Проинтер: Тендере добијамо законски

Проинтер ИТСС саопштио је да су поштујући законску процедуру изабран као најповољнији понуђач на недавно спроведеним јавним набавкама које су расписале Воде Српске, Дирекција за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине, Електродистрибуција Пале, Поште Српске, Влада Републике Српске и Управа за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине.  

Република Српска 24.01.2019 | 19:33
Проинтер: Тендере добијамо законски
У саопштењу, који су упутили на пренесени текст са једног од поратала, се наводи да се неаргументовано блати пословни углед компаније Проинтер ИТСС, за коју тврде да се тешко може оспорити стручност и квалитет свега што су до сада урадили.

Највише их забрињава што се у јавности све чешће паушално и без озбиљније анализе дају оцјене да се новац беспотребно троши на нова ИТ рјешења која су данас основа развоја сваке напредне државе.

"Стављати скоро сваки такав пројекат у негативан контекст представља посебно забрињавајућу тенденцију која би нас на крају и на овом пољу могла оставити на дну листе земаља по улагању својих ресурса у савремена рјешења“, саопштили су из Проинтера.

БН ТВ

 

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

24.01.2019 18:39

У НАШОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СВЕ СЕ РАДИ ПО ЗАКОНУ ПА ЧАК И УБИСТВА И ХАПШЕЊА НЕВИНОГ НАРОДА КОЈИ САМО ПИТА: "КО ЈЕ УБИО ДАВИДА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

софтверска мафија

24.01.2019 19:10

Проинтер се умрежио у све државне институxије и ЈП, па брсти као црвени скакавац, а ИТ су бесконачно и најефикасније узимање пара, кад то треба главном, за једну нову запету у софтверу узму милион.

Name

Директ

24.01.2019 19:14

Пљацка великих размјера је увијек у складу са законом јер онај ко краде на велико није луд да буде ухапсен јер у том слуцају мозе дуго да буде иза ресетака. То зна и власт, зато и ускладјује законе у складу са пљацком и пљацкасима. Зато пљацка у овој земљи и није кривицно дјело. Мала пљацка јесте, а велика није јер је у складу са законом, сто знаци да несто са законом није у реду и да је пун рупа цим овакве ствари су у складу са законом, а и врапцима на грани је јасно да и овакви закони, какви су такви су, и ускладу са њима ово није у складу са законом јер закон је и слободно трзисте, а ту су и анти-коруптивни закони, дакле не само закон о јавним набавкама који је оцигледно писан на нацин да погодује многим кривицним дјелима но мозе им се, потплатис дрзаву и све је у складу са законом, заглавис једино ако довољно ниси подмазао куцке. То је тај закон у БиХ. Закон дивљег запада, закон јацега и извртања свега у своју корист. Систем нам је такав да ко има имало кликера у глави, пара у дзепу и моцнике иза себе, мозе да креира правила по свом цефу и да буде високо котира. За насе политицаре и њима блиске тајкуне, народ у демократији је задња рупа на свирали и овце која се питају само кад их треба осисати због вуне.

Name

РИТЕ

25.01.2019 10:21

ПРОИНТЕР НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ ТЕРМО ЕЛЕКТРАНЕ УГЉЕВИК,СПРЕМАЈУ ТЕНДЕР САП ВРЈЕДНОСТИ 2 МИЛИОНА КМ ИАКО ТО СВЕ ВЕЋ ПОСЈЕДУЈЕ РИТЕ,АЛИ МОРА СИН ИГОР ДА ДОБИЈЕ ЈОШ КОЈИ МИЛИОН

Name

XXX

25.01.2019 10:43

И Хитлер је по Закону дошао на власт.

