелова декларације који су прихватљиви, а тичу се Изборног закона БиХ, што се тиче конкретно односа између Бошњака и Хрвата када је у питању легитимитет одређених изабраних представника.

“То је питање које треба рјешавати Изборним законом и ми ћемо увијек поздравити договор између бошњачке и хрватске политичке заједнице”, поручује Говедарица.



БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

то је то из авиона се види...

27.01.2019 18:45

Њихова коалиција са Човићем,договорено давних дана.Вучић је синоћ није ни поменуо,значи стара шема још на снази.Та шема нас деценијма једе као рак,шема о којој ће историја писати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРЗАВЉАНИН БИХ И РС.

27.01.2019 18:50

ХОЦУ БАЈУ И ПОЛИТИЦКИ ТЕСЛИЦ ДА СЕ ИЗЈАСНИ О ХДЗ ДЕКЛАРАЦИЈИ О ПРОМЈЕНАМА МАПЕ БИХ ТО ГОРЕ УДАРА ПО РС НЕГО НАЈАВА СДА О ПРОМЕНИ ИМЕНА РС, АЈМО БАЈА ПА И ВУЦИЦ КОМЕНТАР.

Name

Дадо

27.01.2019 19:31

Па знамо да је Лемијев политицки отац Анте Марковиц. Знамо да је он наредио као предсједник СИВ-а тада да војска ЈНА не дјелује у Словенији, нити смије испалити метак. И онда знамо да поједини војници изгубисе зивот, оде Словенија, оде војска и све остало. Исти то језгро презиви у РС и вец нам у два наврата скоро 20 година растури све. Па да им је стало до РС не би двије године након рата отјерали са странцима, цитај Америка легално изабраног предсједника РС. Како на нас гледа нормалан свијет. Конта сто су ови толике године ратовали и толики народ изгинуо за РС, а сад тјерају људе који су им предсједници и Јос стављају цовјека који није био у рату. Луд народ.

Name

ре дадо

27.01.2019 20:17

...и сви то виде само јадни Срби не виде од дрвета шуму.Чињенице говоре све.Једу их чињенице али глупи народ не види.

Name

Цињенице

27.01.2019 20:36

Није споран неко зато сто није био у рату,није спорно ни то сто је неко друге националности приједсwдник или премијер или министар, или директор, спорно је то сто не раде авој посао како треба, спорно је пљацка и униставање нормалних услова за нас на овим просторима, а највисе спорно је то сто се тим дезwртwрима који су се богатили и у рату и наставили пљацку све до данас, звецка орузјем уз разне пријетње по мир. Народу стављају на избор или пљацка или рат. Зна се засто!?

Name

РОМАНИЈА

27.01.2019 20:40

Константно понављам и опет цу, љубакање српских представника с хрватима мозе нам главе доци, а то лактаски диктатор упорно ради. Латини су лукави и циљ им је треци ентитет, они који не знају ту спада и дио РС територије, Купрес, Сипово, Језеро, Посавина- Самац, Брод, Дервента, Модрица дио. Ако до тога додје рат је неизбјезан поново на ста упозоравам. Ми срби треба да градимо добре односе с босњацима јер смо природни савезници и у много цему заједно , историја нас везе, гледам с позитивне стране. Уз босњаке ми смо сигурни и РС градеци добре односе у сваком смислу. Никако дозволити УЗП-овцима да раде ста оце, јасно им реци да не мозе то и нема велике Хрватске. Све друго мозе изазвати рат.

Name

Ре Дадо

28.01.2019 01:02

А, И тај предсједник је био окружен са окорјелим криминалацима и његова улога је била марионетска. Био је јаос у ком је радио, ко је шта хтјео од тих ратних профотера и мафијаша. Друга је ствар што су и ови кренули сличним путем. Капитаализам у почетној фази, па се јамило. Жал може бити само за бившом Југом. Није Анте одчучивао о дјеловању војске.

Name

Ре Романија

28.01.2019 01:26

Браво Романијо,то је то.

Name

ВЕТЕРАН

28.01.2019 07:44

ре романија...слазем се у потпуности,ГРАДИТИ БОЉЕ МЕДЈУЉУДСКЕ ОДНОСЕ СА БОСЊАЦИМА...ПА И САД РАДИМО ЗАЈЕДНО,ГОРАЗДЕ САРАЈЕВО..друзимо се ..ЛАТИН ЈЕ ПРЕФРИГАН ЗАБИТ ЦЕ НАМ НОЗ У ЛЕДЈА...

