Истрага: Остојић је убијен грешком?

Све особе које су приведене у истрази о убиству Милоша Остојића (30) из Источног Сарајева, који је ликвидиран у сачекуши испред клуба “Спарта” у Лукавици, Министарство унутрашњих послова Републике Српске пустило је на слободу. Злочин се догодио 1. јануара у 23. 05 у Карађорђевој улици.  

Република Српска 04.01.2019 | 19:03
Истрага: Остојић је убијен грешком?
Имућна породица

Како је потврђено у МУП-у РС, због сумње да се могу довести у везу са злочином, привођено је више особа, међу којима и двоје држављана Црне Горе, али су у недостатку доказа пуштени.

– Током криминалистичке обраде нису пронађени докази који те особе доводе у везу са злочином и сви су пуштени на слободу. Тренутно нико није осумњичен за убиство и на предмету се интензивно ради – рекао је извор близак истрази.

Остојићева породица је веома имућна, власници су више фирми и пекаре “Златно зрно”, па се испитује јесу ли, евентуално, били изложени рекету. Будући да је Остојић имао чист досје, по Лукавици се спекулише да је убијен грешком те да је мета напада могао бити неки други члан његове породице, а истражиоци провјеравају и ову могућност.

Испред Остојићеве “Спарте” и “Златног зрна” јуче је било пусто. Понеки пролазник с невјерицом би погледао у клуб у којем није било никога те би наставио даље. Трагови крви у снијегу и јуче су били видљиви испред објекта. О детаљима и томе коме је Остојић засметао, нико није желио јавно говорити.

Страх грађана

Грађани су углавном коментарисали како је угашен један млади живот те да је злочин који је почињен наочиглед бројних гостију клуба, код већине пробудио страх. Мјештани Лукавице препричавају како је година лоше почела и да је Остојићева ликвидација нарушила безбједност у Источном Сарајеву те да се не надају брзом рјешавању случаја.

Због начина на који је убиство извршено, професионално и пред великим бројем очевидаца, спекулира се и да су убице тиме жељеле да пошаљу поруку, али коме и зашто, за сада није познато.

Гдје је нестао “ауди”? 

Убица је побјегао “голфом 5” који је запаљен у насељу Иванићи, а у њему је откривена и изгорјела пушка. Истрагом је утврђено да је возило украдено те да је убица имао помагача, који га је чекао у возилу. На основу изјава свједока, полиција провјера и причу да је у пратњи убице био још један аутомобил, и то “ауди”, који до сада није откривен, пише Аваз.

Погођен са три хица

Остојић се, у друштву пријатеља, довезао теренцем до клуба “Спарта”, чији је власник. Убица га је чекао у засједи и, кад је изашао из возила и кренуо у клуб, у њега је из непосредне близине слеђа испалио више појединачних хитаца из аутоматске пушке. Незванично сазнајемо да је погођен са три хица, а преминуо је убрзо по пријему у болницу.

Грађани у страху од мафије

– Болно је и трагично каквим је догађајем почела 2019. година. Жао ми је младог човјека који је настрадао, али и сваке угашене младости. Бојим се, као и сваки грађанин. Овакве трагедије буде страх.

– Не посјећујем угоститељске објекте, али страхујем за омладину, којој су то главна мјеста окупљања и, нажалост, неријетко мјеста злочина. Жао ми је младих људи. Година је лоше почела, сигурносна ситуација је овим нарушена.

– Нисам упозната о детаљима злочина, али свакако да је пробудио различите емоције код грађана Лукавице. Страха, вјероватно, највише има. Вјерујем да је овом трагедијом безбједност озбиљно нарушена.

(Аваз)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Нострадамус

04.01.2019 18:14

Страсно и стварно не знам докле це то ици. Полиција не проналази или стити убице градјана ако се градјани организују и протестују онда су спремни да тај народ побије.Ово је отворен лов на градјане ако се добро сјецам Додикових ријеци да је Давид греском убијен сада то се казе и за овог Остојица. Ко онда мозе да посумља да иза свега тога не стоји дрзавни и ентитески врх и полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

04.01.2019 18:29

Ако полиција не жели да открије убиство онда се истрага спроводи у супротном смјеру. Ако се истрага погрешно води значи да иза убиства стоји... Ко? Зааборавих!

Name

Ратко

04.01.2019 18:34

Иста екипа сто уби сарајевске полицајце судеци по свему. Лукацу поднеси оставку одма

Name

Да

04.01.2019 18:39

Ко са мафијом петља тако заврси. Не убијају се без разлога ако није стварно греском.

Name

Што рече "наш" предсједник

04.01.2019 19:17

Само се отац убијеног може наставити слчавити ако има још дјеце,значи славска свијећа није угашена.Шта чека народ,шата чека,да се надамо да неко од наше дјеце није следеће.Браво снсд гласачи,тражили сте гледајте.Да Бог да вам Бурло влада док сте живи.Саучешће породици!

