Бане Ивановић је још класа, активира се клаузула!

Србин не треба да брине!

Фудбал 18.01.2019 | 17:45
Бане Ивановић је још класа, активира се клаузула!
Бранислав Ивановић се пре почетка прелазног рока помињао као могуће појачање Барселоне, али је каталонски великан штоперске проблеме решио довођењем Муриља из Валенсије и Тодибоа из Тулуза.

Ипак, Ивановић не мора да брине за будућност иако му актуелни уговор истиче на крају сезоне. Зенит има у уговору клаузулу о додатној години коју може да активира до краја сезоне. А према сзанањима СпортЕкспреса, клуб из Санкт Петербурга ће то и урадити.

Ивановић има 34 године, али ове сезоне игра одлично и у Зениту су презадовољни његовим партијама откако је пре две гдине дошао из Челсија. Не желе да га мењају и активираће додатну опцију из уговора која ће Србина задржати у Санкт Петербургу до лета 2020. године.

Колико је Ивановић добар и битан за Зенит, можда ће вам дочарати следећи подаци. Одиграо је сваки минут за Зенит у првенству Русије на 17 одирганих кола – укупно 1.530 минута. Иначе, Зенит је целу полусезону први у Премијер лиги Русије. Одиграо је сваки минут у квалификацијама за Лигу Европе на четири меча – укупно 390 минута. Од могућих шест мечева у Лиги Европе, играо је на четири – 360 минута. Тренер Семак га је поштедео играња на две утакмице када је Зенит већ решио питање пласмана у нокаут фазу. Одиграо је и један меч у Купу Русије.

Бане Ивановић – класа!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар