Интерова олуја: Соареш завршен, Годин прошао љекарски!

На прагу Силва, можда и Запата, Барела на лето! Неразури завршавају појачања на све стране.

Фудбал 26.01.2019 | 00:00
Интерова олуја: Соареш завршен, Годин прошао љекарски!
Чекао је Интер финиш зимског порелазног рока, а онда кренуо у офанзиву!

Бепе Марота од јуче завршава појачања на све стране. Прво појачање Интера у Маротином мандату ће бити португалски десни бек Седрик Соареш. Синоћ су договорени сви детаљи трансфера из Саутемптона. Интер ће за позајмицу Соареша платити 500.000 евра уз опцију да га наредног лета откупи по цени од 11.000.000 евра. Реч је о десном беку који је претходне три и по године био стандардан у тиму Саутемптона и којег су у једном тренутку пре годину-две, желели Манчестер Јунајтед и Челси. Ове зиме јеМарко Силва покушавао да га доведе у Евертон, али је Интер успео експресно да заврши посао.

Соареш би требало да реши питање левог бека пошто Бразилац Далберт и новајлија Квадво Асамоа до сада нису задовољили. Ово би могло да значи и одлазак Далберта који се од доласка из Нице показао као тотални промашај.

А Соареш је само прво у низу Маротиних појачања. Синоћ је лекарске прегледе обавио Атлетиков капитенДијего Годин и до сутра увече би требало да уследи и званичан потпис уговора. Наравно, за следеће лето. Уругвајац ће доћи из Атлетика на крају сезоне. Потписаће двогодишњи уговор вредан 4.500.000 евра по сезони који са бонусима може да нарасте и на 6.000.000 евра годишње. Уз опцију да сарадња буде продужена на још једну годину.

А док не дође Годин, Интер жели још једног штопера одмах. И то из редова градског ривала Милана. Неразури су ушли у преговоре око довођења искусног Кристијана Запате којем на лето истиче уговор. Њега као агент заступа некадашњи Интеров дефанзивац Иван Кордоба и он није био задовољан понудом Милана за продужетак сарадње. Интер би могао бољим условима да привуче дугогодишњег Милановог штопера...

Отишла је и још једна понуда на Острво. Интер покушава да до краја зимске пијаце заврши и португалског везисту Адријена Силву. Некадашњи капитен Спортинга из Лисабона жели по сваку цену да напусти Острво. Био је на прагу преласка у Бордо, али се онда јавио Интер.

Силва је пре годину и по дана прешао у Лестер у последњим минутима прелазног рока, али је за који минут закаснио са папирологијом па је шест месеци био ван терена и тек 1. јануара прошле године стекао право да га Лисице региструју. Испао је из форме и није био ни сенка играча из Спортинга. Тренер Клод Пуел је ове зиме дао зелено светло за Силвин одлазак. Чак и на позајмицу. Интер верује да може Силву да врати у форму у којој је био у Спортингу или када је са Португалијом освојио европско првенство.

Португалац би вероватно био привремено решење у Интеру до лета када се очекује трансфер бомба –Николо Барела. Интер води у трци за најтраженијег италијанског везисту у овом тренутку. Преговори са Каљаријем су успостављени и ради се на трансферу за лето. Сарди цене свог драгуља на 50.000.000 евра, Интер је спреман да дођу до понуде од 40.000.000 евра. Тако што би понудили фиксних 25.000.000 евра плус 10.000.000 евра кроз бонусе и плус неког од младих играча (Пинамонти, Емерс, Ванхојзден) који се јако допадају Каљарију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар