Шта су политичари пожељели ривалима

Политичари из Републике Српске пожељели су својим политичким противницима у 2019. години пуно среће и здравља на приватном плану. С друге стране, када је у питању политичка будућност, мишљења су била различита.  

Република Српска 03.01.2019 | 19:54
Шта су политичари пожељели ривалима
Одговарајући на питање из анкете Српскаинфо, шта бисте пожељели својим политичким противницима у 2019. години, високи функционери најзначајнијих политичких партија из Српске имали су различите поруке за своје неистомишљенике – од позива на јединство до тога да престану “лагати” народ.

Лидер СП и министар енергетике и рударства у Влади РС Петар Ђокић пожелио је политичким неистомишљеницима много среће на приватном плану, уз позив на национално јединство и слогу унутар РС.



– Сви треба да разумијемо ситуацију и околности у којима живи РС и српски народ. Наше политичке борбе и битке нису завршене и требаће нам много јединства унутар РС – казао је Ђокић.

Додаје да политичке разлике нису ништа ново и да политичари могу заступати  различите ставове, али да треба избјегавати личне сукобе.

Посланик СНСД у Народној скупштини РС Игор Жунић пожелио је много среће, здравља, памети, одговорности и способности својим политичким противницима.



– Желим да у тешким политичким ситуацијама разумију да политика може бити таква да позиција и опозиција раде заједно на неким важним стварима, које морамо рјешавати у корист грађана – истакао је Жунић, пожељевши све најбоље политичким неистомишљеницима и њиховим породицама.

Потпредсједник СДС Немања Васић кратко је поручио да политичким противницима жели много успјеха када је у питању РС.



– Надам се да ће успјети у свему што су зацртали – наводи Васић.

Посланик СДС у НС РС Недељко Гламочак, био је кратак у својим жељама, поручивши политичким противницима да “жели да само наставе овако како раде”.



Члан предсједништва СНСД-а и посланик те странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац пожелио је да у 2019. постоји много више уважавања између власти и опозиције у РС, те да се престане с личним увредама.



– Политичким противницима из РС желим срећну Нову годину у жељи да поштују оно што раде институције РС – казао је Кошарац.

Посланик ПДП у НС РС Драшко Станивуковић је пожелио својим политичким ривалима много здравља, али да “мање лажу”.



– Желим да конкретно раде и улажу мање пара у себе, а више у народ којем требају да служе. Желим да дају шансу младим људима да поведу ову земљу у просперитет. А, ако они то не желе да ураде, ми ћемо се зато побринути – каже Станивуковић.

Посланик ПДП у НС РС Јелена Тривић пожелила је да њени политички ривали у 2019. мало више почну уважавати аргументована рјешења која нуди опозиција.



Пожелевши им све најбоље на приватном плану, Тривићева је додала да је понекад добро уважити конструктивне приједлоге без обзира да ли долазе из опозиције или владајуће коалиције.

Посланик СДС у НС РС Небојша Вукановић, очекује од политичких противника да се уразуме и да буду “мање похлепни”.



– Највише бих пожелио да умјесто о себи и својој партији више воде рачуна о грађанима и народу који им је поново дао повјерење. Желим да буду мање похлепни и да више воде рачуна о сиротињи – истакао је Вукановић.

Потпредсједник НДП Здравко Крсмановић каже да својим политичким неистомишљеницима жели што више дијалога, те да понекад послушају и другу страну.



– Моја основна замјерка јесте што се до сада некако није водио дијалог, већ се играло глувих телефона. Желим да побиједи дијалог и размјена аргумената, а не да само доминира навијачка атмосфера на политичкој сцени – каже Крсмановић.

Извор: Српскаинфо
Фото: Синиша П./РАС Србија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Грађанин РС

03.01.2019 19:16

ЈА ИМ СВИМА ЖЕЛИМ ЈЕДНО, КАКО РАДИЛИ ТАКО ИМ БОГ ПОМОГАО...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак

03.01.2019 19:51

Ја сам вјеровао у Бога али сад кад видим шта све попови и политичари раде невјерујем да га има. Јел да постоји кажњавао би ове силне богаташе лопове а не само по сиротињи.

Name

Алберт

04.01.2019 08:37

Ниси ти сељак, ти си идиот.

Name

Цуба Либре

03.01.2019 20:05

"сви су између себе уцењени,и сви се држе за вратове"

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД+Паја Патак

03.01.2019 20:06

Папцине свих земаља ујединимо се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били...

03.01.2019 20:27

Гдје се Цавиц лесинар сакрио, узео паре од Доде а народ нек туце народна милиција. Бог само нек им врати како раде по заслузи свима политицарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле србин

03.01.2019 21:38

Колико ове ухљебе костају српску сиротињу које све бенифиције користе за 10година српска це бити земља стараца .браво миле економиста нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.01.2019 11:17

и ја им желим исто, односно да бог да се сви политичати позабавили сами са собом

ОДГОВОРИТЕ