Name

ре Романија

28.01.2019 08:57

Да је било политицке памети са обе стране и давне 92 смо се могли договорити да избјегнемо патњу кроз коју смо обоји просли.Аутентицни представници оба народа морају кад тад сјести и расцистити све несугласице и окренути нови лист за добробит оба народа.Ми вец 500 година зивимо у разлицитим заједницким дрзавама,једноставно Срби и Босњаци су природно упуцени једни на друге...

Name

Истина

27.01.2019 18:46

Све је ово Додикова и Човићева игранка и договор. Као и Додикова и Бакирова игранка око промјене имена Реп.Српска. Лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

27.01.2019 19:59

Ко до сад није схватио да треба напуштати ову проклету земљу, неће никад! Аста ла виста БиХ...

Name

Терапија

28.01.2019 06:34

Само заврнути ММФ-славину и пустити да наси квази-политицари избистравају!

Name

Са стране

27.01.2019 19:10

Тако је, Вукота! Кад су заставе везивали на нас да ударе, могли су заједно. Нека их онда тако довека. Не видим што би ми Хрватима било шта помагали, олакшавали или уступали. Поготово њима не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно ли је...

27.01.2019 21:48

Народ нико не пита, они то муљају и договарају између себе. Нама онда бомбастичним изјавама дижу националне тензије, шире мржњу, пријете индиректно. Страшна су и безобразна њихова понашања, ништа им није свето, јер се нису борили за часне циљеве, за који су најбољи погинули.. .

Name

Истина

27.01.2019 19:48

Браво за овога цовјека па људи моји говорим у име срба бошњака хрвата окренимо се насој босни ту су наши прадједови дједови очеви зар један миле накит и човић коју су покрали све што је могуће да нас полако уништавају жалосно требамо изаћи на улице и избацити гамад генерали полицијо нацелници ово исто је за вас слабо се писе због нечијег интереса волим своју браћу себе и хрвате

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.01.2019 20:35

Босну треба избрисати са карте!

Name

Само ја

27.01.2019 21:05

То нећеш видјети ни на филму хахаххаах

Name

Нико

28.01.2019 00:11

Ма нама треба бацитк какве атомске бомбе. И СРБИ,. БОСЊАЦИ И ХРВАТИ ,сви смо ми иста багра и сами смо себи криви кога смк изабрали да нас води

Name

Правда

27.01.2019 19:49

Вукота је једини искрени родољуб и патриота од свих политичких лидера у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

27.01.2019 20:43

Ови Босњацки представници нису нормални они не ресавају своје проблеме и сада тразе неке нове као сто је промена имена РС . ти су људи то потписали и они с тим не признају Дејтон и крсе га а сада и Хрвати јер су немоцни и немају никаква права уз Боснајке и Федерацију.. А слусам данас онога Дзафировица, па он стварно није цист у главу, казе он не мозе бити циста назив Српска република па по његовом он бих да промени име и Србији.. РС ВЈЕЦНО па ком било мило а ком криво, зеле нам они да кроје судбину да нам дају дан дрзавности назив насе дрзаве, зајебали сте се господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2019 21:27

Мислим да ти ниси здрав у глави.. Свако има право да тражи што мисли да није ок. А остали који у то не вјерују то и не допусте. То се зове демократија. Али то је за тебе тешко ти живиш у осамдесетим.

Name

ВАЛТЕР

27.01.2019 21:35

Што се тиче Изборног Закона под хитно постижите консензус да се овај најлошији пропис у Би Х у наредних шест мјесеци замјени.Овај Закон је омогућио да у свим парламентима Б и Х сједе лажни посланици и одборници који су изборном крађом добили мандате.Шта грађани могу да очекују од тих вајних парламентараца него да доносе штетне одлуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА М'РС

27.01.2019 22:32

ДОБРО ЈЕ ВИСЕ ФАРБАЊА ХВАТАЈТЕ СЕ ПРАВИХ ПРОБЛЕМА, СТА СТЕ СЕ УХВАТИЛИ ГЛУПОСТИ, САД ЈЕДАН САД ДРУГИ САД ТРЕЦИ ПРЕДСТАВНИЦИ БиХ НАРОДА И ТАКО У КРУГ, КОГА ЗЈЕБАВАТЕ, НАРОД ГЛАДАН,БОЛЕСТАН, ИСЦРПЉЕН АЛИ НИЈЕ ГЛУП..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

28.01.2019 00:40

У овој декларације нема ништа практично што би нас требало интересовати. НАТО пут нас не интересује то хрвати добро знају и територијална прекрајања могу тражити у Федерацији и то нас не интересује. Дакле ми се у те њихове спорове не требамо мијесати.

ОДГОВОРИТЕ