Приједор: Опозван Милан Тубин

Предсједник Градског одбора СДС-а Приједор Милан Тубин опозван је данас на ванредној скупштини странке у Приједору.

Република Српска 13.01.2019 | 15:59
Приједор: Опозван Милан Тубин
За опозив Тубина гласала су 142 члана од 145 колико их је присуствовало скупштини, док су три члана била против.

Замјеник предсједника Градског одбора СДС-а Свето Кременовић рекао је да је Тубин самовољно водио Градски одбор и да од априла 2017. године, када је изабран за предсједника, није конституисао све органе странке.

Кременовић је навео да због тога нису успјели да се конституишу мјесни одбори, па је изборни резултат од 2014. године од 7.800 гласова 2018. године пао на 4.780 гласова.

"Ово је уједно и порука ове ванредне скупштине да више у овом граду у СДС-у нико неће самовољно моћи одлучивати и доносити одлуке, манипулисати и обмањивати", истакао је Кременовић.

Он је додао да ће одбор у Приједору бити конститусан до редовних страначких избора тако да има све органе, а не да Извршни одбор управља Градским одбором како је то до сада био случај.

"Позивам Тубина да прихвати одлуку ове скупштине, јер је он наш посланик, није свој и наше га је гласачки тијело изабрало и треба да поштујемо ове одлуке", рекао је Кременовић.

Он је објаснио да је данашња ванредна скупштина заказана у складу са чланом 6. Статута странке гдје се каже да мора бити одржана, ако трећина чланства тражи ванредну скупштину.

На овој ванредној скупштини изабрано је тијело од 29 чланова из десет региона који ће провести унутарстранке изборе до избора новог руководства странке, који би требало да буду завршени до половине априла.

Потпредсједник СДС-а Драго Бундало, који је присуствовао ванредној скупштини,

сматра да је ово морало да се догоди, да свака озбиљна странка послије избора треба да одржи скупштину, као и да је и СДС заказао, али је прекинута.

"И даље сматрам да треба да створимо услове да се скупштина СДС-а одржи и да се понуде одређена рјешења, јер овакво стање није добро", нагласио је Бундало, те додао да дио страначког руководства није желио да призна да је странка изгубила изборе.

Некадашњи предсједник Градског одбора СДС-а у Приједору Душан Берић рекао је да се Тубин понашао недемократски, а да странка може опстати на демократским принципима, те позвао чланове да се врате изворности, саборности и демократији у СДС-у.

Берић је истакао да је СДС саткан од народних интереса, да није приватна фирма и да ће имати онолико колико је народ буде прихватио.

Актуелни одборник у Скупштини града Приједора Славко Шврака каже да је од раније постојала потреба да се одржи ова скупштине, али да досадашњи предсједник није имао слуха за то.

Он је позвао све чланове СДС-а у Приједору и у свим градским одборима да се промијени ситуација у СДС-у, јер је "СДС је потребан Републици Српској".

Чланови у Приједору појаснили су новинарима да Скупштина Градског одбора СДС-а Приједор не броји укупно 279 чланова, већ тридесетак мање, због преласка чланова у друге странке или због неких других околности, што, како су навели, говори о неажурности досадашњег Градског одбора.

Извор: Срна

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

На Западу Сунце Не Излази

13.01.2019 15:04

Ала сте ви ненормални.Па цовјеце сто сте га стављали на листу прије 3 мјесеца ако сте знали да ради за другу страну.Засто дозвољавате потонуца и пропадање СДСа.Гдје је крај овога стања.А господо сто се гласова тице у Дубици вам је Бањац скино таман те три хиљаде.Следеци је Бундало тако да следеце изборе СДС нема посланика са изборне јединице.А ви поред нормалних цланова само даље гурајте на листе овај превртљиви сљам и олос за паре и лицне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

13.01.2019 16:23

У изборној јединици А никад није ми било СДС-а..све комуњаре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

13.01.2019 17:07

Сви у граду да се уједине против днс и Павића свима је досадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд ДНС

13.01.2019 17:45

Само ти сањај. Сам Павиц у Пд јаци је од цијелог ГО СНСД Приједор. О СДСу све је вец рецено!

Name

реално

13.01.2019 18:34

Баја ће Павића скроз сиктерисати из власти!!!!

Name

Пд

13.01.2019 17:43

Гдје се приклони Маја Стојиц? Уз Муцка? Хехехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуслар

14.01.2019 01:00

Вукота што сад подржавас овога, он је бајин 100%.Јел то креће сарадња са бајом???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале Бн

14.01.2019 11:47

Људу није лако Вукоти, има у СДС шљама још, треба то Вукота очистити, мало млађе убацити, код нас у бн доста је софренија и мицка, убацуј млађе, лопаре за примјер, добој почисти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмер

16.01.2019 20:39

Рале,рале...зар су ти лопарски ,, доктори,, за примјер! Од те доброте немамо ни аутобуса према ,,свијету,, нема нас Рале- раселили су нас - домаћинства празна ,ђака нема а умедијима за вас тамо ван ове општине све ,,мед и млијеко,,! А толико нам је добро са њима - да се раселисмо од доброте !!!

Name

реалност

14.01.2019 13:26

Мишо Тубин је цар пљунуо је Марка Павића љигавог старкељу!!!

ОДГОВОРИТЕ