Name

Ре Да

04.01.2019 19:22

Де не сери, Остојици су породица за споменути, људи какви се не радјају. Ста ти прицас мајмуне безобразни, људи постено зарадили , 150 радника имају, рекет је у питању. Немају везе с мафијом. Не би ни ја дао марку , нек мени додју, да ми дјецу неко пипне , кунем се у крст цасни и св.Тројицу, покољ би направио . Боље ти је да цутис

Name

Зна се

04.01.2019 19:39

Зна се коме и за шта се у И.Сарајеву даје,комплетну мафију води Кошарац,он и јадног начелника општине Ћосића рекетира.Ћосић се не пита ништа,класична марионета.Рекет је упитању.Спрега снсд политичара и снсд мафије и снсд полиције даје овај резултат.Гласај народе и моли Бога да ваше дијете није следеће.

Name

НОБ

04.01.2019 18:17

Сви знамо ко пљацка и убија по рс, додик лукац и остали фасисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

04.01.2019 18:23

Бице јос ДАВИДА, ДЗЕНАНА, ОСТОЈИЦА, МАХИРА, ИВОНИ, ЈОВАНА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

паљанин

04.01.2019 18:42

Зна се ко је баја на истоцној регији, ко рекетира ко дилује све се зна. Полиција је исто у талу од малих до великих све увезан систем који до после рата никада није престајао. Зао је само сто млад зивот угасе страх наметну појединац не мозе ниста ријесити али да се сви дигнемо и против криминалаца који дилујy и краду и криминалаца политицара. Срецно нам свима у ново лето и куку нама са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА ре Паљанин

04.01.2019 19:17

Мој земљаце, управо, да кренемо редом, Ристо Југовиц изресетан пред куцом на Палама, убијен Тодоровиц и супруга у кефију на крузном, брат од Тодоровица Милорад и јос двојица изресетани у Ауди А6, Срдјан Кнезевиц Бели вук, на јахорини Цеко и она цура Дијана у фабији изресетани, покусај ликвидације аутобомбе власника Мајнеxа и ски центра Равна планина, у Лукавици Говедарица убијен, Рато Спајиц, Лазаревици два брата, Остојиц и предзадње убиство пред зградом, и безброј убистава на Палама и Лукавици, убице никад пронадјене. Знаци мозе убит ко кога хоце а неце бити ухапсен нико, ово је хаос. На тако мали број становниства и територију која се зове Истоцно Сарајево са 30.000 становника од Лукавице до Сокоца је огроман број обрацуна и мртви, а да нико на робију не оде. За све је крива власт, полиција, суд, тузиластво а и ми који смо ово дозволили.

Name

ре

05.01.2019 12:28

Заиста страсно, на тако мали број људи, толико убистава. Мислим да је то на свјетском нивоу без премца, а како видимо томе нема краја, само се питамо ко је следеци?

Name

Дрр мрр

04.01.2019 19:02

Цуј убијен греском па ни цурке вам неце повјероват у ту васу прицу.Лопови сверцери на власти лоповска дрзава не мозес од лопова оцекиват да буде постен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Класични Лаик

04.01.2019 19:10

као градјанин сабирам: голф 5 запаљен, ауди вјероватно у некој гарази исјецен, помиње се висе људи, орузје.... по изврсењу убиства рекло би се да су професионалци, а то кошта. пуно новца је улозено у ово убиство и овај несретни младић засигурно није греском убијен. Надам се да ће се убице открити, мада са сваким протеклим сатом, све теже и теже... Потпуно цу искљуцити да полиција прикрива трагове или изврсиоце, Обицан полицајац обезбједи лице мјеста, крим техницар прикупи трагове, инспектори узму изјаве од оцевидаца или од особа које се на било који нацин могу довести у везу са злоцином, али евидентно је да људи који требају да сложе тај мозаик: материјалних трагова, изјава, индиција, сумњи... - ти људи нису дорасли свом послу и вјероватно су ту досли не по резултатима висегодисњег рада него по родјачко-пријатељско-познаничко-странацкој линији. Лаик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

04.01.2019 20:33

Открише одмах ко је пријетио Бурли

Name

Дрет

04.01.2019 22:25

Чему ће они одрасти, већина њих је купила дипломе.

Name

Правда за давида

04.01.2019 19:10

Ниста није слуцајно власник ноцног клуба зна се ко ту долази ко то дрзи и то немозе да иде легалним путем мислим на проституцију дрогу мозда је он добар комсија добар друг али је умјесан у нелегалне радње лака му земља и рахмет дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

04.01.2019 19:25

Да су кажњени наручиоци убистава белог Вука ,Риста Југовића и Жељака Марковића ово се на Сарајевско-Романијској регији не би догађало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

04.01.2019 20:19

Ово сто се десавају убиства свакодневно мислим да је крива полиција јер у задње вријеме мјесто да их хапсе они их крију и прекривају злоцине.А тузиластво убицама дају мизерне казне па убице могу убијати како хоце. Назалост али тузиластво и полиција у цијелој БиХ је корумпирана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

04.01.2019 21:27

Нису толико корумпирани колико су кадровски уништени, тако да разлог наопаког рада највећим дијелом је незнање.