Name

Инфо

24.01.2019 18:43

Вујицу,како тендере које добијате једино Ви испуњавате услове и како то да у све тендере тразите Цисцо сертификатр и ИСО стандарде које само Ви имате у БИХ,а апсурд је у многим Васим тендерима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

24.01.2019 18:45

Бојане Вујицу бицу застицени свједок лицно против тебе,мени си досао по налогу Игора Додика да ти расписем тендер који си лицно ти написао. Никада ту бахатос нецу заборавити,а себи опростити сто сам то расписао

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле висе

24.01.2019 19:08

Честитке мајсторе,немој да те одговоре . Игор Додик је сад наредио Несицу да му пусти неки софтвер за финансије који не вриједи ни 300 000, а ПроИнтер ће добити 3 000 000 км

Name

Ре

24.01.2019 20:53

Знам да су и за Шуме сами писали тендер и само им однијели да га Шуме распишу. Бојан Вујић такве ствари од срца ради, воли да слуша Игора и Кокезу па да се бахати около.

Name

Боле

24.01.2019 19:09

Питање за ПроИнтер! Да ли је истина да ћете добити посао од 3 000 000 км у Путевима РС ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.01.2019 20:08

Рецимо, и избор Комшића је законит. А да ли је моралан? Да ли је морално да Рудоњин син добије кредит од ИРБ од неколико милиона марака? Да ли је морално да породица Додикино уплетена у стотине послова у РС? Да ли је морално са Додик у рату шверца нафту и цигарете а не буде на ратишту?

Name

Ре Скептик

24.01.2019 20:28

тендери су намјестени, то зна и мали Перица.

Name

Посејдон

24.01.2019 20:43

а зар не заврсавају после "стварни власници" из Зворника хахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја

24.01.2019 21:49

прије пуно година сам имао посла са ликом који је тако склопио уговор са доста дрзавних фирми а и неким опстинама и био је јако јефтин. Кад погледас опрему и све нелогицно је да не заради ниста на инсталацији и продаји. Онда ми је објаснио да кад имас ботове а уговорис сервис сваки дан имас мјесецну плату. Цак је признао да га је срамота да наплати пар стотина марака да би поправио принтер у којем се згузвао папир. Кад смо га питали како то радис, казе да донесе алат и избаци све из канцеларије, онда уради за пола минута цисцење масине и тест, а посље цека сат времена сам да ови виде да је одрадио посао и за то узме 100 марки. Тако било некад, сад досо проинтер који ради на велико и за милионске провизије, подмазује вјероватно по институцијама да све буде по закону и сви задовољни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

24.01.2019 22:32

Радим у једној ИТ фирми која је аплицирала за посао у Брчком,а везано за фискализације.Тендер је поништен.Погађај те зашто.Имате право једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све фејк

25.01.2019 02:47

Све намјестено види се из авиона. Зна се и разлог, све због великог Баје. Ми теби, ти нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

25.01.2019 09:19

Ама све по њиховом законууууу !!умрезену мафију нико не контролисе раде ста хоце бахате се аа остали нека иду у Њемацку !па за њих је то нормално !!они владају лоповлуком од рата до данас !увезана криминална хоботница !само њихов закон постују !и бахацење робовласницко друство на балкану у 21 вијеку !!! Све они раде по договору на нивоу БиХа али за свој интерес а избори фарса и циркус за народ !!! Хоботница добро сарадјује јос од рата !!сверц у рату пљацка у рату !!па до данас траје !!а договори и борба за народ отрцана фраза ! На брдовитом балкану!! Неце они европске законееееее ! Јер морају у затворе и одузимање имовине ! А они науцили на бахацење !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

25.01.2019 09:25

СВЕ СТО СТЕ ДОБИЛИ ВИ САТАНИСТИ ДОБИЛИ СТЕ НА ТЕНКОВИМА СФОРА,НАДАМ СЕ ДА ЦЕ БОЗИЈА ВОЉА ПОРАВНАТИ ВАСУ ПЉАЦКУ И ПОХЛЕПУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југослав

25.01.2019 10:23

Супер је што не ради ништа у РиТЕ Угљевик и остатку Електропривреде!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поинтер, АТВ, црyстал, Агапе, Мала Ада...

03.04.2019 15:21

Изгледа да је Баји превисе па сад висак опљацканог пребацује сину Игору, нек му се надје пр руци! Ста је јос остало да није њихово: Алумина, Бирца, Љубија...НАРОДЕ видис ли да су скоро све опљацкали и да перу и пребацују паре офф схоре! Народе видис ли да те сматрају СТОКОМ! НАРОДЕ видис ли ста ти раде?

ОДГОВОРИТЕ