Name

Правда и истина.

04.01.2019 20:26

ДАВОР И СУЗАНА ВЕЦ 300 ДАНА ПРОТЕСТУЈУ И ТРАЗЕ ИСТИНУ И ПРАВДУ А ВЕЦИНУ БОЛИ БРИГА ,НАЗИВАЈУ ИХ СЕКТАСИМА, СОРОСЕВЦИМА РУСЕ ДРЗАВУ, А ЗА ДЈЕТЕ ДА НЕ ГОВОРИМО КОЛИКО СУ ГА ОБЛАТИЛИ ,ТО И ДАЉЕ РАДЕ СВАКИ ДАН КОЈИ ПРОЛАЗИ БЕЗ ОДГОВОРА. А ДА СЕ СЛУЦАЈ РЈЕСИО МОЗДА НЕ БИ ДО ОВОВА НИ ДОСЛО. ЈЕЛ ДА СЕ ПОХАПСЕ СВИ ОДГОВОРНИ ОСТАЛИ БИ СЕ РАЗБЈЕЗАЛИ КО ЗЕЧЕВИ. САД ЦЕ БИТИ ИСТО,ИЛИ ЦЕ ГУРНУТИ ЈАРЦА ЗРТВЕНОГ НЕК РОБИЈА. КАО СТО ЈЕ БИЛО У СЛУЦАЈУ МЕМИЦ. ЗАО МИ ЈЕ МОМКА И ФАМИЛИЈЕ НИ ЗАМИСЛИТИ НЕ МОГУ КАКО ИМ ЈЕ. А ВИ ОСТАЛИ СЈЕДИТЕ ДОК И ВАМА НЕ УБИЈУ ДЈЕТЕ ГРЕСКОМ,ЗАДЕСОМ И КО ЗНА ШТА ЈОС СЕ СВЕ ДЕСАВАЛО СТО НИ ПОЈМА НЕМАМО ЈЕЛ РОДИТЕЉИ НИСУ МОГЛИ НИСТА НАПРАВИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

04.01.2019 20:47

Код наше полиције је или грешка или задесна смрт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДА

04.01.2019 21:04

Прије мјесец дана испребијан је старац од 80 година у својој куци.Са врата су га у по бијела дана изубијали,нису га убили,али је он сад у теском стању.Делије,њих цетворица.Какве везе он има са мафијом.Никакве!Али имали су разлог,као и код Милоса,а ти размисли који.Никакву везу не морас имати.Хијене кад осјете новац,не бирају средства.Нема суда,нема полиције,осилили се,ИДУ РЕДОМ!!!Нормалан цовјек неце моци овдје зивјети,ако се несто не уцини.У ове празнике требамо бити уједињени у истој молитви да добро побиједи зло и да оду убице и злоцинци насе дјеце и насих зивота!Амин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта да се ради

04.01.2019 22:07

Можда је решење да се подијели оружје свима. Можда амерички модел овдје упали?

Name

Истоцно Сарајево.

10.01.2019 17:12

Сто се тице убиства Остојица у Истоцном Сарајеву је уливање страха народу. Да смо слозни као сто нисмо изасли би сви на улице и дали институцијама дознања да не мозе да се игра са зивотима насе дјеце, као сто то вец ради Правда за Давида. Али ми смо мисеви у једном великом криминалном систему. Убиства каја су се десила на овим просторима назад 20 и висе година су јасно политицка. Пола настрадалих су били цасни и постени људи кпји су се борили за боље сутра. Друга половина су људи који су били умјесани у криминални миље који ма је сат откуцао. Без обзира на све нико нема право да одузима зивоте других за греске има суд и правосудје. Ал овдје влада систем убиј па макар и не био крив. Овде влада опсти хаос.. Знате и сами како нам је свима. А ста цемо ми урадити... Па ниста.. Ми смо навикли да нас газе туку убијају као у вријеме Турака... Ратни профитери дрзе фирме дају нам плате 400 КМ ми сутимо и каземо..ма добро је нек нема рата... И тако 25 година говоримо једно те исто тјесимо се док ОНИ пију насу крв узимају насу дјецу русе нам достојанство.. МИ и даље каземо Добро је.. Узалуд су пале зртве да ми данас немамо достојанство.. Пита вас ста ми остављамо насој дјеци Дрзаву достојанства и правде или Дрзаву криминала блуда ропства..

ОДГОВОРИТЕ